Bitirme Projesi Önerileri

sesliturkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar iyi akşamlar. Bilgisayar Programcılığı okuyorum ve malumunuz okulun bitmesi içinde bir bitirme projesi lazım. :hammer: Yaratıcı ve yeni önerilere ihtiyacım var.:blushing: İlk aşamada projenin veri tabanı üzerinde uğraşacağım.Daha sonra C#, delphi yada php herhangi birinde tasarım aşaması şeklinde ilerleyecek. Veri tabanında SQL kullanacağım. Erciyes Üni. için öğrenci bilgi sisteminin mobil programını tasarlasam bilemedim olur mu ki ?.. :blush: Konu sessiz kalmaz umarım. :thumbup1:

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Yanlış anlama ama başkalarının fikri ile yaratıcı olunmaz. O yaratıcılığı kendinde bulmalısın. Hayat'tan ve kendi çevrenden ilham almalısın. En iyi proje, başkalarının gereksinim duyabileceği ve yararlanabileceği bir projedir. Çevrendeki insanların alışkanlıklarını izle, beklentilerini öğrenmeye çalış.

sesliturkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yanlış anlama ama başkalarının fikri ile yaratıcı olunmaz. O yaratıcılığı kendinde bulmalısın. Hayat'tan ve kendi çevrenden ilham almalısın. En iyi proje, başkalarının gereksinim duyabileceği ve yararlanabileceği bir projedir. Çevrendeki insanların alışkanlıklarını izle, beklentilerini öğrenmeye çalış.
Sizlere bu yüzden soruyorum zaten programlama alanı üzerine kurulmuş bir forum. Ne tür ihtiyacın olduğunu sahada olan insanların bilmesi gerekir sanırım

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,755
Burada genelde ders yaptırmak isteyenlere ve Visual Studio kurunca programcı olduğunu sanan kişilere rastlarsın. Veya benim gibi hobi olarak uğraşanlara. Meslek sahibi olanlar ise, bu tür ortamlardan kaçarlar. ( Forum'un eski yıllarındaki konulara da bakabilirsin ) Benim çevremdeki insanlar sadece Facebook kullanırlar. Android'de aptal bir konuşan kedi var, ona küfür ettirmeye bayılırlar. Bunları bilmenin sana bir yararı olmaz. Kendi çevrenin daha seviyeli olduğunu düşünüyorum. Bir de daha önci mezun olanların projelerini inceleyebilirsin. Bir ilham verebilir.

Makina Mühendisi bir arkadaşım biraz tembelliğe kaçmış ve var olan bir projeye bir kaç ayak eklemiş (çizmiş) ve kabul görmüş. (Tabii bu son ihtimal olmalı)

sesliturkan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bir yandan onları da inceliyorum zaten ama olacak madem uğraşacağım biraz daha farklı olsun istiyorum ama bakalım sonuç neyi gösterir yinede teşekkür ederim 😊

fths

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Programcılığın temelinde aslında insanların işlerini onların bakıpta görme şanslarının olmadığı açılardan görerek onların farkında bile olmadıkları ihtiyaçlarına cevap verebilecek ve bir o kadarda işlerini kolaylaştıracak programları ortaya çıkartabilmek vardır. Bunu bir nebze bile başarabilen tüm programcılar başarılı olmuşlardır. Sende bu açıdan yaklaş olaya ve etrafını bunları dikkate alarak gözlemle. kmurat arkadaşımızın da dediği gibi etrafımızda ki bilgisayar kullanan insanlar facebook ve twitter dan başka bir şey bilmiyorlar. Onuda tam manasıyla kullanıyor sayılmazlar.

Benim sana tavsiyem yapmak istediğin şeye kendin karar ver, o kararını uygularken yaşadığın sıkıntılar konusunda yardım alman daha mantıklı ve kolay olur. Delphi var PHP var MySQL mi MSSQL mi hangisiyle ne yazayım sorularındansa "Delphi de MySql le şunu yapamıyorum"un cevabını daha kolay bulursun.

algea

Doçent
Reaksiyon puanı
22
İyi bir fikir mi değil mi bilmem ama yüz tanıma sistemleri ile ilgili bir sürü dolu alan var…

ukaracivi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Ben bir bilgisayar mühendisiyim. Ve oldukça uzun zamandır yazılım geliştiriciliğini meslek olarak yürüten biriyim. Evet daha önce de bir arkadaşın belirttiği gibi, bu tür ortamlardan hep uzak kaldım. Bunu bizim gibilerin hep "asosyallik" tanımının arkasına saklanarak yaptığımı düşündüğümden dolayı bu kabuktan çıkmaya karar verdim ve bu konuda tecrübelerimi, bildiklerimi yön göstermesi açısından bu tür ortamlarda yazmayı ve belirtmeyi uygun gördüm. Konuyu ilk açan arkadaşa önerim şunlar olacak:

. Şu an Türkiye'de oldukça önemli olmaya başlayan "İş Sağlığı ve Güvenliği" konusunda bir yazılım/bitirme ödevi gerçekleştirmek.
. Web ortamında bunu geliştirmek ve yanında mutlaka mobil ortamı da düşünmek.
. Aranan kaynakların bulunmasının daha fazla olduğu .Net ile ve C# ortamını kullanarak bunu gerçekleştirmek.
. Yine aynı sebeplerden ötürü Microsoft SQL Server ortamında data layer'ını gerçekleştirmek.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Ama yine aklıma gelen şeyler olduğunda buradan paylaşmaya devam ederim.

Herkese kolay gelsin.

İyi günler....