Bisikletçimiz Avrupa şampiyonu oldu

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Almanya'da yapılan 7. Avrupa Dağ Şampiyonası'nda Antalyalı atlet Ahmet Arslan, Avrupa Şampiyonu oldu.

Almanya'nın Zell Am Harmersbach kentinde yapılan 7. Avrupa Dağ Şampiyonası'nda 22 yaşındaki milli atlet Ahmet Arslan belirlenen parkuru 50.01'lik dereceyle koşarak rakiplerini geride bırakıp şampiyonluk ipini göğüsledi. Genç erkekler kategorisinde ilk 3 sırayı Türk sporcuların paylaştığı şampiyonada, Türkiye aldığı 32 puan ile takım halinde Avrupa dördüncülüğünü elde etti.

19 ülkeden 84 sporcunun katıldığı şampiyonada genç bayanlar kategorisinde 18.48'lik derecesi ile Esra Güllü Avrupa ikincisi oldu. Genç Bayanlar Milli Takımı ise ekip halinde topladığı 8 puan ile Avrupa ikinciliğini elde etti.

Türkiye'yi büyük başarıyla temsil etmenin gururu içerisinde olduğunu söyleyen milli atlet Arslan, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım. Türkiye'yi iyi bir şekilde temsil ettiğim için gurur duyuyorum. 14 Eylül'de İsviçre'de yapılacak Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası'nda altın madalyayı kazanmayı hedefliyorum. Avrupa şampiyonlarında büyükler kategorisinde üst üste iki kez şampiyon olan ilk sporcuyum" dedi.

Milli Atlet Arslan, 2006 yılında Fransa'da yapılan Büyük Erkeler Avrupa Dağ Koşusu yarışmasında da birinci olmuştu.

kaynak: Arslan Avrupa şampiyonu! - Dağcılık - Ajansspor.com

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ilk uc sırayıda bizimkiler almıs hela olsun walla :)