Anket Bir oyunun sizi içine çekmesi için neyi iyi yapması gerek?

Bir oyunun sizi içine çekmesi için neyi iyi yapması gerek?

• Hikayeyi (Hikayenin kendisi)

Kullanılan: 3 27.3%
  • Hikaye anlatımını

Kullanılan: 1 9.1%
  • Grafikleri

Kullanılan: 3 27.3%
  • Oynanışı

Kullanılan: 4 36.4%
  • Aksiyonu

Kullanılan: 0 0.0%
  • Çok oyunculu yapıyı

• Rekabetçiliği

• Kullanılan toplam oy
    11

osmanfurkansahin

Teknolojisever.
SDN
Reaksiyon puanı
201
20 yıllık bir PC oyuncusu olarak, bir oyunun beni nasıl sardığını hep düşünürüm. Vardığım sonuç ise şu; oynanabilirlik anlamında çok sıkıcı olmayan, kaliteli bir hikayeye sahip oyunlar beni sarıyor. Örneğin; Red Dead Redemption 2, biraz ağır bir oyun ama bir şekilde gitti ve sonrasında çok sevdim. Mafia 3'ün hikayesi aslında çok güzel ama sürekli aynı şeyleri yapmak bunalttı ve oyunu yarım bıraktım.

Sizlerin fikirleri neler?

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Bir kaç oyun söyleyeyim. Witcher 3, Call of duty, Company of heroes, age of empires, god of war, uncharted, mafia 2 vb çeşit çeşit oyunları seviyorum.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
1. Doğrudan tüfek, tabanca gibi silah odaklı TPS shooter oynanışı sığ olmamalıdır.
2. Tarihi kurgu olması önemldir.
3. Sinamatikleri çok etkiliyeci olmalı.
4. Karakter geliştirmesi olmalı ve ön planda tutulmalı.
5. Vuruş hissi güzel olmalıdır.
6. Hikayesi güzel olmalıdır.

Mesela bu belirttiğim kriterlere uygun olan Death Stranding, Darksiders 2, God of War, Elden Ring, Dark Souls II, Sekiro gibi oyunlar çok güzeldir.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
20 yıllık bir PC oyuncusu olarak, bir oyunun beni nasıl sardığını hep düşünürüm. Vardığım sonuç ise şu; oynanabilirlik anlamında çok sıkıcı olmayan, kaliteli bir hikayeye sahip oyunlar beni sarıyor. Örneğin; Red Dead Redemption 2, biraz ağır bir oyun ama bir şekilde gitti ve sonrasında çok sevdim. Mafia 3'ün hikayesi aslında çok güzel ama sürekli aynı şeyleri yapmak bunalttı ve oyunu yarım bıraktım.

Sizlerin fikirleri neler?
Bana göre grafikleri.God of War hem grafik hemde içerik olarak çok tuttuğum bir oyun.Oyunu bitiremesemde oynarken çok keyif aldığımı bilirim.

eren_e

If you fell down yesterday, stand up today
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,270
Benim için grafiklerin bir zerre önemi yok. Oynanışı benim için önemli. Çünkü daha böyle dev oyunları oynamaya başladım (Assasins's Creed serisi vb.) O yüzden bunları çözmem gerek? Oynanış önenli.

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237
Hikaye, sinematik, rekabet, oynanış. Aslında grafik de önemli ancak bahsettiğim 4 etmenin etkisine göre arka planda kalabiliyor.