astronot102
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
Münazara konum ve biz sanayiyi seçtik.Yardım edermisiniz?
tarım olmadan sanayi olurfakat sanayi olmadan tarımın taş devrinden farkı olmaztarım olmadan sanayi olmaz
Tarım tabiki.Münazara konum ve biz sanayiyi seçtik.Yardım edermisiniz?
Aynı münazarayı bizde yaptık bence GDO konusunda tez hazırla hepimiz zararlı biliyoruz fakat bir araştır hak vericeksin. Özellikle artan dünya nufusu için tarıma yatırım yapılmasını ama sanayiye ve teknolojiye daha verimli ve sağlıklı ürünler verilmesi için daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyle.Münazara konum ve biz sanayiyi seçtik.Yardım edermisiniz?
hocalar bilerek birbirine ihtiyacı olan iki şey vermişPeki sana bir soru: Amerika ve Avrupa bu kadar gelişmiş olmasına rağmen neden tarıma bu kadar çok önem veriyor?
Hatta yabancı ülkelerden toprak kiralıyorlar ve oralarda da tarım yapıyorlar.
Sence neden?
Peki sen kendini neden sadece birinden birini saçmek zorunda hissediyorsun?
Zamanında bizim Türkler demiryolları için komünist işi derlerdi ama gelişmiş kapitalist ülkelerde demiryolunun alası neden vardı hiç düşünemezlerdi.
En önemli şey ilk önce kendi nüfusunu doyurucu, sağlıklı ve ucuz bir şekilde beslemektir.
Adım başı sanayii tesisi dikmek mümkün müdür?
Hayır.
Peki uçsuz bucaksız bu verimli topraklar boş mu duracak? Bu topraklardan para kazanmayacak mıyız?
Amerika'nın sadece pamuk ihracatından, İsrail'in sadece tohum ihracatından, İtalya'nın sadece zeytinyağı ihracatından, Fransa'nın sadece şarap ihracatından, Hollanda'nın çiçek ihracatından, İskandinav Ülkeleri'nin balık ihracatından... kazandığı para ne kadar biliyor musunuz?
Diğer taraftan tarım ve hayvancılığın da sayısız kendi sanayisi vardır.
Eğer işini iyi yaparsan, emin ol tarımla da kalkınırsın ama önemli olan sahip olduğun toprakları herşeyiyle kullanabilmek ve o topraklardan maksimum geliri elde edebilmektir.
Bir zamanlar Amerikalılar Türkiye'ye geldiklerinde sularını da yanlarında getirirlermiş, bizim Türkler de gene gülermiş tabii.
Bugün Türkiye'de devasa bir su sektörü var.
Adam gibi su satmak bile o kadar karlı bir iş ki!
Kısaca sana birinden birini seç diyenlere "Hayır!" de!
Türkiye'de kıtlık hafif hafif başladı ve büyük bir savaş ihtimali de yüksek.
Bakalım ürettikleri gıdadışı sanayi ürünleri karınlarını doyuracak mı?
Bekleyelim ve teorilerimizi test edelim...