Bir kaza oldu ve bunun hakkında soru sormam gerek

beratakgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
1 hafta önce bir yakınım bir olaya karıştı. olay şöyle Arabasılya birlikte Site(Ev) içinde ilerlerken salık bir ev köpeği ufak olanlardan pinçher cinsi karanlık yerden arabanın önüne atlayarak maalsef hayatını kaybediyor. Bunun üzerinde veterine gidiliyor ama maalsef. Polislik oluyolar fakat şikayetçi olunmuyor kendi aralarında anlaşılar yeni bir köpek alınma isteiğine karşılık. Ama para olmadığı için ikide bir para nerde köpek alınmadı mı şikayetçi olmak istemiyorum veseire gibi konuşmalar geçiyor aralarında. Kişisel görüşüm. Bence benim tanıdığımın bir suçu yok. Köpeki salmamaıs gerekirdi kanuna göre bir kaç siteden baktım yasakmış. Hele otomobillerin geçtiği yerde. Konu kaba tasalak bu. Şimdi sorum şunlar size sevgili arkadaşlar. olayın üstünden haftalar aylar geçse bile şikayetçi olunulabilirnir mi ve şikayeteçi olunsa bile ne olabilir bu konu hakkanda tartışabilir miyiz? Hukuki durumunu bilen arkadaşlar varsa yardımıcı olmarı gerçekten iyi olur.

Reaksiyon puanı
10,549
Yeni köpeği aldıktan sonra şikayet etmeyeceği veya aşı mama gibi masrafları itelemeye çalışmayacağı ne malum.

Bu soruyu direk avukata sorman daha iyi olacaktır. Hatta bir kaç iyi avukata. Avukatım, "davalarda 2+2 her zaman 4 etmez" der.

beratakgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Yeni köpeği aldıktan sonra şikayet etmeyeceği veya aşı mama gibi masrafları itelemeye çalışmayacağı ne malum.

Bu soruyu direk avukata sorman daha iyi olacaktır. Hatta bir kaç iyi avukata. Avukatım, "davalarda 2+2 her zaman 4 etmez" der.
Evet haklısınız ne malum döneklik yapmıyacakları. Avuta sormak evet çok doğru bir hareket fakat ona soruluduğunda da para istenme gibi konular geçiyor. O yüzden burdan sormak istedik. A
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu olayın bir bakıma daha net anlatışmış şekli

Merhaba arkadaşlar öncelikle. İyi bayramlar dilerim. Yakın bir arkadaşım, geçen haftalarda araba ile bir kaza yaptı. Olay şu şekilde kaba taslak; arkadaşım bir site(konut) içerisinde arabası ile seyrederken, karanlık bir yerden ufak bir pinçher cinsi bir köpeğin arabanın önüne atlamasıyla maalesef hayatını kaybediyor. Veterinere götürülüyor vesaire ama sonuç değişmedi. Bunun üzerinde karakolluk olundu fakat karşı taraf şikayetçi olmadı kendi aralarında halletmeyi karar kıldılar. Karar şu şekilde; yeni köpek alınması veya köpeğin parası verilmesi şeklin de. Fakat şöyle bir sorun var ki. Arkadaşım öğrenci olduğu için 3000₺ bin, 4000₺ bin bandında doğal olarak veremez. Karşı tarafta sürekli, para nerede köpek alınmadı mı? Şikayetçi olmak istemiyorum ama şikayetçi olacağım diye konuşmalar geçiyormuş arlarında. Kaba taslak olay bu şekilde. Benim görüşüm bildiğim kadarıyla. Köpeğin tasmayla gezdirilmesi gerekiyormuş salınması yasakmış doğru değilmiş sanırım hukiki olarak. Ve arabaların seyir ettiği bir yerde. Şimdi dostlar size sorum şöyle. Olayın üstünden 2 3 4 hafta geçmesine rağmen arkadaşım olan şahıs parayı veremezse ve şikayetçi olursalar karşı taraf, bunun ne gibi yaptırımları olabilir? Ne gibi şeyler doğabilir bunları bilmek istiyoruz. Yardım ederseniz mutlu olurum. Altta tartışalım...

Arkadaşım 18 yaşında bu arada.

Reaksiyon puanı
1,766
Onların bu "yeni köpek almazsan şikayetçi olurum" lafı bile bence suç
Zorlasan onları bile suçlu çıkarırsın :D

Sakın almayın salmasalardı köpeği zaten para karşılığı köpeğin canını satmak amaçlarının ne olduğunu açık açık gösteriyor ŞAHSİ GÖRÜŞÜM.

