Birlikte aç'ı nasıl iptal edebilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan amidi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Şayet konuyu açma yeri burası değilse moderatör arkadaştan ricam konuyu açılması gereken yere taşısın zira burdan başka konuyu açacak yer bulamadım...

Film indirme dosyalarında altyazı dosyaları srt uzantılı olarak iniyor bundan dolayı direk üzerine çift tıklayıp açmak istediğinizde uygun programın bulunmasını istiyor bende önerilen programlardan Not Defteri programı ile srt dosyasını açtım ancak burda bir hata yaptım Birlikte aç programını seçerken aşağıda bulunan
"Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan"

yerini işaretli bıraktım ve bundan dolayı bütün srt dosyaları artık bu program ile açılıyor.Şimdi benim yapamadığım nokta srt dosyalarında otomatik olarak not defteri programının kullanımını iptal etmek istiyorum ama yapamıyorum.Başka programlar denedim olmadı.Seçili programı kulllan kutucuğunun işaretini kaldırdım olmadı.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ extension \OpenWithList Explorer\FileExts\.

yolunu takip ederek kayıt defterinden sildim ama yine olmadıi.Özellikler/Genel Birlikte aç bölümünü değiştir bölümünden yine yapamadım tüm srt dosyalarını not defteri programı ile otomatik olarak açılabiliyor.Şimdi benim bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan ricam ben bunu nasıl değiştirebilirim.Yani srt dosyalarını eskiden olduğu gibi hemen açılmasını nasıl önleyebilirim srt dosyalarını açmak için not defteri programını kullanmasını nasıl iptal edebilirim açılırken yine hangi programı kullanacağını sorsun.Umarım derdimi anlatabilmişimdir.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.Win7 kullanıyorum

Reaksiyon puanı
68
anlamadığım bazı yerler var ama genel olarak sorunu anladım galiba.

"Bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan"
karşısında gözat seçeneği olacak oraya tıkla eskiden srt dosyaları hangi media playerin şeklini alıyorduysa yada nasıl açıyordunsa onu seç.

Reaksiyon puanı
2,148
Kod:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.srt\
srt yi komple sil, bilinmeyen dosya olur birlikte aç falan gider.

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
343.jpg

145.jpg

153.jpg

164.jpg

172.jpg

444.jpg

337.jpg

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\FileExts\.srt\

Kayıt defterinde srt yi komple silmeme rağmen yine değişen bir şey olmadı

Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler bu arada ilgilenen arkadaşlarada özel teşekkürler

Reaksiyon puanı
2,148
Aynısını ben yaptım nasıl olmadı :)

Tekrar yap, başlata tskill explorer yaz sonra explorer baştan başlasın.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
HKEY CLASSES ROOT içindeki ".srt" yi sil ;)

Reaksiyon puanı
2,148
Benim classes root da explorerdan ilerisi yok hasan.

Sistem 64 bit mi?

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
HKEY CLASSES ROOT içindeki ".srt" yi sil ;)

hocam çok teşekkürler ya tamam şimdi hemen açmıyor hangi programı kullanması gerekliğini soruyor ancak şayet çok olmayacaksam bir sorum daha olacak ben bu srt dosyaları bu şekil olmadan önce dosya uzantısının adını yani .srt yi değiştirmek istediğimde hemen uyarı alıyordum ama şimdi bu durum yok ve yine dosyanın simgesi üzerinde not defteri simgesi var bunu tekrardan eski haline getirme imkanımız var mı şimdiden teşekkürler ilgilenip yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlarada özel teşekkürler

Reaksiyon puanı
2,148
amidi sistem kaç bit ?

explorer'ı baştan başlatırsan simge gider sanıyorum

Reaksiyon puanı
2,148
amidi, ben kendi sistemime göre anlatıyorum windows 7 32 bit benim de :) ben de srt yi silince simge kaldı explorer'ı yeniden başlatınca gitti, sende olmadıysa bişey diyemeyeceğim :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ali, doğru yere baktığına emin misin? Orada da olması lazım :D

@amidi, az evvel dediğimi denedin mi ?

Reaksiyon puanı
2,148
Benim de orada uzantılar var da .srt orada değil işte :)

Bi yaşımıza daha girdik :D

Neyse beni boşver amidi ile ilgilen :D

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Ali, doğru yere baktığına emin misin? Orada da olması lazım :D

@amidi, az evvel dediğimi denedin mi ?

hocam evet denedim ve işe yaradı çok sağol

amidi, ben kendi sistemime göre anlatıyorum windows 7 32 bit benim de :) ben de srt yi silince simge kaldı explorer'ı yeniden başlatınca gitti, sende olmadıysa bişey diyemeyeceğim :)

hsngrms arkadaşın dediklerini yapınca birlikte aç kalktı ama simgesi değişmedi ondan sonra senin video da anlattığın gibi tekrardan yaptım bu seferde simgede eski srt dosyası haline döndü.

Hocam benim dikkat eettiğim senin videolu anlatımında belirttiğin kayıt defteri yolunda .srt kısmının açılımında bende

Open with list ile
Open with progids kısımları var ama sende olan
User choice kısmı yok yani sende srt nin açılımında üç sekme var iken bende iki sekme var belkide bundan kaynaklı olabilir.

İlgilendiğiniz için çok teşekkürler

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Rica ederim. Yardımcı olabildiğime sevindim :)

Reaksiyon puanı
2,148
hsngrms arkadaşın dediklerini yapınca birlikte aç kalktı ama simgesi değişmedi ondan sonra senin video da anlattığın gibi tekrardan yaptım bu seferde simgede eski srt dosyası haline döndü.

Buradan anladığım kadarıyla istediğin oldu sanırım.

Ondandır belki de ben de anlamadım birşey diyemeyeceğim.

Rica ederim :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ali bence buradan çıkacak sonuç senin Win7 bozuk :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Onların komple bozukmuş :D Oynanmış sürüm kullanıyorlar bir bakışta anladım :mrgreen:

Reaksiyon puanı
2,148
Windows 7 Super Maximum Ultimate Mega Edition :mrgreen:

Neyse ben gittim Allah rahatlık versin :D

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
beyler bende birlikte aç dıorum altta ''bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili program kullan'' dıye birşey var ona tıklanmıo ne yapıcam ? ha bide benım bilgisiyar bütün dosyaları internet exp. dıye gözukuo ne yapabilirim ?????

S

SDN Okuru

SDN Okuru
lanet olsun bu birlikte aç a program indirdim birlikte aç çıktı not defterini seçtim not defteri açıldı program açılmadı