Bir Çılgınlık Yaptım Mac Kurmaya Karar Verdim :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Strake
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
1 günlük araştırmamın sonucunda mac kurmaya karar verdim ama aklıma takılan birkaç soru var
1-Mountain Lion dmgsinden direk kurulum yapabilirmiyim?
2-Bilgisaray sanırım biostan başlatılmıyormuş bunun için hangi programı dvdye yazdırmam lazım?
3-Yüklerken özelleştirme butonu snow leopard gibi karışıkmı?
@BEFEGA ve @muratveb yardımalarınızı bekliyorum :)

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
mac normalde windows standardinda olan bilgisayarlara kurulamiyo yasak zaten. ancak bikac ince ayarla kurulabilidigini iddia eden cok :P

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
mac normalde windows standardinda olan bilgisayarlara kurulamiyo yasak zaten. ancak bikac ince ayarla kurulabilidigini iddia eden cok :P
herkez kuruyor kim ne yapabilirki önemli olan benim için belirttiğim sorular :D

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Aslında öğrendikten sonra kolay. :D
Ben kendi bilgisyarımda sadece ekran kartının kextini bulamadım. :D

Kurarsın. :D
bizim kextler bilgisaray hocasından kuruluma başlıyacam haydi hayırlısı :D

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bu işte yapılacak ilk iş donanım ne?
Gerisi teferruat.

MAC her bilgisayara kurulabilir diye bişey yok. Bazı bilgisayarlara kurmak imkansızdır.

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu işte yapılacak ilk iş donanım ne?
Gerisi teferruat.

MAC her bilgisayara kurulabilir diye bişey yok. Bazı bilgisayarlara kurmak imkansızdır.
amd işlemcim var indirdiğim iso amd ye uyumlu
ati ekran kartı
2 gb ram inşallah olur :D

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
bir mac görürsün bilgisayarına yüklemek istersin yüklersin driverları görmez hevesin kaçar dönersin windowsa :D

bu arada benim pc ye olur mu ki acaba? :)
i3 işlemci

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bir mac görürsün bilgisayarına yüklemek istersin yüklersin driverları görmez hevesin kaçar dönersin windowsa :D

bu arada benim pc ye olur mu ki acaba? :)
i3 işlemci
intele uygun macte var onları deneyebilirsin :)

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mac kurmak istiyorsan ***'e git sana yeterli bilgiyi sunacaklardır; ama ben özet geçeyim.

Mac kurmayı bende çok istedim hatta kurdum, fakat mac kurmadaki en büyük engel donanımlardır. Benim ekran kartım, ses kartım ve wifi kartım çalışmıyordu. Kısacası o mac zevkini yaşayamıyordum. Eğer gerçekten Mac kurmak istiyorsan donanımların hakkında bilgi almadı, destekler mi desteklemez mi öğrenmelisin. Yoksa Mac OS X'den çok şey bekleme.

Bir diğer konu maci direk bilgisayarına kuramazsın. Hackintosh dediğimiz üzerinde oynanmış ve normal pc kurulumuna uygun hale getirilmiş sürümleri pc'ne kurabilirsin.

Kolay gelsin. :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Mac kurmak istiyorsan ***'e git sana yeterli bilgiyi sunacaklardır; ama ben özet geçeyim.

Mac kurmayı bende çok istedim hatta kurdum, fakat mac kurmadaki en büyük engel donanımlardır. Benim ekran kartım, ses kartım ve wifi kartım çalışmıyordu. Kısacası o mac zevkini yaşayamıyordum. Eğer gerçekten Mac kurmak istiyorsan donanımların hakkında bilgi almadı, destekler mi desteklemez mi öğrenmelisin. Yoksa Mac OS X'den çok şey bekleme.

Bir diğer konu maci direk bilgisayarına kuramazsın. Hackintosh dediğimiz üzerinde oynanmış ve normal pc kurulumuna uygun hale getirilmiş sürümleri pc'ne kurabilirsin.

Kolay gelsin. :)
teşekkürler mountain lion hackintosmu macintoshmu bilmiyorum ama en azından bir maci de görmüş olurum belirttiğiniz siteyi zaten takip ediyorum :)

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
teşekkürler mountain lion hackintosmu macintoshmu bilmiyorum ama en azından bir maci de görmüş olurum belirttiğiniz siteyi zaten takip ediyorum :)

Hackintoshlar şahısların yaptığı sürümlerdir, şöyle diyeyim Apple Mac OS X Lion'u çıkartıyor. Şahıslar bunu alıyor evirip çeviriyor, gerekli çalışmaları yapıp pcye uygun hale getiriyorlar. Bunu neden yapıyorlar dersen eğer pc ye uygun hale getirmezlerse sen kurulum ekranını bile göremezsin. Mac sadece kendi bilgisayarlarında çalışacak şeklide yapıyor OS X'i aslında. :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hackintoshlar şahısların yaptığı sürümlerdir, şöyle diyeyim Apple Mac OS X Lion'u çıkartıyor. Şahıslar bunu alıyor evirip çeviriyor, gerekli çalışmaları yapıp pcye uygun hale getiriyorlar. Bunu neden yapıyorlar dersen eğer pc ye uygun hale getirmezlerse sen kurulum ekranını bile göremezsin. Mac sadece kendi bilgisayarlarında çalışacak şeklide yapıyor OS X'i aslında. :)
peki bunun hackintosh olup olmadığını nasıl anlarım?

Hasan70

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bunun hackintosh olup olmadığını nasıl anlarım?

Hackintosh'un da kendince sürümleri vardır. Misal iATKOS veya iDebrid gibi. Dediğim gibi iphoneyardım'a bak meseleyi anlarsın. Mac OS X GM felan yazıyorsa ondan kaç hackintosh da hackintosh diye yazar zaten. :) :)

Strake

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hackintosh'un da kendince sürümleri vardır. Misal iATKOS veya iDebrid gibi. Dediğim gibi iphoneyardım'a bak meseleyi anlarsın. Mac OS X GM felan yazıyorsa ondan kaç hackintosh da hackintosh diye yazar zaten. :) :)
bakarım :)

thruthreign

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
159
bakıcam kurulum yapıcakmı eğer olmassa windows 8 ve ubuntu ile yola devam edicem :)
Bence şimdiden pes etme.Ubuntu'nun yerine Mac OS X kur. :D

Sen bak bakım bana uygun varmı :)
Lenovo Z 570 :CORE İ5 2430M-2.40GHZ-6GB DDR3-750GB-15.6"-DVDRW-2GB GT540M

Olur herhalde senin işlemcin i5 benim i3.Ethenet kartın ve ses kartının kextlerini bi araştır. :)

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Olur herhalde senin işlemcin i5 benim i3.Ethenet kartın ve ses kartının kextlerini bi araştır. :)
Şimdi hiç bir şey bilmediğim için boşver.PC bozmayalım sonra. :)
Bana anca her şey hazır olucak ki öyle kurayım .

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bende yardım ederim. :D

Şimdi hazır windowsum etkinleştirilmiş, bir de okuldayım pc biraz bozuk kalsa kafam bozuluyo o yüzden şimdi yapmam. :) Ama evde olsam günde 10-15 format atarım sorun olmaz. :) Bu bırakılırda mac lemi uğraşılır şimdi. :P
HheZ.jpeg