Reaksiyon puanı
10,549
Evet haklısınız ne malum döneklik yapmıyacakları. Avuta sormak evet çok doğru bir hareket fakat ona soruluduğunda da para istenme gibi konular geçiyor. O yüzden burdan sormak istedik. A

Bu olayın bir bakıma daha net anlatışmış şekli

Merhaba arkadaşlar öncelikle. İyi bayramlar dilerim. Yakın bir arkadaşım, geçen haftalarda araba ile bir kaza yaptı. Olay şu şekilde kaba taslak; arkadaşım bir site(konut) içerisinde arabası ile seyrederken, karanlık bir yerden ufak bir pinçher cinsi bir köpeğin arabanın önüne atlamasıyla maalesef hayatını kaybediyor. Veterinere götürülüyor vesaire ama sonuç değişmedi. Bunun üzerinde karakolluk olundu fakat karşı taraf şikayetçi olmadı kendi aralarında halletmeyi karar kıldılar. Karar şu şekilde; yeni köpek alınması veya köpeğin parası verilmesi şeklin de. Fakat şöyle bir sorun var ki. Arkadaşım öğrenci olduğu için 3000₺ bin, 4000₺ bin bandında doğal olarak veremez. Karşı tarafta sürekli, para nerede köpek alınmadı mı? Şikayetçi olmak istemiyorum ama şikayetçi olacağım diye konuşmalar geçiyormuş arlarında. Kaba taslak olay bu şekilde. Benim görüşüm bildiğim kadarıyla. Köpeğin tasmayla gezdirilmesi gerekiyormuş salınması yasakmış doğru değilmiş sanırım hukiki olarak. Ve arabaların seyir ettiği bir yerde. Şimdi dostlar size sorum şöyle. Olayın üstünden 2 3 4 hafta geçmesine rağmen arkadaşım olan şahıs parayı veremezse ve şikayetçi olursalar karşı taraf, bunun ne gibi yaptırımları olabilir? Ne gibi şeyler doğabilir bunları bilmek istiyoruz. Yardım ederseniz mutlu olurum. Altta tartışalım...

Arkadaşım 18 yaşında bu arada.
Şimdi hangi tarafı savunursak o tarafı haklı gösterebiliriz. Önemli olan resmi yollarla bu işi kapatmak. Örneğin arabuluculuk hizmetinden yararlanılabilir. Benim davama arabuluculuk 1 sene sonra dahil edildi kabul etmediğim için dava devam etti. Davasız bu hizmetten yararlanabilir misin emin değilim. En azından elinde babalar gibi kanıtın olur, talebi karşılandıkça artırmaya yönelik hareket edemez.

Onun tasmayla dolaştırma zorunluluğu olsa da arkadaşının da yavaş ve dikkatli olması gerektiğinden savunmayı iyi yapanın kazanabileceği bir dava olur.
Tasma zorunluluğu var mı emin değilim agresif bir ırk olsa tasma ve ağızlık zorunlu ama bu ırkta olmayabilir. Tabi tasmasız olması sizin için her türlü avantaj.

Danışma ücreti almadan yardımcı olan avukatlar var. Eşe dosta sor illaki bilen biri çıkar. Her davanın zaman aşım süresi farklı. Ör benim bankaya dava açmam için 2 sene sürem vardı.

Ayrıca veterinere felan gitmişsiniz bunları hep belgelendir. Iyi biri olduğunu kanitladiginda olay lehine olur.
Avukat, dava, arabuluculuk gibi resmi yollarla halletmeyecekseniz bile yaptığın her şeyi belgelendir.
Gizlice görüntü ve ses kaydetmek yasal bir şey değil ancak arama geçmişi ve mesajlasmalari silmezsen işine yarayabilir.

Son düzenleme:

beratakgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
Çok teşekkürler ama ayrıntı vermeyi unutmuşum yazdığımı tekrar okuyunca farkettim. yazdıklarınız çok iyi şeyler fikirlerimi değiştirdi. Tekrardan Teşekkür ediyorum. Bu arada ayrıntı. Arkadaşımın ehliyeti yok sanırım 2 hafta sonra direksiyon sınavına giricekmiş. Zaman konusunda yanlışım olabilir. 1 haftada olabilir emin değilim. Arkadaşımın lehinede olsa ehliyeti olmadığı için suçlu durumuna düşüyor sanırım. Bu kötü oldu işte....

Peki bu konuda hakkında ne yapabiliriz Daha farklı fikirleriniz var mı?

Reaksiyon puanı
10,549
Çok teşekkürler ama ayrıntı vermeyi unutmuşum yazdığımı tekrar okuyunca farkettim. yazdıklarınız çok iyi şeyler fikirlerimi değiştirdi. Tekrardan Teşekkür ediyorum. Bu arada ayrıntı. Arkadaşımın ehliyeti yok sanırım 2 hafta sonra direksiyon sınavına giricekmiş. Zaman konusunda yanlışım olabilir. 1 haftada olabilir emin değilim. Arkadaşımın lehinede olsa ehliyeti olmadığı için suçlu durumuna düşüyor sanırım. Bu kötü oldu işte....
Hayvan hakları bizim ülkede iyi korunmadığı halde bile suçluyken ehliyet olmaması ekstradan devlete de ceza ödemesine sebep olur. Sonucta bir can alıyor. Karakollukta olduğuna göre ya kazayı farklı biri yaptı diye gösterdiler ya da cezayı çoktan yemiştir.