Bitcoin ve Altcoin almanin en guvenli yolunu anlatiyorum.

Bu konuyu okuyanlar

reberals

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Oncelikle sorulariniz varsa bana twitter hesabim araciligiyla ulasabilirsiniz.

Cosmos (@AllGoesInfinite) | Twitter


Ilk olarak altcoin almadan once bitcoin ya da ethereum almaniz gerekmektedir. Turkiye de bu isi yapan bir cok site mevcut ancak en bilinen iki tanesi btcturk ve paribu. Ben paribu uzerinden anlatacagim. Eger zaten bu kismi biliyorsaniz 2. kisma gecebilirsiniz



1) BITCOIN ALMAK
  • https://www.paribu.com a girip uye oluyoruz uyelik aldiktan kimlik bilgilerimizi verip limitimizi arttirabiliriz. (Eger onaylatassaniz gunluk 500 liradan fazla yatiramazsiniz) Daha sonra yapmaniz gereken sey sirasiyla TL Islemleri --> Turk Lirasi Yatirma Kismina gelmektir.

    bLWDvY.png



    Burayi actiktan sonra yatirmak istediginiz tl miktarini girin ve BILDIRIM GONDER butonuna tiklayin. Asagidaki gibi bir ekran acilacak

    9DOorQ.png



    Burasi cok onemli. Bu gelen ekrana sag alttan tamama tikladiktan sonra, Banka hesabinizdan online islemlerden parayi atarken iban vb. bilgileri girdikten sonra aciklama kismina bu yukardaki ekranda verilen kodu giriyorsunuz (NVZYGYY). TAbiki sizin isleminizin kodu farkli olacaktir. Daha sonra para 24 saat icinde paribu hesabiniza gececektir. Yalniz dikkat etmeniz gereken nokta parayi attiginiz banka hesabi size ait olmak zorunda. Isim soyisim aynen karsilasmak zorunda paribu'daki isim soyisim ile.
    Para hesabiniza gectikten Kolay-alis satis kismindan direk almak istediginiz miktari girip alabilirsiniz size o anki piyasa fiyatindan verecektir. Ancak yok ben market kismini kullanmak istiyorum derseniz market kismina gelip fiyat vermeniz gerekecektir.

    Bitcoinlerimizi aldiktan sonra BTC islemleri --> Bitcoin cekme kismina geliyoruz. Buraya az sonra 2. adimda anlatacagim yerden acacagimiz hesaptaki bitcoin adresini yazcagiz. Miktarida Yazdiktan sonrada bitcoin cek secenegine basip bitcoinlerimizi alt coin alim-satim yapabilecegimiz sitedeki hesabimiza gondermis olacagiz. ( Bitcoin cekerken 0.0005 btc tutarinda bir kesinti yapmaktadir.)
    2) ALT COIN ALMAK

    Piyasada bircok exchange sitesi bulunmakta. Ben bunlardan Bitfinex ve Bittrex den ayrildim. Neden derseniz. Bitfinex hakkinda suan hic iyi konusulmuyor. FBI tarafindan basilma ihtimalleri var o yuzden ayrildim. Bittrex vardi birde. Oda son zamanlarda sacma sapan seeyler yapmaya basladi . Kimlik bilgilerini vermeden cekim falan yapamiyorsun. Bircok kullaniciyi magdur etti.
    Suan benim kullandigim Binance . Suan burdan gayet memnunum ve aktif olarak kullaniyorum uye olmak icin

    Bu linke tiklayip daha sonra anasayfada Register secenegine tiklayip uye olabilirsiniz. Siteye girin sag ustteki Register kismina tiklayin ve uye olun. Uye olduktan sonra alt coin almak icin asagidaki adimlari uygulayin.


