SDN Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kalkacak mısın?

• Evet.

Kullanılan: 16 25.4%
  • Tabi ki de.

Kullanılan: 47 74.6%

• Kullanılan toplam oy
    63

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Lafını bil de konuş @Usain , senin bu taşlamaların artık yenilir yutulur boyutta değil ...! Millet burda Allah için ibadetine hayırlı bir başlangıç için seviniyor,sen bu konuya siyaset karıştırıyorsun hatta hatta iftirada bulunup, bühtan kusuyorsun. Gece gece kimsenin başına bela olma, tartışmak bu gece kimse istememiş belli ki ama saygısızlığa lüzum da yok ...

Sen herkese böyle adamlık taslarken biz sana sen ne kadar adamsın demek zorunda değiliz, sen bunu kendine bi zahmet hatırlat.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
Lafını bil de konuş @Usain , senin bu taşlamaların artık yenilir yutulur boyutta değil ...! Millet burda Allah için ibadetine hayırlı bir başlangıç için seviniyor,sen bu konuya siyaset karıştırıyorsun hatta hatta iftirada bulunup, bühtan kusuyorsun. Gece gece kimsenin başına bela olma, tartışmak bu gece kimse istememiş belli ki ama saygısızlığa lüzum da yok ...

Sen herkese böyle adamlık taslarken biz sana sen ne kadar adamsın demek zorunda değiliz, sen bunu kendine bi zahmet hatırlat.
Canım abim sen niye üstüne alındın ki ben 11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılanlardan bahsediyordum. Siyasette böyle insanlar var demedim sen nereden çıkardın siyaseti karıştırdığımı? :) Ben çevrede bol bol gördüğüm bir sorundan yakındım kim üzerine alırsa alsın. Kimseyi söylediklerimin öznesi yapmadım ortaya konuştum.

Bir dine inanılıyorsa yükümlülüklerinden sadece bir şartını yerine getirmekle o dine mensup olunuyor mu? İslamın şartları, imanın şartları, hadisler, kuranda yazanlar... Bunların hepsini uygulayarak müslüman olunmuyor mu? 1 ay oruç tutup namaz kılıp çok iyi insan olanlara söylüyorum. Eminim ki sen tüm yükümlülükleri yerine getiriyorsundur ve kul hakkı da yemiyorsundur, adaletsizliğe de sessiz kalmıyorsundur ve hile hurda da yapmıyorsundur. Ha istediğini de yaparsın hesap soramam kesinlikle bana düşmez. Benim haddime değil ki sana bunları söylemek. Bunlar herkesle inandığı arasında olan şeyler. İyi akşamlar. :)

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Oruç tutarım ama belki gece kalkamayabilirim. Zaten benim için sorun değil. Ben böyle de rahatça tutabiliyorum. Çoğu insan hiç bir şey yiyemiyor ve belki uzun zaman boyunca. Yarın akşama kadar bir şey yemeden ve içmeden tutarım. :)

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Allah kabul etsin. ?
Kaç yaşında adamsın yaptığın şeylere bak
Söylediğin kişi deist olmasın?
Geldiğinden beri başkalarına sataşma derdinde bu arkadaş, konuyla da alakasız yorumlar yapıyor. Nasıl mesaj kasacağını şaşırdı herhalde, ders çalışmaya devam etmeli.

Son düzenleyen moderatör:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Canım abim sen niye üstüne alındın ki ben 11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılanlardan bahsediyordum. Siyasette böyle insanlar var demedim sen nereden çıkardın siyaseti karıştırdığımı? :) Ben çevrede bol bol gördüğüm bir sorundan yakındım kim üzerine alırsa alsın. Kimseyi söylediklerimin öznesi yapmadım ortaya konuştum.

Bir dine inanılıyorsa yükümlülüklerinden sadece bir şartını yerine getirmekle o dine mensup olunuyor mu? İslamın şartları, imanın şartları, hadisler, kuranda yazanlar... Bunların hepsini uygulayarak müslüman olunmuyor mu? 1 ay oruç tutup namaz kılıp çok iyi insan olanlara söylüyorum. Eminim ki sen tüm yükümlülükleri yerine getiriyorsundur ve kul hakkı da yemiyorsundur, adaletsizliğe de sessiz kalmıyorsundur ve hile hurda da yapmıyorsundur. Ha istediğini de yaparsın hesap soramam kesinlikle bana düşmez. Benim haddime değil ki sana bunları söylemek. Bunlar herkesle inandığı arasında olan şeyler. İyi akşamlar. :)
@Usain peki sen neden o çevrende gördüğün ve kendi deyişinle "11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay çok iyi adam takılanlardan" bu konuda özellikle hesap sormaya kalkıyorsun? Yoksa onların günahlarından bizi mi sorumlu tutuyorsun..!

İşte sendeki siyaset böledir; hem diyorsun ki sen niye üstüne alındın, sözüm sana veya diğerlerine değildi hem de şurda Ramazan sevincinde ortak olmak isteyenlere gelip tatsız tatsız hatta suçlayıcı bir şekilde ithamlarda bulunuyorsun. Eğer bir derdin varsa tanıdıklarınla ilgili bunu KORKAKÇA değil de MERTÇE yüzlerine karşı söylemek evladır. Eğer söyleyemez isen de bir "deli"nin yaptığı gibi bir kuyuya taş atıp onu çıkarmaya da bizleri sorumlu tutamazsın! Biz senin tanıdıklarının günah keçisi hiç değiliz, bunu böle bilesin.

