Haber Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İnsanlar seçilmiş midir?

• Evet

Kullanılan: 3 33.3%
  • Hayır

Kullanılan: 6 66.7%

• Kullanılan toplam oy
    9

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Şimdi sizlere soruyorum;
İnsanlar seçilmiş midir?

Örneğin Alan Turing, sizce ömrü boyunca çok çalıştığı için mi başarılı oldu, yoksa bizim algılayamadıklarımız algıladığı için mi başarılı oldu?

Yani beşikten mezara kadar, ilim mi aradı, yoksa doğuştan bir dahi miydi?
Bu konu direkt din tartışmasına sebep verir bence.Din kısmında açılması daha uygun olur.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Sıfırdan zengin olan gibi zenginken parasını kaybedenlerde olacaktır. Bu biraz insanın düşünce yapısı ile alakalı farklı bakış açıları çok dip noktalara götürüyor.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Sıfırdan kendi çabanla zengin oluyorsan marifettir ama belli bir birikimi işletip zengin oluyorsan o daha başka bir marifet birde sayılamayacak kadar birikimi olup onun devamını sağlıyorsa çok farklı bir marifet üçüde aynı değil ama.

Reaksiyon puanı
10,315
İnsanlar seçilmiş midir?
İnsanlar seçilmiş değildir, sadece peygamberler seçilmiştir.
Diğer insanlar farklı kaabiliyetlerle yaratılmış, yaratılıştan gelen kaabiliyetlerini gayret ve çalışmayla geliştirerek çok üst limitlere tırmanabilmişlerdir. Burada aile, çevre, maddi ve manevi imkanlar da kişinin bu tırmanışında önemli rol oynadığı da yadsınamaz.

Reaksiyon puanı
10,315
Devreye irade giriyor o zaman. Ama kimi insanların gayreti yüksek, kimin ki değil.
Dünyada gayret olmadan hiçbir sonuca ulaşmak mümkün değil ki zaten.
Peygamber dahi olsanız işinizi sonsuz bir gayret ve azimle getirmek zorundasınız.

Yeteneğiniz her ne olursa olsun bunu gayretle birleştirmeden bir arpa boyu dahi yol alamazsınız.

Edison elektriği bulabilmek için 1750'nci deneyini yaptığında yardımcısı yorgunluğun verdiği sızlanmayla "Olmuyor efendim olmuyor işte. Bu 1750. deney, bıkmadınız mı?"

Bıkmaz Edison, takriben bir 500 deney daha yapar ve 2250. deneyinde elektriğe kavuşur ve kavuşturur insanlığı...

mertbaba41

Doçent
Reaksiyon puanı
571
Bence %45 şans
%55 azim ve gayret
zaten türkiyede doğmuşsun
şans ne kadar olabilir ki....

Reaksiyon puanı
10,315
Edison'un halledemediği bir kaç durum varmış. Bu sıkıntıları çözmek için, Tesla'dan yardım istemiş ve çözer para verecekmiş. Tesla çözmüş ama parasını vermemiş Edison.
Aynen öyle oldu abi. Hatta teslanın projesinin zararlı olduğunu(!) göstermek için, bir sürü hayvana elektrik verip, öldürmüş bir kişidir Edison.
Yahu aslında Edison'un çok da makbul biri olmadığını bilirdim... De, bu ayrıntıları doğrusu -muhtemelen okumuş olsam da- hatırlayamadım.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Yahu aslında Edison'un çok da makbul biri olmadığını bilirdim... De, bu ayrıntıları doğrusu -muhtemelen okumuş olsam da- hatırlayamadım.
Ben birkaç ay önce araştırmıştım.

Ben de hatırlıyordum işte, bugün okudum biraz.
Yalnız @Overclocked, ironi yapıyor.
İroni derken ne demek istedin? Anlayamadım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tesla'nın alternif akımını kötü göstermek için, 6600 volt vererek, bir fil öldürmüş kendileri.