    Simdi ilk olarak paribudan aldigimiz coinleri Binance'ye aktarmamiz gerekli. Bunun icin su adimlari uygulayin:




    d7RGXp.png




    Ustteki fotoda sag uste Funds yaziyor gordugunuz uzere oraya tiklayip Deposit and Withdrawals kismina tiklayin acilan sekmede. Daha sonra soyle bir ekran acilacak;



    bLWGkm.png




    Su sekilde coin listesinden BTC yi yani Bitcoini bulun. SAKIN BASKA COIN CUZDANINA BITCOIN GONDERMEYIN YOKOLUR!!!. Bitcoini bulduktan sonra sag tarafa dogru gelin Deposit yazar ona tiklayin size bir Bitcoin adresi verecek o sizin binance'deki bitcoin adresiniz. Paribu'dan oraya yollayacaksiniz
    Su sekilde:


    zJbBB4.png




    Yukaridaki gibi adresinizi bulun ve onu kopyalayin.
    Kopyaladiktan sonra Paribu'ya gelin Paribu'dan BTC islemleri --> Bitcoin Cekme kismina gelin. Binance'den aldiginiz deposit adresinizi buraya yapistirin. Yollamak istediginiz miktari girin ve gonderin. Telefonunuza onay mesaji gelecektir. Onayladiktan sonra 1-2 saat icinde bitcoinleriniz Binance hesabiniza gececektir. Daha sonrasinda ise:



    Binance girince karsiniza anasayfa cikacak



    7y4g3Y.png





    Usttekiler duyurular. Onun altindakiler yuksek hacmi olan coinleri gosteriyor. Sayfayi alta indirdiginizde sitede bulunan coinlerin listesi bulunmakta



    Ayp7rv.png





    Gordugunuz uzere cogu coin suan artida piyasa baya senlikli. Farkindaysaniz ustte BNB markets , Bitcoin Markets, Ethereum markets falan yaziyor biz bitcoin uzerinden islem yapacagimiz icin Bitcoin markette olacagiz. Simdi almak istedigimiz bir coine tiklayalim mesela IOTA ya tiklayalim



    EyZ8Zg.png



    solda emirler bulunmakta ortada chart alttada alim satim yaptigimiz yerler bulunmakta. Balance larimiza gormekteyiz. Sag ustteki kisimda ise piyasaya verdigimiz emirleri takip etmek icin order kismi bulunmakta.

    Amount kismina kac tane almak istedigimizi yaziyoruz
    PRice kisminada bitcoin uzerinden almak istedigimiz fiyati yaziyoruz. Buy kismina tikladigimizda emir giriyor ve biri sattigi zaman aliyor.
    Bu kadar basit iste..

    Simdi limit dedigimiz kisim yukarida anlattigim gibi isliyor. Mesela buy kisminda atiyorum price(fiyat) = 5 olarak girdiniz amount(miktar) = 10 olarak girdiniz. Bu su demek oluyor. bana fiyat 5 den 10 adet bu coinden al. Bunu emirlere girdiginiz vakit adamin biri gelip fiyat 5 den satis koydugunda size fiyat 5 den satmis oluyor. Satistada mesela ayni sekilde 5 fiyat 10 miktar olarak girerseniz 5 fiyatindan 10 adet bu coinden sat demek oluyor.

    Birde eger stop loss yani zarar telafi emri, dur emri vermek isteyen arkadaslarda orada stop-limit sekmesine gecmesi gerekiyor. Zarar stopu nedir diye soran arkadaslar olabilir. Soyle ki; mesela siz bir koinin yukselecegini ongordunuz ve fiyat 5'den 10 adet alis yaptiniz diyelim. Ancak oyle bir sey istiyorsunuz ki fiyat yukselmezde atiyorum 4 un altina duserse otomatik satis yapsin hemen daha fazla zarar etmeden. Zararin neresinden donersen kardir mantigi isliyor yani. Stop-limit kisminda da ayni sekilde stop limit kisimlarina fiyati yaziyorsunuz. Atiyorum bu verdigim ornek icin stop-limit kisminda sell kismina geliyorsunuz koini 5 den aldiysaniz ve 4 den asagi duserse stop etmesini istiyorsaniz 4 yaziyorsunuz ve amount a da miktari yaziyorsunuz ve emri giriyorsunuz. Artik sistem koini otomatik olarak satacaktir 4 den asagi duserse.
    Stop-limit kisminda buy kismida bu olayin tersi. Oda atiyorum 5 fiyatini gecerse otomatik olarak satin al seklinde kurabiliyorsunuz.
 
