Bir süre sonra sinyal yok hatası

Bu konuyu okuyanlar

matthew16

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba, şimdiden yardım etmeye çalışacak arkadaşlara teşekkür ederim. 25 yaşındayım 20 senedir yaklaşık bilgisayar ile çok içli dışlı olmuşumdur fakat bu sorunu ben bile çözemedim. Çareyi buraya yazmakta buldum. Çok uzatmadan konuya giriş yapayım : Dün Windows üzerinden normal şekilde kapattığım bilgisayarı, bugün itibari ile kalktıktan sonra açmaya çalıştığımda, Windowsta gezindikten 5 dakika sonra monitörde sinyal yok yazısının başını çektiği ekranın kararması ile beraber, klavye ve farenin ledlerininde sönmesi sorunuyla karşı karşıya kalmaktayım. Teker teker ramları değiştirdim çiftli tekli olarak kombinasyonlar yaptım fakat nafile. Ekran kartını çıkarıp temizledim, Ram dişlerini temizledim, işlemciyi çıkarıp taktım macun yeniledim fakat herhangi bir gelişme olmadı. Bazen anakart marka ekranından hemen sonra kapanıyor sinyal yok diyor, bazen ise windowsda gezinirken 5 dakika sonra kapanıyor. Belki sürücüden kaynaklanır diye format atayım dedim fakat yine aynı şekilde. Fakat bir şey farkettim ki : Format atma ekranında yüklemeyi başlatma ekranındayken acaba monitördemi arızalı diyerek ekranı pc çalışır vaziyette 10 dakika açık ve 20 dakika kapalı tuttum herhangi bir sorundan eser yok vaziyetteydi. İşlemciden dicem onda sorun olsa hiç açılmaz, ekran kartından desem anakartla beraber gayet stabil şekilde yeşil ışıkları yanar vaziyette çalışmalarını sürdürüyorlar. Ekran kartından yada psudan şüphelenmeye başladım. Ama psu'da ise gayet anormal davranış sergilemiyor elektrik geliyor. Yayıncıyım ve ekran kartı üzerinden, ara ara ise işlemci üzerinden ideal ayarlarda yayın yapıyorum. O.c ise 3.3den 3.5'e çektim volt yeri autoda kalacak şekilde. Birde advanced clock settings kısmından çekirdekleri kilidini açıp +2 value yaptım herhangi bir sorun çıkarmadı. Bunu yaklaşık 2 gündür böyle kullandım daha öncedende Bir sıkıntı cıkarmamıştı 1 yıl önce.. Bilgili bir güvendiğim bilgisayar tamircisi abim var. Ona sordum ekran kartından dedi. Daha önce böyle bir problemle karşılaşan arkadaşlar varsa nasıl çözdüklerini aktarabilirlermi?
Sistem : ASUS GTX 750 Ti STRIX O. C
AMD FX8300 3.3 GHZ BLACK EDITION 8 CORE(UNLOCKED)
WİNDOWS 7 HOME EDITION 64 BIT
ASUS M5A78L-M/USB3
KINGSTON 1333MHZ DDR3 RAM (2X DUAL KİT) + 1333MHZ DDR3 RAM SINGLE KİT = 4+4+4=12 GB

Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşlar yeni birşey farkettim onboarddan açtım ekran kartını çıkarıp, ekran geldi fakat Windows logon sayfasından hemen önce tekrar sinyal yok dedi öyle kaldı. Ekran kartının arızalı olmadığını anladım burdan. Sizce psudamı sorun vardır? Çalışan alet ekranı gelen aletin, ekran gelmesinden hemenn sonra gitmesinin nedeni yinede psu olabilirmi?
 
Son düzenleme:

silindi

Profesör
Katılım
10 Aralık 2020
Mesajlar
4,336
Reaksiyon puanı
3,580
Puanları
113
Belki bir yerinde temassızlık ya da kısa devre vardır diycem ama bios ta sorun çıkmamış birden kapanması bir sistem parçası ile ilgili olsaydı hiç açılmazdı bence soğutma sisteminizde sıkıntı olabilir ısınınca kapanıyirdur desem ama açıldığı anda ısınmaz ki
 

matthew16

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
İşlemci sıcaklığına ve ekran kartı sıcaklığına baktım, işlemci oyun içerisinde en yüksek ayarlarda 35 dereceyi gördü en fazla. Daha sonra lowa çektim aynı şekilde en Fazla 25 civarından 45lere çıktı. Isınmadan kaynaklandığını sanmıyorum dostum. :(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dün şans eseri merak edip baktığımdan biliyorum değerleri.
 

matthew16

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
Dostum bende ondan şüpheleniyorum acaba bozuk psu baştan görüntü verip daha sonradan görüntü kaybına yolaçabilirmi ki buda aklımdan cıkmayan cevaplayamadığım bir soru..
 

matthew16

Öğrenci
Katılım
9 Nisan 2020
Mesajlar
7
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
28
Evet dostum ikimizinde şüphelendiği psudan kaynaklıymış. 12v kablosu yanmış anakartın kablo girişine hasar vermiş anakarta da sıçramak üzereymiş.. Bununla atlattık şükür.
 

Son mesajlar

Üst