Bu konu direkt din tartışmasına sebep verir bence.Din kısmında açılması daha uygun olur.Şimdi sizlere soruyorum;
İnsanlar seçilmiş midir?
Örneğin Alan Turing, sizce ömrü boyunca çok çalıştığı için mi başarılı oldu, yoksa bizim algılayamadıklarımız algıladığı için mi başarılı oldu?
Yani beşikten mezara kadar, ilim mi aradı, yoksa doğuştan bir dahi miydi?
Dünyada gayret olmadan hiçbir sonuca ulaşmak mümkün değil ki zaten.Devreye irade giriyor o zaman. Ama kimi insanların gayreti yüksek, kimin ki değil.
Anlamadım!Oha. Tesla'nın hakkına girmesine rağmen, azimliymiş.
Aynen öyle oldu abi. Hatta teslanın projesinin zararlı olduğunu(!) göstermek için, bir sürü hayvana elektrik verip, öldürmüş bir kişidir Edison.Anlamadım!
Ne yani, elektriği Tesla buldu da Edison onu çaldı mı demek istiyorsunuz?![]()
Edison'un halledemediği bir kaç durum varmış. Bu sıkıntıları çözmek için, Tesla'dan yardım istemiş ve çözer para verecekmiş. Tesla çözmüş ama parasını vermemiş Edison.
Yahu aslında Edison'un çok da makbul biri olmadığını bilirdim... De, bu ayrıntıları doğrusu -muhtemelen okumuş olsam da- hatırlayamadım.Aynen öyle oldu abi. Hatta teslanın projesinin zararlı olduğunu(!) göstermek için, bir sürü hayvana elektrik verip, öldürmüş bir kişidir Edison.
Ben birkaç ay önce araştırmıştım.Yahu aslında Edison'un çok da makbul biri olmadığını bilirdim... De, bu ayrıntıları doğrusu -muhtemelen okumuş olsam da- hatırlayamadım.
İroni derken ne demek istedin? Anlayamadım.Ben de hatırlıyordum işte, bugün okudum biraz.
Yalnız @Overclocked, ironi yapıyor.