Son düzenleyen moderatör:

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Alıntı değil ise eline sağlık. Eğer bu kadar işle uğraşamayanlara ise önerim Cex.io eğer vaktiniz yoksa biraz yüksek komisyona çok vakit harcamadan direk Cex.io veya indiacoin kullanabilirsiniz. Bu iki site de kredi kartı ile işlem yapıyor.
 

reberals

Öğrenci
Katılım
16 Aralık 2017
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
34
Alıntı değil ise eline sağlık. Eğer bu kadar işle uğraşamayanlara ise önerim Cex.io eğer vaktiniz yoksa biraz yüksek komisyona çok vakit harcamadan direk Cex.io veya indiacoin kullanabilirsiniz. Bu iki site de kredi kartı ile işlem yapıyor.

Yok hocam alinti degil. Sagol. Evet cex.io yu eger ugasmak istemeyen varsa bende oneririm haklisin
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
bakanlık açıkladı, bu işler tam olarak sahtekarlık :D saadet zinciri ... hala tuzağa düşürmek için insan mı arıyorsunuz !
 

rawkid

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2014
Mesajlar
7,253
Reaksiyon puanı
1,316
Puanları
113
bakanlık açıkladı, bu işler tam olarak sahtekarlık :D saadet zinciri ... hala tuzağa düşürmek için insan mı arıyorsunuz !
Vay be tek mesajla koskoca blockchain altyapısını saadet zinciri yaptın. Tebrik ediyorum.
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten kritik Bitcoin açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bitcoin lale çılgınlığını geçmiş uzak durulmalı" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası, Hazine ve SPK'dan oluşan çalışma grubu dijital paralara ilişkin çalışma başlattı. Başbakan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son haftalarda dünya gündemine damgasını vuran Bitcoin'i finans tarihinin en büyük balonu lale çılgınlığına benzetti, uzak durulması uyarısında bulundu.
Şimşek, "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, sanal para Bitcoin ile ilgili vatandaşları uyararak, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur" dedi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Merkez Bankası, Hazine, SPK'dan oluşan çalışma grubu, dijital para birimlerine ilişkin dünya uygulamaları ve yasal çerçeveyi gündemine aldı. Yaklaşık 900 sanal paranın pazar büyüklüğü 180 milyar doları geçerken, Bitcoin konusunda hükümetin bir çalışması olup olmadığı Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım'a "Bitcoin'in para birimi ya da hesaplama aracı olarak kabul edilip edilmediği"ne yönelik soruya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yanıt verdi. Bitcoin ve benzeri paraların herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmediğini belirten Çetinkaya, "Karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin ve benzeri paralarla ülkemizde doğrudan ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Diğer yandan BDDK tarafından 25 Kasım 2013'te yapılan açıklamayla Bitcoin ve benzeri paraların elektronik para olmadıkları ve bu kapsamda 6493 sayılı yasaya tabi olmadıkları duyurulmuş bulunmaktadır" diye konuştu. Çetinkaya, önceki hafta bir konferansta yaptığı açıklamada da sanal para düzenlenirse finansal istikrara katkı sağlayabileceğini belirtmişti.