İslam ile ilgili tartışmak istiyorsan veya Müminlerden beğenmediklerin aleyhine yazmak istiyorsan hay hay, aç bir konu buradan ayrı ve tam da sendeki sıkıntının kaynağına dair olsun, ki biz de dilimizin döndüğünce veya aklımızın erdiğince o konuya ortak olabilelim ama senin yaptığın resmen sevincimize sabotaj düzenlemektir. Konuya gölge düşürmektir.

Ve çok kere yazmama rağmen görmezden geldiğiniz o gerçeği bir de şu sözler ile anlatayım belki bu sefer işinize gelir:

Ol Kişi Kendinden Bilir İşi..!

Din hakkında konuşmak ile din adına konuşmayı birbirinden
ayırt etmek gerekir. Bir kimsenin, lehte olsun aleyhte olsun din ile
ilgili şahsi düşüncelerini, dine izafe etmeksizin dile getirmesine din
hakkında konuşma diyebiliriz. Böyle bir konuşmada din namına bir
söz söylenmemektedir. Bu itibarla din hakkında konuşma, bu konu dışında kalmaktadır.

Din adına konuşma ise bir kimsenin
dinde var olan bilgileri veya kendine ait düşüncelerini dine nispet
ederek ifade etmesidir. Böyle bir konuşmada söylenen sözler, din
namına söylenmektedir. Din adına konuşan kişi, ya dinde var olan
bir bilgiyi, başka bir ifade ile var olan bir hükmü olduğu gibi ya da
dinin yorum imkânı tanımış olduğu bir sahada akıl yürüterek yine
dinin genel prensipleri çerçevesinde ulaştığı bir hükmü ifade etmek-
tedir veya dinde olmayan bir bilgiyi ya da yorum imkânı tanınmayan
bir hükmü ortaya koymaktadır

İslam'da hüküm koyma yetkisi sadece Allah'a aittir ve dinde ol-
mayan veya yorum imkânı tanınmayan sahalarda hüküm koymaya
kalkışmak kesin bir dille yasaklanmıştır.

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
başka insanlara dini açıdan öğüt vermek veya din üzerinden egonu tatmin etmek acizliktir karşındaki insan oruç tutsa sen cenneti daha fazla haketmeyeceksin yada tutmaz ise cehennemde fazladan yanmayacaksın herkesin tuttuğu kendine ben oruç tutarken arkadaşlarımla dışarı çıkardım arkadaşım derdi kanka oruçlusun ama kusura bakma bişeyler yicem diyodu yav istediğini ye kardeşim afiyet olsun derdim velhasıl iraden yoksa kimseyle iletişimde kurma ozaman kardeşim yada tutma herkese hayırlı ramazanlar

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Knight Online ile beklemek vardı ilk sahuru neyse yine daldık hayallere

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,170
@Usain peki sen neden o çevrende gördüğün ve kendi deyişinle "11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay çok iyi adam takılanlardan" bu konuda özellikle hesap sormaya kalkıyorsun? Yoksa onların günahlarından bizi mi sorumlu tutuyorsun..!

İşte sendeki siyaset böledir; hem diyorsun ki sen niye üstüne alındın, sözüm sana veya diğerlerine değildi hem de şurda Ramazan sevincinde ortak olmak isteyenlere gelip tatsız tatsız hatta suçlayıcı bir şekilde ithamlarda bulunuyorsun. Eğer bir derdin varsa tanıdıklarınla ilgili bunu KORKAKÇA değil de MERTÇE yüzlerine karşı söylemek evladır. Eğer söyleyemez isen de bir "deli"nin yaptığı gibi bir kuyuya taş atıp onu çıkarmaya da bizleri sorumlu tutamazsın! Biz senin tanıdıklarının günah keçisi hiç değiliz, bunu böle bilesin.
Yahu ne bu gerginlik abi yaran yoksa gocunma. Benim amacım tartışmak değil sizin amacınız tartışmak. Din dersi de vermedim dinden de bahsetmedim. Dini de biliyorum kitabı da biliyorum, bilmeden de konuşmuyorum. İstediğim kadar cesur konuşayım hiçbir şeyi değiştiremem. Herkesin kendi elinde değişmek. Şu kibiri de bırakın.
Hadi iyi geceler. Allah kabul etsin. :)

Reaksiyon puanı
10,315
11 ay kul hakkı yiyip adaletsizliklere sessiz kalıp, her türlü hileyi hurdayı yapıp 1 ay "çok iyi adam" takılmaya devam mı?
Şu mübarek Ramazan ayında hiç kimsenin kalbini kırmak gibi bir niyetim yok Usain, lakin sen bizim kalbimizi çok fena marizledin. Çünkü yaptığın bu genelleme Allah rızasından başka hiçbir amacı olmadan halis bir gönülle oruç tutan binlerce insana çok fena vurdun. Yalnız insana değil, oruç özelinde İslam dinine de vurdun. Ve ayıp ettin...

Sen oruç takılmayabilirsin kardeşim, ama her takılanı hak yiyen, hukuk çiyneğen olarak tanımlama hakkın olmamalı.

Bu arada imanının, inancının gereği olarak Allah rızası için bu müstesna ibadeti ifa eyleyen cümle kardeşlerimin orucu kabul, duaları müstecap olsun.

Tutmayanları kınamayalım, onlara Allahtan hidayet dileyelim kardeşlerim. Kırıcı olmak bizlere yakışmaz. Ama sizlere, inancınıza hakaret edenleri de Allaha havale edelim sadece.