Bir Ultrabook'ta DELL'den [ Dell XPS 13 ]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan REDFOKS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bir arkadaşımda şuna benzer bir model var ram takviyesi yapıp win7 kurdu canavar gibi çalışıyor pes dedim bu kadar olur makine 8 10 senelik var her halde

4266d1202561399-dell-latitude-cpt-s-466-mhz-celeron-laptop-97876.jpg

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
dell laptopu bir arkadaşıma aldık çok ısınıyor arkadaşlar. Kullananların ki de öyle mi yoksa bizim arkadaş mı kullanmayı bilmiyor ? Onu duyunca insanı vazgeçiriyor almaktan.

Dell laptopların ısındığı doğrudur, buna etki eden faktörler arasında "1 termal macun - 2 donanımları yazılımdan mıdır nedir sınırları zorlayan şekilde kullanması" gibi iki faktör göze çarpıyor... Mesela oyunda test sırasında aldığım FPS değerlerini görünce ısınmanın gayet normal olduğu kanısına vardım, sanki O.C. edilmiş gibi çalışıyor cihaz... Gördüğü ısı değeri ise ortalama 85 dereceydi, biraz araştırmadan sonra birkaç ince ayar ile cihazı oyun sırasında 67 dereceye indirmeyi başardım... Kaliteli bir "Termal Macun" ile de bu değer yaklaşık 10 derece daha aşağı oynayabilir... İlk evreler biraz zordu ne yalan söyleyeyim fakat biraz bilgi sahibi olduktan sonra vazgeçilmez pc markam haline gelmiş durumda Dell...

Ultrabook ise şahane duruyor, özellikle karbon fiber olması çok iyi olmuş... Gerçi ultrabooklar her marka da bi ayrı güzel :D

EDIT: Bu aşırı ısınma durumları normal kullanımda olmuyor onu belirtmek de fayda var... Standart 55 - 60 derece... Oyun açınca 85... Ek olarak bu bilgileri de düşeyim buraya...

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@HRNKC saol varol aydınlattın bizi ama her alanda bu dediğin teknik işlerle uğraşmaz onu da göz önüne alarak dell'in çalışması gerek. :)

nohackmove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sizlerde Dell XPS 13 mü var yoksa genel olarak laptoplarınızın markası mı Dell?

nohackmove

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ben dell ultrabook beklyordum ama çok gecikti. hele birde yurt dışındaki ultrabook fiyatları artınca bana uyan ve sorunsuz olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendiğim U300s i aldım. Dell xps 13 gelir ve fiyat ta rakiplerine göre uygun olursa düşünürüm belki değiştirmeyi. çünkü aldığım cihazla aynı özelliklere artı olarak Backlit klavyesi var.

p133mmx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkiye'ye ne zaman gelecek bilgisi olan var mı?

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben dell ultrabook beklyordum ama çok gecikti. hele birde yurt dışındaki ultrabook fiyatları artınca bana uyan ve sorunsuz olduğunu araştırmalarım sonucu öğrendiğim U300s i aldım. Dell xps 13 gelir ve fiyat ta rakiplerine göre uygun olursa düşünürüm belki değiştirmeyi. çünkü aldığım cihazla aynı özelliklere artı olarak Backlit klavyesi var.

DELL çoğu markaya göre her daim daha makul fiyat politikası izliyor, ultrabooklarda da bu fiyat politikası aynı olacaktır muhtemelen... 14 inç ara model diye sınıflandırılan notebook aldım DELL den, muadili ürünler demeyeceğim çünkü muadili yok :D aynı özellikteki farklı cihazlar 2000-2300 + dan satılıyorken DELL 1370 TL ye satıyordu... Hatta bazılarında DELL de olan harici ekran kartı bile yoktu rezillik başka bir şey değil...