KARŞILIĞI OLMAYAN PARA BİRİMİ OLAN BİTCOİN RÜZGARINA REKLAM YAPMAK HERHALDE DOĞRU BİR İŞ OLMASA GEREK !
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten kritik Bitcoin açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bitcoin lale çılgınlığını geçmiş uzak durulmalı" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası, Hazine ve SPK'dan oluşan çalışma grubu dijital paralara ilişkin çalışma başlattı. Başbakan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son haftalarda dünya gündemine damgasını vuran Bitcoin'i finans tarihinin en büyük balonu lale çılgınlığına benzetti, uzak durulması uyarısında bulundu.
Şimşek, "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, sanal para Bitcoin ile ilgili vatandaşları uyararak, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur" dedi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Merkez Bankası, Hazine, SPK'dan oluşan çalışma grubu, dijital para birimlerine ilişkin dünya uygulamaları ve yasal çerçeveyi gündemine aldı. Yaklaşık 900 sanal paranın pazar büyüklüğü 180 milyar doları geçerken, Bitcoin konusunda hükümetin bir çalışması olup olmadığı Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım'a "Bitcoin'in para birimi ya da hesaplama aracı olarak kabul edilip edilmediği"ne yönelik soruya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yanıt verdi. Bitcoin ve benzeri paraların herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmediğini belirten Çetinkaya, "Karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin ve benzeri paralarla ülkemizde doğrudan ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Diğer yandan BDDK tarafından 25 Kasım 2013'te yapılan açıklamayla Bitcoin ve benzeri paraların elektronik para olmadıkları ve bu kapsamda 6493 sayılı yasaya tabi olmadıkları duyurulmuş bulunmaktadır" diye konuştu. Çetinkaya, önceki hafta bir konferansta yaptığı açıklamada da sanal para düzenlenirse finansal istikrara katkı sağlayabileceğini belirtmişti.



KARŞILIĞI OLMAYAN PARA BİRİMİ OLAN BİTCOİN RÜZGARINA REKLAM YAPMAK HERHALDE DOĞRU BİR İŞ OLMASA GEREK !
--- Gönderi Güncellendi ---
Başbakan Yardımcısı Şimşek'ten kritik Bitcoin açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bitcoin lale çılgınlığını geçmiş uzak durulmalı" dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası, Hazine ve SPK'dan oluşan çalışma grubu dijital paralara ilişkin çalışma başlattı. Başbakan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son haftalarda dünya gündemine damgasını vuran Bitcoin'i finans tarihinin en büyük balonu lale çılgınlığına benzetti, uzak durulması uyarısında bulundu.
Şimşek, "Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, sanal para Bitcoin ile ilgili vatandaşları uyararak, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur" dedi.


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Merkez Bankası, Hazine, SPK'dan oluşan çalışma grubu, dijital para birimlerine ilişkin dünya uygulamaları ve yasal çerçeveyi gündemine aldı. Yaklaşık 900 sanal paranın pazar büyüklüğü 180 milyar doları geçerken, Bitcoin konusunda hükümetin bir çalışması olup olmadığı Meclis gündemine taşındı. Başbakan Binali Yıldırım'a "Bitcoin'in para birimi ya da hesaplama aracı olarak kabul edilip edilmediği"ne yönelik soruya Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya yanıt verdi. Bitcoin ve benzeri paraların herhangi bir resmi ya da özel kuruluş tarafından ihraç edilmediğini belirten Çetinkaya, "Karşılığı için güvence verilmeyen bir sanal para birimi olarak bilinen Bitcoin ve benzeri paralarla ülkemizde doğrudan ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Diğer yandan BDDK tarafından 25 Kasım 2013'te yapılan açıklamayla Bitcoin ve benzeri paraların elektronik para olmadıkları ve bu kapsamda 6493 sayılı yasaya tabi olmadıkları duyurulmuş bulunmaktadır" diye konuştu. Çetinkaya, önceki hafta bir konferansta yaptığı açıklamada da sanal para düzenlenirse finansal istikrara katkı sağlayabileceğini belirtmişti.



KARŞILIĞI OLMAYAN PARA BİRİMİ OLAN BİTCOİN RÜZGARINA REKLAM YAPMAK HERHALDE DOĞRU BİR İŞ OLMASA GEREK !
Nasıl karşılığı yok ya? Doların karşılığı var mı? Kağıt parçası sonuça?
 

HÜDHÜD

Müdavim
Katılım
5 Mayıs 2017
Mesajlar
10,093
Reaksiyon puanı
6,555
Puanları
113
dünya üzerinde basılan paraların merkez bankalarında ALTIN veya diğer değerli madenlerden oluşan bir KARŞILIĞI olmalıdır. bu PARA nın doğuşundan süregelen altın kuraldır. doları araştırın ben zaten dolardan bahsetmedim yani demedim ki doların karşılığı var ama TL nin her basılan kağıt banknotuna karşılık merkez bankasında ALTIN - GÜMÜŞ veya değerli diğer madenler saklanır.

bu kuralı işletmeyenler zaten milleti kandırıyor demektir.
 

kt99

Öğrenci
Katılım
7 Ocak 2018
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
49
Oncelikle sorulariniz varsa bana twitter hesabim araciligiyla ulasabilirsiniz.

