Bir Sağlık Kurumunda Maliyet Azaltma Önerileri

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Herkese merhaba arkadaşlar,

Ben özel bir sağlık kurumunda (hastanede) çalışmaktayım. Hastanemizde bir yarışma düzenleniyor. En iyi öneriyi sunan ve projeyi hayata geçirenlere belli başlı hediyeler, ikramiyeler veriliyor.
En iyi ödül ise tabi ki de maliyet azaltma kısmında. Hastanemiz son teknoloji sistem ve ürünler ile donatıldığı için aslında benim aklıma enerji tasarrufu ile ilgili bir şey bulmak geldi fakat enerji tasarrufu için ups prizler, jeneratörler, sensörlü lambalar tarzı bir çok teknoloji aslında mevcut.
Siz böyle bir kurumun sahibi olsaydınız maliyet azaltma için hangi yolları izlerdiniz. Fikirleriniz benim için çok önemli.
Sevgilerimle :)

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Hastanede gereksiz yere kullanılmayan bilgisayarlar, televizyonlar ve hastane güneş ışığını alan bir yerse karanlık yerler hariç lambalar kapatılabilir. Elektrikten tasarruf edilmiş olur. :)

kmurat

Dekan
Top Poster Of Month
Reaksiyon puanı
3,926
Maaş'lardan 100'er lira kesinti yapılabilir. Hasta bakım ücretleri artırılabilir, İlaç şirketleri veya onların distribütörleri ile anlaşıp, indirim yapılan ilaçlar tercih edilebilir. Özel indirimler talep edilebilir. Hasta sayısını artırarak gelir artırıcı önlemler alınabilir. İyi bir reklam kampanyası bu işi görür.

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Hastanede gereksiz yere kullanılmayan bilgisayarlar, televizyonlar ve hastane güneş ışığını alan bir yerse karanlık yerler hariç lambalar kapatılabilir. Elektrikten tasarruf edilmiş olur. :)

Maaş'lardan 100'er lira kesinti yapılabilir. Hasta bakım ücretleri artırılabilir, İlaç şirketleri veya onların distribütörleri ile anlaşıp, indirim yapılan ilaçlar tercih edilebilir. Özel indirimler talep edilebilir. Hasta sayısını artırarak gelir artırıcı önlemler alınabilir. İyi bir reklam kampanyası bu işi görür.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Öncelikle uzun süre kullanılmayan bilgisayarlar bilgi işlem tarafından kontrol edilip kapatılmakta :) Diğer unsurları göz önünde bulundurabiliriz.

Maaşlardan 100 lira kesmesinler ya zaten verdikleri öyle çok bir şey değil. Distribütör ilaç ve medikal malzeme firmaları ile anlaşmalarımız mevcut ancak reklam konusunda biraz daha özverili olabiliriz :)

Jon Snow

Winter is Coming
Reaksiyon puanı
513
Kurum olarak teknolojilerin nimetlerinden faydalanmadığımızı düşünerekten bir öneride bulundum. A4 Fotokopi kağıdının kullanımının azaltılması.
Şöyle ki kurum olarak yılda 200bin tl gibi bir para harcıyoruz fotokopi kağıdına. Bunun önüne geçmek için hasta hakları ve güvenliğinden açık vermeden artık elektronik ortama geçmemiz gerektiğini düşündüm. Zaten biliyorsunuzdur e-imza ve e-arşiv olayları halihazırda kullanılan dijital teknolojiler. Bizde hasta kayıt kabul ve daha sonrasındaki takip işlemlerimiz için şuan da hastanemizde kullandığımız sistemle entegreli olacak şekilde bu teknolojilerden yararlanıp hem kağıt ve toner kullanımını azaltıp giderlerimizi azaltmış olacağız, hem işlerimiz daha hızlı bir şekilde ilerleyecek hem de çevre dostu bir hastane unvanımızı daha da ileri taşımış olacağız. İnşallah beğenilir 5 puan alsam yeter :D 2 kişilik tatil, telefon ve 3000 tl ödüle hayır diyemeyeceğim :D