Herkese merhaba... Evimin bir alt katında D-Smart internet var ve kablosuz modem kullanıyorlar. Benim bulunduğum kattan kablosuz iyi çekiyor ancak şöyle bir sorun var. Alt kattaki dükkanda ağır makineler olduğu için mesai saatleri dışında dükkanın şalterini indiriyorlar ve modem de kapandığı için ben internetsiz kalıyorum. Elimde bir modem var (ve gerekirse yenisini de alacağım). Aşağıdaki telefon kablosunun modeme giriş noktasından benim katıma bir kablo çekip bendeki modeme bağlamayı düşünüyorum ancak bu durumda iki modemin aynı anda çalışması durumunda bilgisayarcılar çakışma olacağını ve interneti kullanamayacağımızı söylüyorlar. Yani aşağıdaki modem açık olduğunda benim modemim access point işlevini görmeli, aşağıdaki kapalı olduğunda modem işlevini görmeli. Ve bu işlevleri kendiliğinden (saati geldiğinde benim bir açma/kapama veya ayar yapmama gerek kalmadan) yapmalı. Bir bilgisayarcıyla ayaküstü sohbet ederken o, böyle bir şeyin mümkün olduğunu söyledi. Ancak ayrıntılı bilgi alamadım. Bilgisi olup da yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.