Cosmos (@AllGoesInfinite) | Twitter


asagida anlatacagim binance icin

{{webtitle}} - {{'binancetitle'| T}}


Ilk olarak altcoin almadan once bitcoin ya da ethereum almaniz gerekmektedir. Turkiye de bu isi yapan bir cok site mevcut ancak en bilinen iki tanesi btcturk ve paribu. Ben paribu uzerinden anlatacagim. Eger zaten bu kismi biliyorsaniz 2. kisma gecebilirsiniz



1) BITCOIN ALMAK
  • https://www.paribu.com a girip uye oluyoruz uyelik aldiktan kimlik bilgilerimizi verip limitimizi arttirabiliriz. (Eger onaylatassaniz gunluk 500 liradan fazla yatiramazsiniz) Daha sonra yapmaniz gereken sey sirasiyla TL Islemleri --> Turk Lirasi Yatirma Kismina gelmektir.

    bLWDvY.png



    Burayi actiktan sonra yatirmak istediginiz tl miktarini girin ve BILDIRIM GONDER butonuna tiklayin. Asagidaki gibi bir ekran acilacak

    9DOorQ.png



    Burasi cok onemli. Bu gelen ekrana sag alttan tamama tikladiktan sonra, Banka hesabinizdan online islemlerden parayi atarken iban vb. bilgileri girdikten sonra aciklama kismina bu yukardaki ekranda verilen kodu giriyorsunuz (NVZYGYY). TAbiki sizin isleminizin kodu farkli olacaktir. Daha sonra para 24 saat icinde paribu hesabiniza gececektir. Yalniz dikkat etmeniz gereken nokta parayi attiginiz banka hesabi size ait olmak zorunda. Isim soyisim aynen karsilasmak zorunda paribu'daki isim soyisim ile.
    Para hesabiniza gectikten Kolay-alis satis kismindan direk almak istediginiz miktari girip alabilirsiniz size o anki piyasa fiyatindan verecektir. Ancak yok ben market kismini kullanmak istiyorum derseniz market kismina gelip fiyat vermeniz gerekecektir.

    Bitcoinlerimizi aldiktan sonra BTC islemleri --> Bitcoin cekme kismina geliyoruz. Buraya az sonra 2. adimda anlatacagim yerden acacagimiz hesaptaki bitcoin adresini yazcagiz. Miktarida Yazdiktan sonrada bitcoin cek secenegine basip bitcoinlerimizi alt coin alim-satim yapabilecegimiz sitedeki hesabimiza gondermis olacagiz. ( Bitcoin cekerken 0.0005 btc tutarinda bir kesinti yapmaktadir.)
    2) ALT COIN ALMAK

    Piyasada bircok exchange sitesi bulunmakta. Ben bunlardan Bitfinex ve Bittrex den ayrildim. Neden derseniz. Bitfinex hakkinda suan hic iyi konusulmuyor. FBI tarafindan basilma ihtimalleri var o yuzden ayrildim. Bittrex vardi birde. Oda son zamanlarda sacma sapan seeyler yapmaya basladi . Kimlik bilgilerini vermeden cekim falan yapamiyorsun. Bircok kullaniciyi magdur etti.
    Suan benim kullandigim Binance . Suan burdan gayet memnunum ve aktif olarak kullaniyorum uye olmak icin

    Bu linke tiklayip daha sonra anasayfada Register secenegine tiklayip uye olabilirsiniz. Siteye girin sag ustteki Register kismina tiklayin ve uye olun. Uye olduktan sonra alt coin almak icin asagidaki adimlari uygulayin.


