Birinci slota ram daha takinca mavi ekran

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lazzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Merhaba arkadaşlar, sorunum kısaca şu;
Elimde 2 gb ddr3 1333 kingston ram mevcut bu rami sisteme ekleynce sistem 10-15 dk sonra mavi ekran veriyor. Sistemdeki diğer gskill ripjaws 1600 mhz mevcut, gsklil ile sorunsuz kullanıyorum ama kingston u ekleyince mavi ekrana geçiyorum ram ss leri linkte mevcut.
Acaba sorun neyden olabilir?
Anakart Asus M5A78LM_LX

LİNK

​iyi forumlar.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
1600mhz rami geri ver 1333mhz al aynı marka model olursa daha iyi olur ama marka şart değil cl değeri ve voltajı aynı olsun.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
1600 luk 2 yıldır kulanıyorum .d o 2gb da var birseyler 2 sini takınca 1600 luk zaten kendisini 1333 é çekiyor dengeliyor. Var bu ram de birsey ama çözemedim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
İlginçtir bendede 1600 mhz 4 gbkingston ram vardı yanına 4 gb samsung 1333 mhz takayım dedim paso mavi ekran çıkardım direk. Anlaşamıyorlar işte yapacak birşey yok :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ram lerin bir devre bozukluğu gözüküyor mu resimler de ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ya şu ramlerin üzerinde ki çiplere termal macun gibi sürülen şey nedir? bir faydası varmı? benim ekran kartında ve ramlerde var o çiplerden her neyse alıp koysam sürsem ne gibi faydası olur?

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
Merhaba arkadaşlar, sorunum kısaca şu;
Elimde 2 gb ddr3 1333 kingston ram mevcut bu rami sisteme ekleynce sistem 10-15 dk sonra mavi ekran veriyor. Sistemdeki diğer gskill ripjaws 1600 mhz mevcut, gsklil ile sorunsuz kullanıyorum ama kingston u ekleyince mavi ekrana geçiyorum ram ss leri linkte mevcut.
Acaba sorun neyden olabilir?
Anakart Asus M5A78LM_LX

LİNK

​iyi forumlar.
bios ayarlarından olabilir ya ramın hızıyla diğerlerinki bios da uyuşmaz yada biosu bi güncellede dene...

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ya şu ramlerin üzerinde ki çiplere termal macun gibi sürülen şey nedir? bir faydası varmı? benim ekran kartında ve ramlerde var o çiplerden her neyse alıp koysam sürsem ne gibi faydası olur?

Senin ram soğutucun yok ayrıca ben ram soğutucusuna karşıyım kasanın içi serinse çok gereksiz bir şey. Ram yük halinde bile fazla ısınmıyor pasif ram soğutucuları çok az bir ısı düşüşü sağlıyor oda ramlerin dolup boşalmasında hız kazandırmıyor bence aksine daha berbat ediyor. Çünkü fazla ısınan bir parça değil ram ve belli bir hıza ve akıcılığa kavuşması için yeterli düzeyde ısıya ihtiyacı var. Kısacası bellek bloklarına pasif ram soğutucu takmanın performansa gram katkısı yok

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126

resimdeki gri şeyler termal bant termal macun sürebilirsin üzerlerine soğutucu temas ediyorsa yoksa bakır saç ayarla.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Senin ram soğutucun yok ayrıca ben ram soğutucusuna karşıyım kasanın içi serinse çok gereksiz bir şey. Ram yük halinde bile fazla ısınmıyor pasif ram soğutucuları çok az bir ısı düşüşü sağlıyor oda ramlerin dolup boşalmasında hız kazandırmıyor bence aksine daha berbat ediyor. Çünkü fazla ısınan bir parça değil ram ve belli bir hıza ve akıcılığa kavuşması için yeterli düzeyde ısıya ihtiyacı var. Kısacası bellek bloklarına pasif ram soğutucu takmanın performansa gram katkısı yok

Peki ekran kartımın üzerinde ki çiplere sürsem?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Peki ekran kartımın üzerinde ki çiplere sürsem?

Termal macun sadece ısıyı iletmeye yarayan bir madde ısıyı sağlam ileten bakır demir yada altın plaka yoksa termal macun sürmenin bir anlamı yok :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Termal macun sadece ısıyı iletmeye yarayan bir madde ısıyı sağlam ileten bakır demir yada altın plaka yoksa termal macun sürmenin bir anlamı yok :)

Tamamdır 1 tane Cumhuriyet altını koyayım işlemciyle ekran kartının cpu'ya ısı falan kalmaz :mrgreen:

O zaman benim macunlar ile işim kalmadı zaten ısı değerlerim normal :P

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Tamamdır 1 tane Cumhuriyet altını koyayım işlemciyle ekran kartının cpu'ya ısı falan kalmaz :mrgreen:

O zaman benim macunlar ile işim kalmadı zaten ısı değerlerim normal :P

İlla süreceğim diyorsan chipsetin üstündeki pasif aliminyum plakanın bacaklarına bastır çıkar zalmanın bir termal macunu var akıllara zarar onu sür. Ama pasif soğutma olduğu için çok fazla performans bekleme :)

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
İlla süreceğim diyorsan chipsetin üstündeki pasif aliminyum plakanın bacaklarına bastır çıkar zalmanın bir termal macunu var akıllara zarar onu sür. Ama pasif soğutma olduğu için çok fazla performans bekleme :)

Yok sürmeyecem dedim ya :)

1-2 Aya işlemci ve ekran kartı termal macununu değiştiricem.

Cooler Master'in V1 ıc value diye termal macunu var beyaz renk sulu gibi :D bunu kullanıyorum 10tlye falan almıştım iyimidir?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yok sürmeyecem dedim ya :)

1-2 Aya işlemci ve ekran kartı termal macununu değiştiricem.

Cooler Master'in V1 ıc value diye termal macunu var beyaz renk sulu gibi :D bunu kullanıyorum 10tlye falan almıştım iyimidir?

Termal macunların birbirinden aman amanlık bir farkı yoktur. Bakırla altının arasındaki ısı iletimi farkı ne kadarsa onlar arasındada o kadar fark ediyor. Ama şu varya şu çok fark ediyor bezelye tanesi kadar sürüyorsun sonra stok fanı direk üstüne koyuyorsun ısıyı kusursuz bir şekilde aktarıyor Zalman zm-stg2. Sulular genelde turşudur ama iş görür yani

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
bios ayarlarından olabilir ya ramın hızıyla diğerlerinki bios da uyuşmaz yada biosu bi güncellede dene...
BİOS güncel.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ram sogutucu var çıkarttım.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Çıkart yahu nefes alsın ram blokları oem parça dediğin tozlanır sonra tozu alınır, doğal haline bırakılmalı :)
Şimdi pc kasasını çıkartmak istemiyorum daha doğrusu üşeniyorum yeni parçaları alınca bu ram ı test edıp boylece sorunu acıklayarak satısa cıkartıcam :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Çıkart yahu nefes alsın ram blokları oem parça dediğin tozlanır sonra tozu alınır, doğal haline bırakılmalı :)
Şimdi pc kasasını çıkartmak istemiyorum daha doğrusu üşeniyorum yeni parçaları alınca bu ram ı test edıp boylece sorunu acıklayarak satısa cıkartıcam :D