Soru Bir bilgisayarcı Linux kurabilir mi?

Reaksiyon puanı
93
Şimdi bir mahalle bilgisayarcısına gitsem. Ve ona 20TL falan versem. Gidipte dual boot olarak pop os kurar mı?

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,843
Dual boot'un ne olduğunu bilmez gider Windows'u silipte kurar. Bu devirde artık bilgisayarcılara güvenilmez. Geçen bir bilgisayarcıya gitmiştim ben adamdan daha çok şey biliyordum.

Reaksiyon puanı
93
Dual boot'un ne olduğunu bilmez gider Windows'u silipte kurar. Bu devirde artık bilgisayarcılara güvenilmez. Geçen bir bilgisayarcıya gitmiştim ben adamdan daha çok şey biliyordum.
Evet. Ama bir tane bilgisayarcı var o parça falan çalmıyor. Ancak o da bilmez linux'u :( .

Martin Archi

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
4,843
Evet. Ama bir tane bilgisayarcı var o parça falan çalmıyor. Ancak o da bilmez linux'u :( .
Benim anlamadığım neden insanlar kafasına göre bilgisayarcı açıyor. Salda mesleği işin ehli birisi yapsın. Ben sadece CS:GO oynayan bir mağara adamı olarak o bilgisayarcıdan daha çok bilgisayardan anlıyor olmam çok komik.

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,941
Bence kendiniz kurmanız daha önemli çünkü 2 gün sonra farklı dağıtımlara geçmek isteyince yine bilgisayarcıya gitmekten iyidir

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Dual boot yapacaksanız önce Windows sonra Linux yüklemeniz gerekiyor çünkü Linux'ın üzerine Windows yüklerseniz Windows politika gereği diğer sistemleri hiçe saydığı için GRUB menüsünü siliyor ve Linux tarafına ulaşılmakta sıkıntı çekiliyor. Diski kendi ihtiyacına göre bölümlendirip önden Windowsu yükleyip arkasına linux yükle. Zaten kuracağın Linux windowsu komple görecektir boş kalan unallocated space'i kurarken Linux'ı otomatik bölümlendir zaten Linux'ın GRUB menüsünde Windows'ta çıkıyor iş bitti

Fakat benim nacizane tavsiyem dual boot kurulmaması yönünde çünkü bir sistemden diğerine geçiş ssd yoksa eğer zahmetli ve bir sisteme girince diğerine pek geçesi gelmiyor insanın. O yüzden eğer oyun oynamayacaksan sadece belli bir kaç program için istiyorsan Linux'ın içerisine Sanal Makine Windows yükle süper olur ama işin içine oyun girerse o zaman dual boot farz olur :)