Bir modemi hem modem hem de access point olarak kullanmak

hypernova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba... Evimin bir alt katında D-Smart internet var ve kablosuz modem kullanıyorlar. Benim bulunduğum kattan kablosuz iyi çekiyor ancak şöyle bir sorun var. Alt kattaki dükkanda ağır makineler olduğu için mesai saatleri dışında dükkanın şalterini indiriyorlar ve modem de kapandığı için ben internetsiz kalıyorum. Elimde bir modem var (ve gerekirse yenisini de alacağım). Aşağıdaki telefon kablosunun modeme giriş noktasından benim katıma bir kablo çekip bendeki modeme bağlamayı düşünüyorum ancak bu durumda iki modemin aynı anda çalışması durumunda bilgisayarcılar çakışma olacağını ve interneti kullanamayacağımızı söylüyorlar. Yani aşağıdaki modem açık olduğunda benim modemim access point işlevini görmeli, aşağıdaki kapalı olduğunda modem işlevini görmeli. Ve bu işlevleri kendiliğinden (saati geldiğinde benim bir açma/kapama veya ayar yapmama gerek kalmadan) yapmalı. Bir bilgisayarcıyla ayaküstü sohbet ederken o, böyle bir şeyin mümkün olduğunu söyledi. Ancak ayrıntılı bilgi alamadım. Bilgisi olup da yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ana modeminizden nasıl bir çıkış alabileceğinizi soyledi bilgisayarcılarınız ana modem hattını ikiye bölerek mi yapacaklarını soylediler nasıl bir cıkıs alacaklarını cok merak ettim dogrusu

hypernova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben çok anlamıyorum bu işlerden ama yanlış anımsamıyorsam telefon hattı kablosunu bir aparatla (splitter olacak herhalde) 3'e bölüp birini telefona, birini aşağıdaki modeme, birini de bendeki modeme bağlayacaktı. Bana aşağıdan yukarıya biri telefon kablosu biri de ethernet kablosu olmak üzere iki kablo çekeceğini söylemişti sanırım. Siz böyle bir şeyin mümkün olmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Ben çok anlamıyorum bu işlerden ama yanlış anımsamıyorsam telefon hattı kablosunu bir aparatla (splitter olacak herhalde) 3'e bölüp birini telefona, birini aşağıdaki modeme, birini de bendeki modeme bağlayacaktı. Bana aşağıdan yukarıya biri telefon kablosu biri de ethernet kablosu olmak üzere iki kablo çekeceğini söylemişti sanırım. Siz böyle bir şeyin mümkün olmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Bence mumkün değil teknik olarak uzun uzun yazarım ama bence gerek yok size cözüm gerektiği için :)
Şöyle yapa bilirsiniz ama siz kendi evinizdeki modemi ana modem olarak kurun ana modem hattını evinize getirin splitter ile ikiye bölerek telefon kablosunu ve kendi modeminizden adsl kablo cıkararak aşağida kullanmalari için gönderin,ve aşağidaki modem de acces point olarak kurulsun ve o sekilde calişsin aşaği taraf modemi kapata bilir ve hiç bir sıkıntı da olmaz ana modem sizin modeminiz olacagı için cok fazla ugrasmaya da gerek yok

hypernova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımınız için çok teşekkürler. Bu çözüm çok daha pratik görünüyor. Yalnız acaba bunu ben kendim yapabilir miyim? Bilgisayarcı gerekir mi? İnternetten, buradaki forumdan filan bulunarak yapılabilecek bir şey mi? Çok fazla bütçem yok da... Bir de D-Smart yetkilisi gelip de bu durumu görürse sıkıntı çıkar mı acaba?

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Yardımınız için çok teşekkürler. Bu çözüm çok daha pratik görünüyor. Yalnız acaba bunu ben kendim yapabilir miyim? Bilgisayarcı gerekir mi? İnternetten, buradaki forumdan filan bulunarak yapılabilecek bir şey mi? Çok fazla bütçem yok da... Bir de D-Smart yetkilisi gelip de bu durumu görürse sıkıntı çıkar mı acaba?

