Bir Uzay Sitesinden Ne Beklersiniz?

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İyi akşamlar arkadaşlar.
Bilen bilir yaklaşık 6-7 ay önce uzay temalı bir site açtım.
Siteyi açtığımdan beri hile vs.yapmadan geliştirmeye uğraşıyorum.Düzenli olarak içerik eklemeye uğraşıyorum.2-3 ay önce Google da bi kıyak geçip PageRank ımı 2 yaptı saolsun..

Şimdi benim derdim şu.Gelen ziyaretçileri sitede nasıl daha fazla tutabilirim?

Yani çokda fazla okumayı seven bir millet değiliz.Siteyi yazıyla doldurup durursam eminim daha fazla gelişmeyecek.Nasıl bir aktivite yapmalıyım ki ziyaretçiler sitede fazlaca zaman geçirsin,başkalarına tavsiye etsin? Siz bi uzay sitesinden ne beklersiniz?

MOD NOT: Site adresini Ö.M ile isteyiniz.

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
kaliteli uzayla ilgili duvar kağıtları...
uzayla ilgili programların resimli tanıtımları açıklamaları..belki de varsa türkçe yamaları (ör:celestia)
uzayda geçen veya uzay temalı filmler diziler..kullanılan teknolojiler..hayal edilen teknolojilerler ilgili yazılar, çeviriler (ör: stargate serileri, hatırladığım en son "Moon" filmi
facebook'da grup..
youtube hesabı
filmlerde geçen ilginç vidyolar konulabilir..

aklıma ilk gelenler bunlar..

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
türkleri sitede tutmanın en basit yolu
siteye resim, video ve oyun eklemektir, çok yazı gören kaçar sitenden

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Ünv de uzaymerde bir seminere gitmiştik...

konuşmalar boyunca millet sıkıldı...

ama iş grafiklere dökülüp resimli anlatımlar gelince milletin ilgisi toplandı...

son olarak çatıya çıkıp büyük bir teleskop vardı onla uzaya bakmaya gelince sıra millet çoştu...

sözün özü millet görmek ister duymak ya da okumak değil :)

bilginin yanında görselliği geliştir...

bilgileri teknik detaylardan arındırıp 1 paragrafa indir...

o bir paragrafı da bir uzay fotosunun üzerine yaz...

yani hem resme bakmış olsun hem de o esnada o kişi için can alıcı bilgileri okumuş olsun....

merak edenler için uzun ve teknik anlatımlara resimlerin altında link verebilirsin... :)

mesela şu verdiğim resimde tam güneş tutulması diyor bir grafiğin üzeirnde de belli bir yazı var bunun gibi

daha iyii bir görsel bulamadım şimdi :D
aytutulmasi_6.jpg

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
türkleri sitede tutmanın en basit yolu
siteye resim, video ve oyun eklemektir, çok yazı gören kaçar sitenden

bence sadece Türklere odaklanılmamalı ..en başta olmasa da zamanla uzayla ilgili herkese hitap edebilecek bir site amaçlanabilir..
Sonuçta bu uzay meselesini en fazla kurcalayan, içerik üreten onlar..

bir konu daha geldi aklıma :glare: tarihte bizim bilim adamlarımızın astronomiyle ilgili kitapları, varsa icatları, öncülük ettikleri konulara değinilebilir..

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin Marifetname diye bir eseri var...
O kitabında Uzayla ilgili çok ilginç bilgiler var...
Bir de tabi çizimler mevcut...Yani bunlar insanların ilgisini çeker sonuçta hem Türk hem yüzyıllar öncesinden uzayla ilgili çizimler yapmış...

tugbagaleri

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Magazin sayfası aç

• "paris hilton uzayada" paris özel yaptırdığı mekikde yanına hangi ünlü türkü götürdü

• mekik kalkarken paris niçin ürktü

• basınç odasında neler yaşandı

• oksijen tüpü niçin erken bitti

• mekikteki türk "buğulu cama" kalp yaparken yeni bir gezegenn keşfetti gezegenin adını ne koydular
hepsi senin sitende

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
yayınladığın video içeriklerini rapid linki değilde yahoo video veya move share larak sitene koy siten üzerinden izlensin

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
bence sadece Türklere odaklanılmamalı ..en başta olmasa da zamanla uzayla ilgili herkese hitap edebilecek bir site amaçlanabilir..
Sonuçta bu uzay meselesini en fazla kurcalayan, içerik üreten onlar..

bir konu daha geldi aklıma :glare: tarihte bizim bilim adamlarımızın astronomiyle ilgili kitapları, varsa icatları, öncülük ettikleri konulara değinilebilir..

