Birden fazla virüs spyware programı olmaz mı?

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarıma 1 virüs 2 spyware programı kuram sorun olur mu? bir yerlerde fazla program bilgisayara zarar verir diye okumuştum. mesela 2 virüs programı gibi.

şu an avg free, avg anti-spyware kullanıyorum. ayrıca windows defnder kullanıyorum. ad-aware veya spybot search&destroydan birini daha eklemek istiyorum.

1 tane daha kurmak istiyorum çünkü birinin bulmadığını diğeri bulur diye düşünüyorum.

düşüncelerim yanlış mı? eğer yanlışsa tavsiyeleriniz neledir?

teşekkür ederim şimdiden...

tertunc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
21
Büyük harfe dikkat ;)

elektr10

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Düşüncen çok doğru fakat bilmen gereken birkaç ayrıntı var.
Antivirüs ve güvenlik duvarı(firewall) dışındaki güvenlik yzılımlarından istediğin kadar kurabilirsin.Fakat bilgisayarı zorlamaması için abartmamak gerek :)
Güvenlik duvarı 1 tane olacak, başka yolu yok.Antivirüste ise 1 tane aktif, diğerleri(olursa) pasif durumda olmalı yani sadece tarama amaçlı.
Sonuç olarak adaware ve spybottan birini kurmak istediğini söylemişsin.İkisini de kurabilirsin fakat illa birini kuracağım diyorsan tavsiyem spybot.

otantic76 dedi ki:
Talha Ertunç dedi ki:
Büyük harfe dikkat ;)

anlamadım.. :(
Anlamana gerek yok :)
Talha'nın aynı cümleleri tekrar etmeye programlanmış bir robot olduğunu düşünüyorum bazen!

otantic76

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çok teşekkür ederim elektr10. aktif pasif olayını uygulayacağım. bende avg aktif zaten. avg antispyware istesem de aktif olmuyor.

tekrar teşekkür ederim.

Mr.Fastfinger

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Okadar fazla bir program kurmanın sana hiçbir getirisi olmaz.Antivirus kullanacaksan Kaspersky önerebilirim.Spyware Doctor ve Spybotuda ayrıca kurabilirsin.Gereksiz kuracağın programlar bilgisayarına aşırı yük bindirecek ve sisteminde gereksiz yere hantallaşacaktır.Önerdiklerimi kullanırsanpek bir sorunla karşılaşmazsın.
Talha Ertunç dedi ki:
Büyük harfe dikkat ;)

Talha yaptığın yorumlara dikkat et aksi taktirde seni foruma gereksiz mesaj atmaktan şikayet etmek durumunda kalacağım.Mesaj kasmada üstüne adam tanımıyorum.Burası oyun bahçesi değil biliyorsan paylaş bilmiyorsan oku ve öğren.Moderatörlerin yapacağı işlere burnunu sokma !