Biostan Remap Memory Özelliğini Aktif Etme

eren97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 6 aydır Asus K53SV 32-bit modelini kullanmaktayım. 4 GB rame sahip olmasına rağmen kullanılabilir miktar 2,67 GB olarak görünüyor. Bu sorunun çözümü için biostan remap memory özelliğini bulmam gerektiğini öğrendim fakat o kısımda biraz sıkıntı yaşıyorum.

Acil cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
4 gb ram varsa neden 64 bit işletim sistemi yüklemiyorsun ki?

eren97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
4 gb ram varsa neden 64 bit işletim sistemi yüklemiyorsun ki?

32 bitin 64'e oranla daha çok program açabildiğini duydum.

Arkadaşlar bu problem laptoptan tam verim almamı zorlaştırıyor yardımcı olun lütfen.

rushsea

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle isletim sisteminize windows 7 64 bit yapmaniz gerekecek, benim 6 yildir kullanim zamani icinde calistirmadigi herhangi bir program yok hepsine calistiriyor 16 bit dosyalar haric, 16 bit program zaten cogu insan bilmez tanimaz. isin garip tarafi 64 bit program cok fazla degil suan :) .... yok ben dos modunda da biseyler yapmam lazim dersin o zaman 32 bit kalin derim.. ayrica 4gb tam olarak kullanabilmeniz icin mutlak 64 bit olmasi lazim32 bit max 2.9 falan kullaniyor bu bazen cok azda olsa degisiklik gösteriyor. bios ayarlari ise söyle olsa gerek

bios dili ingilzce ise
1-advanced münüsü varsa
2- Chipset
3- Nord Bridge (aktiv görünmeye bilir) secilmesi lazim yinede
4- Memory Remap sec ve enable yap kaydet cik
5- dilerim yardimci olur...

eren97

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle isletim sisteminize windows 7 64 bit yapmaniz gerekecek, benim 6 yildir kullanim zamani icinde calistirmadigi herhangi bir program yok hepsine calistiriyor 16 bit dosyalar haric, 16 bit program zaten cogu insan bilmez tanimaz. isin garip tarafi 64 bit program cok fazla degil suan :) .... yok ben dos modunda da biseyler yapmam lazim dersin o zaman 32 bit kalin derim.. ayrica 4gb tam olarak kullanabilmeniz icin mutlak 64 bit olmasi lazim32 bit max 2.9 falan kullaniyor bu bazen cok azda olsa degisiklik gösteriyor. bios ayarlari ise söyle olsa gerek

bios dili ingilzce ise
1-advanced münüsü varsa
2- Chipset
3- Nord Bridge (aktiv görünmeye bilir) secilmesi lazim yinede
4- Memory Remap sec ve enable yap kaydet cik
5- dilerim yardimci olur...

Biosta advancede geliyorum fakat orada Chipset denen bir buton yok.

Tek çare 64-bite geçmek gibi görünüyor. Teşekkürler arkadaşlar.

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
32 bitin 64'e oranla daha çok program açabildiğini duydum.

Arkadaşlar bu problem laptoptan tam verim almamı zorlaştırıyor yardımcı olun lütfen.
bende senin gibi sanıyordum ancak 64 bit e geçtim hiç dert tasa kalmadı aksine Pc hızlandı gibi bile geldi bana yok 64 onu çalıştırmıyor falan deme tamamen hurafe ben bu güne kadar sadece netten film izlerken Chrome da media player eklentisi gerekiyordu bi ona destek yokmuş o da zaten dandik bi film sitesi idi o kdar ki ben assassin's creed revelations CodMW3 Fifa12 NFS run oyunlarını oynuyorum hiç hata falan vermiyor geç sende en azından 4 gb olarka görürsün ram'i