Bir konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hangisi

• Tesla

Kullanılan: 2 66.7%
  • Einstein

Kullanılan: 1 33.3%
  • Edison

Kullanılan: 0 0.0%
  • AC // DC

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    3

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
çözüldü

Son düzenleme:

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Dostlarım sizce hangisi zamanının çok çok ötesinde ve daha dahi?
Bence Tesla. Adam zamanın ötesindeydi ya. Çok çılgın icatları varmış falan diyorlar. Tesla Kulesi gibi.

Einstein ise daha çok popüler bilim sembolü gibi geliyor.
Bu soruyu sormak bile yanlış zamanın ötesinde olan Nikola Tesladır çünkü Edison ile westinghouse daha yeni elektriğe geçmişken Nikola Tesla aynı zamanda kablosuz elektrik icat etmişti daha yeni elektrik bulunmuş ve kablolar yeni yeni döşeniyordu şehirlere teslanın westinghouse a bunun ile ilgili bir sözü vardır hatta

herkes elektriğin üretildiği ve gittiği yeri önemsiyor ya ikisinin arası kimse bunu düşünmüyor.

Westinghouse cevap verir: Kablolar mı ?

Nikola Tesla cevap veriri: Evet aslında hiç gerekli değiller

Sonra ise westinghouse ile Tesla edisona karşı rakip olurlar ve edisonun elektrik ile olan macerası biter. Artık Edison farklı icatlar bulmaya kendini adamıştır ve sinema sektörünü oluşturan kamerayı bulmuştur edisonun tek takıntısı unutulmamak idi hep beni hatırlasın insanlar diye her şeyde kendi isminin ön planda olmasını istiyordu bunu elektrik ile yapmaya çalıştı fakat yapamadı elektrik sektöründe günümüzde edisonu bilen yoktur belki de Edison kendini sinema sektörünu ve kamerayı bulması ile adını tarihe kazıdı

erenalisen

Doçent
Reaksiyon puanı
527
Ve şuan biz Tesla bobini ile kablosuz elektrik yapabiliyoruz sadece geliştirilmesi gerekiyor ve benim de bir Tesla aşığı olarak geliştirmeye başladım şuan evimizin her lambasının yanında menzili aşırı kısa olduğu için Tesla Bobini var 15 saate kadar kablosuz şekilde ve düğmeye basmadan elektrik kullanıyoruz sadece pil değiştiriyoruz şimdi ki hedefim ise menzilini ve gücünü arttırmak yani pil ile çalışmasından kurtarıp kesintisiz bir kendi elektriğini üretecek Tesla Bobini yapıp bunun da menzili arttırıp her odaya bir tane sonraki geliştirmeler de ise sadece evin içinde bir tane olacak şekilde en azından ampulleri yakmayı hedefliyorum ki elektik faturasından çok büyük oranda tasarruf edelim

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Dostlarım sizce hangisi zamanının çok çok ötesinde ve daha dahi?
Bence Tesla. Adam zamanın ötesindeydi ya. Çok çılgın icatları varmış falan diyorlar. Tesla Kulesi gibi.

Einstein ise daha çok popüler bilim sembolü gibi geliyor. Atom bombasını falan bulmuş ya da çalışmaları, atom bombasının icat edilmesine yardımcı olmuş.
bence listeden einstein i kaldirin cekismeli olan digerleri