    Simdi ilk olarak paribudan aldigimiz coinleri Binance'ye aktarmamiz gerekli. Bunun icin su adimlari uygulayin:




    d7RGXp.png




    Ustteki fotoda sag uste Funds yaziyor gordugunuz uzere oraya tiklayip Deposit and Withdrawals kismina tiklayin acilan sekmede. Daha sonra soyle bir ekran acilacak;



    bLWGkm.png




    Su sekilde coin listesinden BTC yi yani Bitcoini bulun. SAKIN BASKA COIN CUZDANINA BITCOIN GONDERMEYIN YOKOLUR!!!. Bitcoini bulduktan sonra sag tarafa dogru gelin Deposit yazar ona tiklayin size bir Bitcoin adresi verecek o sizin binance'deki bitcoin adresiniz. Paribu'dan oraya yollayacaksiniz
    Su sekilde:


    zJbBB4.png




    Yukaridaki gibi adresinizi bulun ve onu kopyalayin.
    Kopyaladiktan sonra Paribu'ya gelin Paribu'dan BTC islemleri --> Bitcoin Cekme kismina gelin. Binance'den aldiginiz deposit adresinizi buraya yapistirin. Yollamak istediginiz miktari girin ve gonderin. Telefonunuza onay mesaji gelecektir. Onayladiktan sonra 1-2 saat icinde bitcoinleriniz Binance hesabiniza gececektir. Daha sonrasinda ise:



    Binance girince karsiniza anasayfa cikacak



    7y4g3Y.png





    Usttekiler duyurular. Onun altindakiler yuksek hacmi olan coinleri gosteriyor. Sayfayi alta indirdiginizde sitede bulunan coinlerin listesi bulunmakta



    Ayp7rv.png





    Gordugunuz uzere cogu coin suan artida piyasa baya senlikli. Farkindaysaniz ustte BNB markets , Bitcoin Markets, Ethereum markets falan yaziyor biz bitcoin uzerinden islem yapacagimiz icin Bitcoin markette olacagiz. Simdi almak istedigimiz bir coine tiklayalim mesela IOTA ya tiklayalim



    EyZ8Zg.png



    solda emirler bulunmakta ortada chart alttada alim satim yaptigimiz yerler bulunmakta. Balance larimiza gormekteyiz. Sag ustteki kisimda ise piyasaya verdigimiz emirleri takip etmek icin order kismi bulunmakta.

    Amount kismina kac tane almak istedigimizi yaziyoruz
    PRice kisminada bitcoin uzerinden almak istedigimiz fiyati yaziyoruz. Buy kismina tikladigimizda emir giriyor ve biri sattigi zaman aliyor.
    Bu kadar basit iste..

    Simdi limit dedigimiz kisim yukarida anlattigim gibi isliyor. Mesela buy kisminda atiyorum price(fiyat) = 5 olarak girdiniz amount(miktar) = 10 olarak girdiniz. Bu su demek oluyor. bana fiyat 5 den 10 adet bu coinden al. Bunu emirlere girdiginiz vakit adamin biri gelip fiyat 5 den satis koydugunda size fiyat 5 den satmis oluyor. Satistada mesela ayni sekilde 5 fiyat 10 miktar olarak girerseniz 5 fiyatindan 10 adet bu coinden sat demek oluyor.

    Birde eger stop loss yani zarar telafi emri, dur emri vermek isteyen arkadaslarda orada stop-limit sekmesine gecmesi gerekiyor. Zarar stopu nedir diye soran arkadaslar olabilir. Soyle ki; mesela siz bir koinin yukselecegini ongordunuz ve fiyat 5'den 10 adet alis yaptiniz diyelim. Ancak oyle bir sey istiyorsunuz ki fiyat yukselmezde atiyorum 4 un altina duserse otomatik satis yapsin hemen daha fazla zarar etmeden. Zararin neresinden donersen kardir mantigi isliyor yani. Stop-limit kisminda da ayni sekilde stop limit kisimlarina fiyati yaziyorsunuz. Atiyorum bu verdigim ornek icin stop-limit kisminda sell kismina geliyorsunuz koini 5 den aldiysaniz ve 4 den asagi duserse stop etmesini istiyorsaniz 4 yaziyorsunuz ve amount a da miktari yaziyorsunuz ve emri giriyorsunuz. Artik sistem koini otomatik olarak satacaktir 4 den asagi duserse.
    Stop-limit kisminda buy kismida bu olayin tersi. Oda atiyorum 5 fiyatini gecerse otomatik olarak satin al seklinde kurabiliyorsunuz.