Sizi kablolar biraz ugraştirir kendiniz yapablirsiniz ben de elimden geldiğince yardımcı olurum buradan,size gerekenler uzun telefon kablosu aşaği katınızdan sizin eve sizin evinizden de aşaği kattaki yerel telefona yetecek kadar kablo kablolari dikkatle döşemeniz gerek sonradan kopma filan olmamasi için ya en yukarıdan döşeyin kablolari yada en aşağidan,1 adet acces point gerekecek acces point kurulumlari basittir bir adet splitter sizin eve ana hat geldikten sonra onu ikiye ayırıp telefon kablosunu aşaği kata göndermek için ve bir de aşaği kattaki acces pointe yetecek kadar uzun adls kablo gerekecek,adsl kablonuzu jaklarını takılı olarak alin,telefon kablonuzu da bir tarafında jak takılı alın asağidaki ana modeme takılı ana kabloyu cıkarip ucundaki jakını da cıkarıp sizin aldiğiniz telefon kablosuna aynı renkleri bir birine baglayip yukari göndereceksiniz dsmart yetklisi bir şey dese bile biz bu sekilde anlaştık kullanıyoruz dersiniz her ev için ayrı internet olmak zorunda diye bir yasa bir kanun yok souncta

hypernova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aklıma takılan bir şey var. Aşağıdan telefon kablosunu kendi modemim için yukarı çekip sonra aşağıdaki telefon için yeniden aşağıya telefon kablosu mu çekeceğim? Bunun yerine aşağıdan splitter ile ikiye ayırsam birini aşağıdaki telefona diğerini yukarıdaki kendi modemime çeksem olmaz mı? Bir de access point almam gerektiğinden bahsettiniz. Aşağıdaki halihazırda var olan kablosuz modem, access point olarak kullanılamaz mı?

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Aklıma takılan bir şey var. Aşağıdan telefon kablosunu kendi modemim için yukarı çekip sonra aşağıdaki telefon için yeniden aşağıya telefon kablosu mu çekeceğim? Bunun yerine aşağıdan splitter ile ikiye ayırsam birini aşağıdaki telefona diğerini yukarıdaki kendi modemime çeksem olmaz mı? Bir de access point almam gerektiğinden bahsettiniz. Aşağıdaki halihazırda var olan kablosuz modem, access point olarak kullanılamaz mı?
Aynı mantık oldugu için yapa bilirsiniz aşağiya ana hattınıza splitter takın bir kabloyu telefona gönderin bir kabloyu da yukarıya kendi modeminiz için dediğiniz gibi daha da pratik olur aşağidaki modemin marka modelini yazabilirseniz acces point olarak kullanıp kullanamayacagınıza baka bilirim

hypernova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu anda bakamayacağım ancak ayrıca bedel ödeyip almadılar sanırım. D-Smart'ın kampanyalarında verilen bir modem olsa gerek (bu bilgi size yeterli olur mu bilmem). Ayrıca ben yeni modem almayı düşünüyorum. Gerekirse access point özelliği de olan bir modem alıp aşağıdaki modemi kendime, yeni satın aldığım modemi de aşağıya (access point olarak) kurabilirim. Katkılarınız için çok teşekkürler. Geriye araç gereç alıp kurmak kalıyor. Kurulum/montaj aşamasında yeniden buradan katkılarınızı isteyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrar teşekkürler.

Omerov

Profesör
Reaksiyon puanı
53
Şu anda bakamayacağım ancak ayrıca bedel ödeyip almadılar sanırım. D-Smart'ın kampanyalarında verilen bir modem olsa gerek (bu bilgi size yeterli olur mu bilmem). Ayrıca ben yeni modem almayı düşünüyorum. Gerekirse access point özelliği de olan bir modem alıp aşağıdaki modemi kendime, yeni satın aldığım modemi de aşağıya (access point olarak) kurabilirim. Katkılarınız için çok teşekkürler. Geriye araç gereç alıp kurmak kalıyor. Kurulum/montaj aşamasında yeniden buradan katkılarınızı isteyebilirim. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tekrar teşekkürler.
Kablolarınızı hazır alın adsl kablosu ve telefon kablosunun jakları takılı olsun sıkıntı yasamamanız için, modemin marka modeli lazım yoksa acces point ozelliği varmı yokmu bilmem zor, aşağida zaten splitter vardır ve bir kablo telefona takılıdır telefon kullandıklari için siz sadece splitterdan kablo alip yukarı ana modeme cekeceksiniz ve yukarıdan asağiya bir adsl kablo gönderceksiniz ben buradan yardımcı olmaya çalişirim buradan yazarsınız kolay gelsin