Bisikletle İşe Gidenler Daha Mutlu

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Britanya’da yapılan bir ankete göre bisiklet ile işe giden insanlar daha mutlu ve üretken. Çevreleri ile daha iyi iletişim kuruyor ve enerjik hissediyorlar.

Ankete katılanların yüzde 89’u, iş dönüşünde bisiklet kullandığında iş hayatından daha kolay sıyrıldığını böylelikle eşi, arkadaşı ve ailesiyle iletişimini kolaylaştıran bir ruh durumuna geçebildiğini söyledi.

Yüzde 66’ı bisiklet kullanmaya başlamasıyla birlikte ilişkilerinde düzelme yaşadığını, yüzde 39’u kendini daha enerjik hissettiğini belirtti.

Ankete katılanların neredeyse yarısı, bisiklet kullanmaya başladıktan sonra ağır işleri daha kolay halledebildiğini, yüzde 82’si artık daha az stres çektiğini söyledi.

Katılanların üçte biri, bisiklet kullanırken kendini daha yaratıcı bulduğunu ve en parlak fikirlerin genellikle bisiklet kullanırken akıllarını geldiğini vurguladı.
2011 yılında yapılan genel sayıma göre Britanya’da 760 bin kişi işe bisikletle gidip geliyor. Hedef ise bu sayıyı 2021 yılı itibarıyla 1 milyona çıkarmak. Kampanya kapsamında her yıl 4 Eylül, işe bisikletle gitme günü olarak kutlanıyor.

http://www.bisiklethaber.com/2014/09/bisikletle-ise-gidenler-daha-mutlu/

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Bisiklet benim için bir yaşam kaynağı oldu artık..:)

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Ben elektrikli bisikletle gidiyorum çok mutluyum.

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Merak ettiğim bir soru var elektrik faturası ne kadar fazla gelmeye başladı ne kadar yakıyor diyeyim :) bir tane alasm var da .

Aman diyim uzak dur. Bana bedavaya geldi sayılır ondan kullanıyorum. Elektrik faturasına fazla etkisi yok ancak bataryalar bittiğinde çok pahalılar. Al bir benzinli motor keyfine bak. Uğraşmaya değmez.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Aman diyim uzak dur. Bana bedavaya geldi sayılır ondan kullanıyorum. Elektrik faturasına fazla etkisi yok ancak bataryalar bittiğinde çok pahalılar. Al bir benzinli motor keyfine bak. Uğraşmaya değmez.
Çevremde çok gördüm o yüzden bir heves yaptım siz alma dediniz bir araştırayım bu konuyu teşekkürler :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Bence [MENTION=47620]spybot[/MENTION] bisiklet ticaretine başladı. :)