Bit pazarı

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Geçenlerde böyle bir konu açılmıştı.Bir konuda daha doğrusu benim ortaya attığıım bu bit pazarı olayından bahsediyordum.

Evet millet Kocaeli/İzmit'te sadece çarşamba günleri kurulan bazen çarşamba pazarı da dedikleri bit pazarı diye bir yer var.O kadar ucuzki bunun dezavantajları da var mesela örnek vereyim.

Arkadaş 15 tlye ps2 almıştı ordan bir parçası bozuk çıktı içinden yaptırdılar ama bir yerinden de 8 gblik çalışan flash bellek çıktı.

Dezavantaj olarak birde ordaki ürünlerin çoğu çalıntıdır.Yani adamlar çalışıyor mu çalışmıyor mu hiç bakmazlar.Arkadaş 4 tane flash bellek aldı ordan bir 4 gb, 2 tane 8 gb, bir 12 gb 12 gb ile bir tane 8 gb çalıştı ve verdiği para sizce ne kadar onun verdiği para sadece 4 tl.Yani adamlar boyutuna da bakmadan 50 kuruş veriyorsunuz bazen çoğalıyor da 50 kuruşa bir tane alıyorsunuz adamın umrunda değil ister 500 kb alanı olsun ister 64 gb alanı olsun 50 kuruşa alıyorsunuz.İsteyen varsa Kocaeli/İzmit'e otogara gelip bana söylesin ben onu bit pazarına götürürüm.Biraz zor olacak çünkü babam kızar daha küçüğüm falan ama olmassa da orda birilerine sora sora gidersiniz.Ben de arkadaşlarla haftaya bellek almaya gidiyorum oraya.

Konuyu açmamın nedeni hem bu şaşırtıcı olayı sizlerle paylaşmak hemde ucuza birşeylerin sahibi olmak istiyorsanız gelirsiniz buraya hem Kocaeli'yi görürsünüz hemde ucuza birşey alırsınız.

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Merhaba ben de orda bit pazarı olduğunu biliyorum ama gidip adam gibi görmedim gezmedim.Gel bi çarşamba beraber gidelim.

---------- saat 22:03 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:03 eklenmişti ----------

kocaeli derince de oturuyorum

---------- saat 22:05 eklendi ---------- önceki mesaj saat 22:03 eklenmişti ----------

gerçekten o kadar ucuza verdikleri oluyormu birde aslında çalıntı mal alarak onlara yatklık etmek kötü bir şey.Aslında almamak lazım ama görmek istiyorum ben

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
izmirde de ben anakart ve sabit disk almistim calismadi 2 side 20 lira gitti

oguzhan432

Asistan
Reaksiyon puanı
4
adam çuvalla getiriyo hdd nin çalışmaması normal bence.Anakartta çok karışık yani bozuk çıkabilir şans meselsi bir de orda tandık olcak.Ben gidersem sadece flash bellek gibi basit şeyler alırım

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Kocaeliye gelecekseniz Gebze Center ı görmeden gitmeyin. Anadolu Yakasının en büyük alışveriş merkezi xL

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Zaten bende tam olarak gidip görmedim arkadaş ordan 8 gb usb bellek aldı 2 tlye çalışmadı öbürü 4 gb aldı aynı fiyata çalıştı yani şans meselesi en güvendiğim kişiler bile öyle diyor ama dediğin gibi onlar çalıntı mal falan yani orası da var işin.

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Konuyu açan benim sınıf arkadaşım :D Ve o arkadaş diye bahsettiği kişi benim Allah Allah bir garip oldum :D :D Bir duyum aldım bit pazarı salı da varmış diye Aceba doğru mu ? :S