---- Mesajlar birleştirildi ----

MERHABA
BİR SORUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
KOİNEKS VE BTC TÜRK DEN YATIRIM AMAÇLI UZUN VADELİ ETHERİUM ALDIM.GÜVENLİK NEDENİYLE KAĞIT CÜZDANDA SAKLAMAK İSTİYORUM.
KAĞIT CÜZDAN İÇİN
1)MYETHERWALLET E KAYIT MI OLMAK GEREKİYOR.EĞER KAYIT OLURSAK YİNE GÜVENLİK SORUNU OLMUYOR MU.
2)DAHA SONRA KAĞIT CÜZDANDAKİ ETHERLERİ ALMAK İÇİN MYETHERWALLET DE Mİ AÇACAĞIZ.YOKSA BAŞKA SİTEDEN AÇABİLİYORMUYUZ.
3)İLERDE BU SİTE OLMAZSA NE OLACAK.KAĞIT CÜZDANI NASIL AÇACAĞIZ.
ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.
 
Son düzenleme:

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
---- Mesajlar birleştirildi ----

MERHABA
BİR SORUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
KOİNEKS VE BTC TÜRK DEN YATIRIM AMAÇLI UZUN VADELİ ETHERİUM ALDIM.GÜVENLİK NEDENİYLE KAĞIT CÜZDANDA SAKLAMAK İSTİYORUM.
KAĞIT CÜZDAN İÇİN
1)MYETHERWALLET E KAYIT MI OLMAK GEREKİYOR.EĞER KAYIT OLURSAK YİNE GÜVENLİK SORUNU OLMUYOR MU.
2)DAHA SONRA KAĞIT CÜZDANDAKİ ETHERLERİ ALMAK İÇİN MYETHERWALLET DE Mİ AÇACAĞIZ.YOKSA BAŞKA SİTEDEN AÇABİLİYORMUYUZ.
3)İLERDE BU SİTE OLMAZSA NE OLACAK.KAĞIT CÜZDANI NASIL AÇACAĞIZ.
ŞİMDİDEN TŞK EDERİM.
Kesinlikle türk sitesinde tutma koinlerini. Saldırılara karşı ne kadar dayanıklılar bilmiyorum. Ethereum için en güvenli adreslerden biri Blokchaindir. Kağıt cüzdanı değil ama... Gayet iyi.
 

nayino

Asistan
Katılım
23 Temmuz 2017
Mesajlar
232
Reaksiyon puanı
46
Puanları
28
bende bitcoin merak ediyorum.nasıl güvenılır mı yatırım yapılır mı?
 

Transistor

Müdavim
Katılım
5 Ağustos 2016
Mesajlar
4,261
Reaksiyon puanı
1,085
Puanları
113
bende bitcoin merak ediyorum.nasıl güvenılır mı yatırım yapılır mı?
Bitcoin temsilci ve ilk kripto para olduğundan yıldızı gereksiz parladı. Şuan aynı yerde sekiyor. Altcoinlerin bazıları gerçekten iyi bir projesi, kadrosu var. Gelecek vadedenlere yatırım yapabilirsin. (örnek: ethereum,ripple...)
 

Sayın Berk

Öğrenci
Katılım
25 Mayıs 2017
Mesajlar
44
Reaksiyon puanı
3
Puanları
8
Nasıl karşılığı yok ya? Doların karşılığı var mı? Kağıt parçası sonuça?
paranın (TL'nin) güvencesi Türkiye. bitcoin'in güvencesi yok ama... paranın garantisini devlet veriyor. bitcoin'in bağlı olduğu bir devlet yok. bitcoin'in güvencesi yok.
 

Samet UCA

Müdavim
Katılım
3 Ağustos 2012
Mesajlar
3,277
Reaksiyon puanı
2,912
Puanları
113
Ben bu işe girmiyorum ama sanki bir gün çok pişman olacağım gibi.
 
Üst