Biri telefonumu uzaktan kontrol edebilir mi?

demirsinem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba daha önce başka bir bilgisayarın facebook adresime giriş yaptığını tespit etmiştim tüm güvenlik önlemlerini almama rağmen artık aslında facebook değil de telefonuma mı bağlanıyor die şüphe etmeye başladım önceden tanımlı bügüne dek ki en ez iki yıl oldu böyle bişi görmedim yani sormak istediğim bu normal mi yoksa biri alalade telefonumda hesaplarimda rasgele geziniyor mu artık kendi telefonumda tanımsız kafayı yicem.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20180921-003017.png
    Screenshot_20180921-003017.png
    218.9 KB · Görüntüleme: 517
  • Screenshot_20180921-003317.png
    Screenshot_20180921-003317.png
    181.7 KB · Görüntüleme: 615

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Merhaba tekrardan, öncesinde açmış olduğunuz konuyu hatırlıyorum. Şunu söylemek gerekiyor ki orada görünen bağlantının aslında size ait olma ihtimalide var. Aynı şekilde Facebook kullanıcılarının giriş yapılan lokasyonlar bölümünde cihazın kendisine ait olmasına rağmen farklı ya da benzer şekilde göründüğünü iddia ettiklerini söylemek mümkün. Böyle şeylerin yaşanması normaldir bir gps mantığından bahsediyoruz, yani lokasyon tahminlerinde her zaman birebir sonuçları yakalamak mümkün değil. Size kesin çözüm önermek istiyorum ki kafanızda bir soru işareti kalmasın. Bilgilerinizi tamamen yedekleyip numaralarınız, fotoğraflarınız vs. Her şey dahil olmak üzere, bir sıfırlama gerçekleştirmeniz. Zira, Android platformunun iOS'a nazaran daha kolay sistem dışı bırakılabileceğini, erişimin daha basit olduğunu ve bu nedenle tehlikenin daha büyük olduğunu yine söyleyebilirim size. Dolayısıyla evet birinin telefonunuza illegal yollardan erişim sağlaması imkansız değil mümkündür. Fakat hiç kimse durup dururken sizin telefonunuza erişim sağlayamaz. Ya bunu telefona indirdiğiniz arka planda çalışan bir servisle gerçekleştirir, ya da yine bilmediğiniz bir uygulamayı indirip telefonunuza kurduğunuz da aynı şey mümkün kılınmış olur.

demirsinem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Gecen ay telefonuma hard reset attım çok tesekkür ederim en iyisi ben siber e müracat edip danışıyım endişeleniyorum fazlaca daha önce böyle bir belirsiz gösterdiğinde bana ait olmayan bir IP çıkmıştı ondan sonra zaten mantık bitti benim acımdan herseye şüpheli bakıyorum gerçi sisteme giren biri de IP sini bu denli bulunmasına nasıl izin verir bilmiyorum ama siber yardımcı olur

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Gecen ay telefonuma hard reset attım çok tesekkür ederim en iyisi ben siber e müracat edip danışıyım endişeleniyorum fazlaca daha önce böyle bir belirsiz gösterdiğinde bana ait olmayan bir IP çıkmıştı ondan sonra zaten mantık bitti benim acımdan herseye şüpheli bakıyorum gerçi sisteme giren biri de IP sini bu denli bulunmasına nasıl izin verir bilmiyorum ama siber yardımcı olur
Pardon? Siber'e müracaat edeyim derken anlayamadım orasını. Bana ait olmayan bir IP adresi diyorsunuz, sorgusu gerçekleştirildi mi bu ip numarasının peki nasıl emin oldunuz farklı birine ait olduğuna adresin?

demirsinem

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Pardon? Siber'e müracaat edeyim derken anlayamadım orasını. Bana ait olmayan bir IP adresi diyorsunuz, sorgusu gerçekleştirildi mi bu ip numarasının peki nasıl emin oldunuz farklı birine ait olduğuna adresin?
Evdeki tüm IP leri kontrol ettim ne benim telefonum nede evdeki herangi bir yere ait değil siber dememin sebebi de bu ne yani evde acabaları mı düşüniyim böyle bir ihtimal varsa yada sorgusu diyorsunuz bu sorguyu ben nasıl yapabilirim konuya hakim bilr değilim yani şimdi siz en mantıklıydı gidip danışmak değil mi diyorsunuz

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Evdeki tüm IP leri kontrol ettim ne benim telefonum nede evdeki herangi bir yere ait değil siber dememin sebebi de bu ne yani evde acabaları mı düşüniyim böyle bir ihtimal varsa yada sorgusu diyorsunuz bu sorguyu ben nasıl yapabilirim konuya hakim bilr değilim yani şimdi siz en mantıklıydı gidip danışmak değil mi diyorsunuz
Söz konusu yabancı adresi bana özel mesaj yoluyla iletirseniz kontrol sağlayalım... Böylece nereye ait olduğunu tam olarak öğrenebiliriz. Buradan yazmamanız ricamdır.

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Servis sağlayıcısının müdahalesi olmadan IP adresi ile tam açık adres tespit edilemez, bu yüzden evinizdeki modemin aldığı IP'yi araştırdığınızda farklı şehirleri bile görebilirsiniz. Oraya çok fazla takılmayın, hesap şifrenizi değiştirin ve şifreniz de mutlaka >£$½ß[[!?=~@ Gibi semboller + büyük küçük harfler + sayı kullanın.
Bunları yetersiz görüyorsanız cihazınızı formatlayın, ekran kilidi olarak yüz tanımayı açın daha sonra sosyal medya ve e-mail hesaplarınızda iki adımlı doğrulamayı aktif edin. Modem arayüzüne girip beyaz liste MAC filtrelemeyi aktif edin, sadece kendi telefonunuzun MAC adresini beyaz listeye alın, kablosuz bağlantı gücünü düşürün sinyaller 2 odadan fazla mesafeye uzanmasın, modeminize bir bilgisayar bağlanıyorsa o bilgisayarı formatlayın ve antivirüs kurun gerekmedikçe kabloyu modeme takmayın veya wi-fi ile bağlanıyorsanız bağlanmayın.

Hopeツ︎

Profesör
Reaksiyon puanı
2,185
Servis sağlayıcısının müdahalesi olmadan IP adresi ile tam açık adres tespit edilemez, bu yüzden evinizdeki modemin aldığı IP'yi araştırdığınızda farklı şehirleri bile görebilirsiniz. Oraya çok fazla takılmayın, hesap şifrenizi değiştirin ve şifreniz de mutlaka >£$½ß[[!?=~@ Gibi semboller + büyük küçük harfler + sayı kullanın.
Bunları yetersiz görüyorsanız cihazınızı formatlayın, ekran kilidi olarak yüz tanımayı açın daha sonra sosyal medya ve e-mail hesaplarınızda iki adımlı doğrulamayı aktif edin. Modem arayüzüne girip beyaz liste MAC filtrelemeyi aktif edin, sadece kendi telefonunuzun MAC adresini beyaz listeye alın, kablosuz bağlantı gücünü düşürün sinyaller 2 odadan fazla mesafeye uzanmasın, modeminize bir bilgisayar bağlanıyorsa o bilgisayarı formatlayın ve antivirüs kurun gerekmedikçe kabloyu modeme takmayın veya wi-fi ile bağlanıyorsanız bağlanmayın.
Merhaba, söz konusu IP adresinin kontrolü tarafımca sağlanmış bu adresin farklı bir kişiye ait olduğu anlaşılmış ve üyeye bu konuda bilgi verilmiştir.