Constantin87
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 1,969
?

Çok fena...11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Allah affetsin onları ya11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Aynen aynen affedicek Cennete gidecekler Hurileri kapıcaklar. ?
Sözümüz İkiyüzlü müsülmanlara. Durmadan Kötülük yaparak bağışlanmak için dua edenler Cehennemin dibine kadar yolu var benim gözümde ?@_Zaur_ yine konu karıştırma derdinde isen pek tavsiye etmem büyük günaha gireceksin burda.
Amann biz iyilik yolunda dileklerde bulunalım daAynen aynen affedicek Cennete gidecekler Hurileri kapıcaklar. ?
Kendim Teravih Namazını bile kıldımAllah şimdiden kabul etsin.
Senin de Kabul Etsin.Allah şimdiden kabul etsin.
Lafını bil de konuş @Usain , senin bu taşlamaların artık yenilir yutulur boyutta değil ...! Millet burda Allah için ibadetine hayırlı bir başlangıç için seviniyor,sen bu konuya siyaset karıştırıyorsun hatta hatta iftirada bulunup, bühtan kusuyorsun. Gece gece kimsenin başına bela olma, tartışmak bu gece kimse istememiş belli ki ama saygısızlığa lüzum da yok ...11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Canım abim sen niye üstüne alındın ki ben 11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılanlardan bahsediyordum. Siyasette böyle insanlar var demedim sen nereden çıkardın siyaseti karıştırdığımı?Lafını bil de konuş @Usain , senin bu taşlamaların artık yenilir yutulur boyutta değil ...! Millet burda Allah için ibadetine hayırlı bir başlangıç için seviniyor,sen bu konuya siyaset karıştırıyorsun hatta hatta iftirada bulunup, bühtan kusuyorsun. Gece gece kimsenin başına bela olma, tartışmak bu gece kimse istememiş belli ki ama saygısızlığa lüzum da yok ...
Sen herkese böyle adamlık taslarken biz sana sen ne kadar adamsın demek zorunda değiliz, sen bunu kendine bi zahmet hatırlat.
Söylediğin kişi deist olmasın?Kaç yaşında adamsın yaptığın şeylere bak
Geldiğinden beri başkalarına sataşma derdinde bu arkadaş, konuyla da alakasız yorumlar yapıyor. Nasıl mesaj kasacağını şaşırdı herhalde, ders çalışmaya devam etmeli.Sen herkese böyle adamlık taslarken biz sana sen ne kadar adamsın demek zorunda değiliz, sen bunu kendine bi zahmet hatırlat.
@Usain peki sen neden o çevrende gördüğün ve kendi deyişinle "11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay çok iyi adam takılanlardan" bu konuda özellikle hesap sormaya kalkıyorsun? Yoksa onların günahlarından bizi mi sorumlu tutuyorsun..!Canım abim sen niye üstüne alındın ki ben 11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılanlardan bahsediyordum. Siyasette böyle insanlar var demedim sen nereden çıkardın siyaseti karıştırdığımı?Ben çevrede bol bol gördüğüm bir sorundan yakındım kim üzerine alırsa alsın. Kimseyi söylediklerimin öznesi yapmadım ortaya konuştum.
Bir dine inanılıyorsa yükümlülüklerinden sadece bir şartını yerine getirmekle o dine mensup olunuyor mu? İslamın şartları, imanın şartları, hadisler, kuranda yazanlar... Bunların hepsini uygulayarak müslüman olunmuyor mu? 1 ay oruç tutup namaz kılıp çok iyi insan olanlara söylüyorum. Eminim ki sen tüm yükümlülükleri yerine getiriyorsundur ve kul hakkı da yemiyorsundur, adaletsizliğe de sessiz kalmıyorsundur ve hile hurda da yapmıyorsundur. Ha istediğini de yaparsın hesap soramam kesinlikle bana düşmez. Benim haddime değil ki sana bunları söylemek. Bunlar herkesle inandığı arasında olan şeyler. İyi akşamlar.![]()
Yahu ne bu gerginlik abi yaran yoksa gocunma. Benim amacım tartışmak değil sizin amacınız tartışmak. Din dersi de vermedim dinden de bahsetmedim. Dini de biliyorum kitabı da biliyorum, bilmeden de konuşmuyorum. İstediğim kadar cesur konuşayım hiçbir şeyi değiştiremem. Herkesin kendi elinde değişmek. Şu kibiri de bırakın.@Usain peki sen neden o çevrende gördüğün ve kendi deyişinle "11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay çok iyi adam takılanlardan" bu konuda özellikle hesap sormaya kalkıyorsun? Yoksa onların günahlarından bizi mi sorumlu tutuyorsun..!
İşte sendeki siyaset böledir; hem diyorsun ki sen niye üstüne alındın, sözüm sana veya diğerlerine değildi hem de şurda Ramazan sevincinde ortak olmak isteyenlere gelip tatsız tatsız hatta suçlayıcı bir şekilde ithamlarda bulunuyorsun. Eğer bir derdin varsa tanıdıklarınla ilgili bunu KORKAKÇA değil de MERTÇE yüzlerine karşı söylemek evladır. Eğer söyleyemez isen de bir "deli"nin yaptığı gibi bir kuyuya taş atıp onu çıkarmaya da bizleri sorumlu tutamazsın! Biz senin tanıdıklarının günah keçisi hiç değiliz, bunu böle bilesin.
Şu mübarek Ramazan ayında hiç kimsenin kalbini kırmak gibi bir niyetim yok Usain, lakin sen bizim kalbimizi çok fena marizledin. Çünkü yaptığın bu genelleme Allah rızasından başka hiçbir amacı olmadan halis bir gönülle oruç tutan binlerce insana çok fena vurdun. Yalnız insana değil, oruç özelinde İslam dinine de vurdun. Ve ayıp ettin...11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Neden silindiğini anlamış olmanız gerekiyor.