Birden Fazla OS 'de Açılış Programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Blok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar iki veya üçden fazla işletim sisteminin bilgisayara kurulumunda hangi işletim sistemi ile başlanacağını soran özel programlar vardı. işte pc ye kurulu tüm işletim sistemleri listede gösteriliyor, kişinin seçiminden sonra o işletim sistemi yükleniyordu.

sanırım sdn forum da konu olarak çok önceden açılmıştı. ancak bulamadım. yardımcı olunursa sevinirim.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bildiğim kadarıyla bilgisayar zaten açılışta otomatik olarak soruyor yani programa gerek yok

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
çoklu işletim sistemi kullandım ama proğrama gerek duymadım, zaten kesdisi boot ekranı geldiğinde kendisi direk soruyor, sen seçimini yapıyorsun.

Ghost34

Profesör
Reaksiyon puanı
2
EasyBCD adlı program işini görür kullanımı çok basit.

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
çoklu işletim sistemi kullandım ama proğrama gerek duymadım, zaten kesdisi boot ekranı geldiğinde kendisi direk soruyor, sen seçimini yapıyorsun.
Ya bu proğram dediğiniz şey ne olaki? Biri banada öğretsin? Yenirmi içilir mi?

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9

valla bu işin proğramını bilmem, benim bildiğim iki ve daha fazla işletim sistemi kurulu bir bilgisayarda açılış ekranında direk hangi işletim sisteminde çalışsın diye soru sorması, sen hangisini seçersen bilgisayar o işletim sisteminde açılır. mesela ben windows 7 ve linux aynı anda kuruluydu oyun oynayacağımda windows, internette gezeceğimde linuxda başlatıyordum. (umarım soruna cevap olmuşumdur:huh:)

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
valla bu işin proğramını bilmem, benim bildiğim iki ve daha fazla işletim sistemi kurulu bir bilgisayarda açılış ekranında direk hangi işletim sisteminde çalışsın diye soru sorması, sen hangisini seçersen bilgisayar o işletim sisteminde açılır. mesela ben windows 7 ve linux aynı anda kuruluydu oyun oynayacağımda windows, internette gezeceğimde linuxda başlatıyordum. (umarım soruna cevap olmuşumdur:huh:)
Tamam dayı sen çakmamışın benim ne dediğimi uğraşma boşuna ben "proğram" ın ne manaya geldiğini sorduydum, bilmiyorum böyle bir kelime :P

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

xp kurulu sistemde gelen boot ekranında vista veya win 7 'yi görüp, çalıştırılabiliyor musunuz? ya da tersi

---------- Post added at 07:35 ---------- Previous post was at 07:24 ----------

command prompt üzerinden yapılabilen boot ayarlarını menülerle görselleştirip kolaylaştırıyor. bu menülerden boot menüsünü görüntüleme, eski windows versiyonlarını kaldırma, boot yükleme süresini degiştirme veya default işletim sistemini belirleme gibi birçok ayarlamalar yapılabiliyor.

menu.gif

f3.gif

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iki windows u hiç denemedim ben genelde windows+linux denedim, onda da durum anlattığım gibi.

benim bildiğim win xp kurulu sistem vista veya win 7 yi görmez. vista da xp yi çalıştırmaz. muhakkak bu tür programları kurmak gerekiyormuş.

Reaksiyon puanı
189
benim bildiğim win xp kurulu sistem vista veya win 7 yi görmez. vista da xp yi çalıştırmaz. muhakkak bu tür programları kurmak gerekiyormuş.

Alakası yok :) Ayrı ayrı partitionlara ilk önce xp sonra vista sonra da 7 kurarsan hepsini kullanabilirsin :) Boot menülerini de sistemler kendisi ayarlar :)

Blok

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Alakası yok :) Ayrı ayrı partitionlara ilk önce xp sonra vista sonra da 7 kurarsan hepsini kullanabilirsin :) Boot menülerini de sistemler kendisi ayarlar :)

cümlemin sonunda " muş " dedim. yani herhangi bir tecrübem yok, forumlardan bu şekilde öğrendim. siz denemişseniz artık bilgiyi düzeltiriz, öyle biliriz.

xp sistemi çalıştırdığınızda vistanın yüklü olduğu partition görülebiliyor mu?

Reaksiyon puanı
189
cümlemin sonunda " muş " dedim. yani herhangi bir tecrübem yok, forumlardan bu şekilde öğrendim. siz denemişseniz artık bilgiyi düzeltiriz, öyle biliriz.

xp sistemi çalıştırdığınızda vistanın yüklü olduğu partition görülebiliyor mu?

Hepsi MS Windows ailesine bağlı ürünler :) Elbette görülebiliyor :)