Bir İnternet sitesi açmak için yapmam ve bilmem gerekenler nelerdir ?

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
Web sitesi açmak istiyorum.Bunu için hangi dilleri bilmeliyim.Hangi programları kullanmalıyım.

Melethrillue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
36
eğer 30 liran varsa udemy'den önereceğim dersi alabilirsin her türlü şeyi anlatır. Hayır ben kendim halletmek istiyorum dersen bilmen gerekenler html5,
sitene şekil vermek için css3
eklenti eklemek için pop-uplar için js
arkada admin panelleri için php veya asp.net
gibi programlama dili ve yazı işaretleme dilleri öğrenmen gerekli.

ben bunları öğrenmek yerine direk açmak istiyorum dersen de WordPress vardır öneririm basic veya profesyonel bir site kurabilirsin. Alan adına gelecek olursak godaddy'den bütçene uygun bir alan adı alabilirsin.
Hosting servisi için de araştırma yapmanı öneririm.
bir web developer olarak sana her türlü yardımcı olurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

önermeyi unutmuşum :D

26¥¥26

Profesör
Reaksiyon puanı
1,553
eğer 30 liran varsa udemy'den önereceğim dersi alabilirsin her türlü şeyi anlatır. Hayır ben kendim halletmek istiyorum dersen bilmen gerekenler html5,
sitene şekil vermek için css3
eklenti eklemek için pop-uplar için js
arkada admin panelleri için php veya asp.net
gibi programlama dili ve yazı işaretleme dilleri öğrenmen gerekli.

ben bunları öğrenmek yerine direk açmak istiyorum dersen de WordPress vardır öneririm basic veya profesyonel bir site kurabilirsin. Alan adına gelecek olursak godaddy'den bütçene uygun bir alan adı alabilirsin.
Hosting servisi için de araştırma yapmanı öneririm.
bir web developer olarak sana her türlü yardımcı olurum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

önermeyi unutmuşum :D
No parra.

Marco05

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Selam bedava sitem blogger gibi yerlerden kurabilirsiniz reklamlar ve pop-uplar hakkınada yeterli bilgim var açtığımda siteler mevcut özelden konuşabiliriz

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396
Web sitesi açmak istiyorum.Bunu için hangi dilleri bilmeliyim.Hangi programları kullanmalıyım.
İlk olarak HTML vs CSS dillerini bilmen gerekiyor. Ayrıca Sayfanın Statik olmasını istiyorsan JavaScript'te öğrenmelisin. Yapacağın sitede back-end (görünmeyen taraf) kodları olacaksa yani site içi arama, kayıt formu, veritabanı işlemleri gibi şeyler yapacaksan sana tavsiyem PHP. Tabii başka back-end dillerde var. örneğin: Ruby, ASP.NET, Java, C#, Python, Node.JS (bir JavaScript framework'ü) vs. HTML ve CSS front-end (görünen taraf) dillerdir ve back-end'e göre front-end daha kolaydır. Şunu da söyleyeyim; HTML ve CSS kullanırsan Web Tasarımcısı, Eğer bunların yanında bir de Back-end bir dil kullanırsan hem Web Geliştiricisi hem de Full Stack Developer olursun. Hangi dili öğrenmen gerektiği biraz da yapmak istediğin websitesine bağlı.

fatihege

Doçent
Reaksiyon puanı
396
İlk olarak HTML vs CSS dillerini bilmen gerekiyor. Ayrıca Sayfanın Statik olmasını istiyorsan JavaScript'te öğrenmelisin. Yapacağın sitede back-end (görünmeyen taraf) kodları olacaksa yani site içi arama, kayıt formu, veritabanı işlemleri gibi şeyler yapacaksan sana tavsiyem PHP. Tabii başka back-end dillerde var. örneğin: Ruby, ASP.NET, Java, C#, Python, Node.JS (bir JavaScript framework'ü) vs. HTML ve CSS front-end (görünen taraf) dillerdir ve back-end'e göre front-end daha kolaydır. Şunu da söyleyeyim; HTML ve CSS kullanırsan Web Tasarımcısı, Eğer bunların yanında bir de Back-end bir dil kullanırsan hem Web Geliştiricisi hem de Full Stack Developer olursun. Hangi dili öğrenmen gerektiği biraz da yapmak istediğin websitesine bağlı.
Bu arada PHP Dünyada en çok kullanılan back-end dili ayrıca kullanım ve syntax (sözdizimi) açısından daha basit.