Site Türkçe olduğu için Türklerden bahsettim :)

Magazin sayfası aç

• "paris hilton uzayada" paris özel yaptırdığı mekikde yanına hangi ünlü türkü götürdü

• mekik kalkarken paris niçin ürktü

• basınç odasında neler yaşandı

• oksijen tüpü niçin erken bitti

• mekikteki türk "buğulu cama" kalp yaparken yeni bir gezegenn keşfetti gezegenin adını ne koydular
hepsi senin sitende

Süper fikir valla :4:

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
siteni hatırladım.. Forumda ödül filan dağıtıyodun..

Nat. Geo. Tv. Evrenin Sonu belgeseli gayet kaliteli bir içerik olabilir mesela..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
e bu sitenin bir de adresi vardır heralde...!?!
---
örneğin bu site güzelmiş..bunu örnek alabilirsin :P

MOD NOT: Site adresini Ö.M ile isteyiniz.

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Can alıcı fikirler var arkadaşlar çoğunu uygulamaya çalışıcam teşekkürler.

Bu arada şu ödül dağtma işini hiç sormayın:D Arkadaşın fikriydi sırf üye toplayabilmek için:) Nat. Geo. Tv. Evrenin Sonu belgeselide mevcuttur sitede.

e bu sitenin bir de adresi vardır heralde...!?!
---
örneğin bu site güzelmiş..bunu örnek alabilirsin :P

Hem ben reklam olmasın diye yazmadım adını ama arkadaş sağolsun sitemi yazıvermiş baya faydalı oldu bana:)

Bunlara benzer orjinal fikirleri olan varsa bekliyorum:)

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Birşey merak ettim galeri eklentisinin ismi nedir ? Şu aralar bir blog sitesi için galeri lazım galerinin ismini söylersen bende bir deniyeyim :D

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
DatsoGallery hocam altında yazıyodu zaten:D Çoğu joomlada fixdir.Şahsen ben diğer eklentilerde türlü türlü problem yaşadım.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
DatsoGallery hocam altında yazıyodu zaten:D Çoğu joomlada fixdir.Şahsen ben diğer eklentilerde türlü türlü problem yaşadım.

Çok sağol bir deneyeyim bakalım. Altına pek dikkat etmedim valla :)
Bol ziyaretçiler olsun :)

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Teması Fantastik Olursa Güzel Olur Menü Tasarımı Felan Sıradışı Olursa Oda Güzel Olur Bide Bolca Görsel Malzeme

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Kaliteli flashlar,etkileyici giriş animasyonları vs. benimde istediğim şeyler arasında fakat henüz yaptırabileceğim birilerini bulamadım.Olsa hakkaten süper olacak:)

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Tübitakın sitesinde bilimteknik dergisi cdlerinde falan güzel şeyler vardır; bir araştır var olanları araklarsın flaşh animasyonlarda pek telif sorunu yaşamazsın...

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi paneller ekleyebilirsin mesela açılan menüler falan ...

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Kardeş bence sesini herkesin duyması için değişik bir şey yapmalısın. Ne olabilir mesela? Çılgın 3-5 arkdaşını bul. Uzaylı gibi bir şeyler giydir ve gece bir dağın tepesinde bir oyun yapın. sen onları çek falan. uzaylılar görüntülendi gibi bir sansasyon yap. Akabinde de bunun reklam amaçlı olduğunu belirt. Gerçekçi olabilirsen tvlere bile çıkarsın...

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Uzay sitesinden ne mi bekleriz uzaysitesinin tam olarak ne olduğunu anlayamadım sanayi sitesi gibi birşey mi acaba :)

Uzaylıları getirin benim istediğim bu

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Site Adresi --> http://www.gokgunlugu.com/

UFO'larla ilgili bütün haberleri vs. siteden çıkar bence.

Kesinlikle ama kesinlikle resim galerisini genişletmelisin.

Karanlık maddenin ne olduğunu araştır ve sitende buna yer ver.

Ayda su bulunmasıyla ilgili haberlere yer ver.

Hubble teleskobunun hikayesini yazsan iyi olur. Çektiği resimlerde bazı gezegenlerden gelen ışıkların Hubble'a ulaşmasının milyar yıllar aldığını duyunca çok şaşırmıştım bu arada, gerçekten büyüklüğüyle sizi büyülüyor evren. Çok uzak gezegenlerin çekilmiş resimleri milyarlarca yıl öncesine ait. Tam olarak şu anda nasıl olduğunu bilememek, delirtiyor adamı. :)