BitComet Hakkında

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar, yeni bir torrent kullanıcısıyım.. forumlarda uzunca araştırmam sonucunda bitcomet programının daha hızlı indirme yaptığını öğrendim ve dün bir deneme yapayım dedim. 13.82gb bir dosya indirdim fakat indirme hızım çok düşük bazen 5kb bazen 10 15 30 diye değişebiliyor. Firewallı kaldırıp port açma gibi bir durum varmış sanırım bu konuda nasıl yapıldığından hiç bir bilgim yok açıkcası.. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

cheleby

Profesör
Reaksiyon puanı
227
Torrentlerde indirme hızı seed'e bağlıdır.Nekadar çok kişi o dosyayı upload ederse senin indirme hızın buna paralel artar.
Port açma konusunda http://portacmak.com/ linkini kullanabilirsiniz.Ben u-torrent kullanıyorum ve seedlere göre hızım değişiyor.

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler.. dediğin seed nedir peki ?

Reaksiyon puanı
2,148
Sana dosyayı gönderen bilgisayar kullanıcıları :)

Torrent dünyasında kaynak anlamına gelir. Dosyanın tümüne sahip ve paylaşımda bulunduran kişilere seeder denir.

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladığım kadarıyla.. ne kadar çok seeder bana dosya gönderirse o kadar hızımmı artıyor ? doğrumu anlamışım :)

Reaksiyon puanı
2,148
Ayynen öyle. Sonuçta bi sunucudan çekmiyorsun dosyayı, seederlar toplaşıp leecherlara(dosyayı çeken) dosyayı gönderiyor. Sen dosyayı bitirdiğinde torrenti silmezsen sen de seeder oluyorsun.

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim bilgi için peki port açtıktan sonra birazda olsa hızım artıcakmıdır ? veya hızımı arttırmanın başka bir yolu mümkünmüdür ?

Reaksiyon puanı
2,148
Seed yüksek değilse istediğin kadar port aç yavaş olacaktır yine. Gerçi 2 seeder olsa bunlar güney koreli olsa upload hızları felaket derecede yüksek olduğu için hızlı indirebilirsin. Yani diyeceğim o ki bu işler belli olmuyor :D Port açmak (bence) çok bi fayda etmiyor önemli olan kaliteli torrent bulmak.

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım o zaman son birşey rica edeceğim kaliteli torrent sitesi verirsen çok makbule geçer :)

boogei

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir çok kullanıcının Portları kapalı olduğu için zaten Seed oranları düşük. Bir çok Seeder arkadaşım portlarını açarsa paylaşım daha kuvvetli olur.

Reaksiyon puanı
2,148
Şu konulara bak

http://forum.shiftdelete.net/site-davetiyeleri/125290-torrent-siteleri-tanitim.html

http://forum.shiftdelete.net/site-davetiyeleri/98270-uyeligi-acik-torrentler-87.html (son mesajları takip et üyeliği açık bi site yakalayabilirsin)

Bir çok kullanıcının Portları kapalı olduğu için zaten Seed oranları düşük. Bir çok Seeder arkadaşım portlarını açarsa paylaşım daha kuvvetli olur.

Demek port açmak indirmekle değil daha çok göndermekle ilgili o zaman. Öyle midir?

BrindaR30

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0