Bios'lu Tablet Varmı?

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
bildiğim kadarıyla android tabletlerde bios yok tablete yanlış rom kurulduğu zaman brick oluyor açılmıyor fakat mesela pc de bios var windows çökse bile bios sayesinde cd den veya usb den tekrar kurabiliyoruz işte aynen bu şekilde çalışan android tablet varmı yoksa çin malı windows tabletlerde bios varmı

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bildigim kadarıyla yok Olsa ne güzel olur çok dogru bişeye temas etmişin kardeşim :)

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
yani internette okuyorum adamlar o kadar para vermiş rom atarken ellerinde kalmış falan yazıktır adam gibi cihaz üretebilecekken üretmiyorlar kullanıcının başı ağrıyor

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yani internette okuyorum adamlar o kadar para vermiş rom atarken ellerinde kalmış falan yazıktır adam gibi cihaz üretebilecekken üretmiyorlar kullanıcının başı ağrıyor
Yok öyle bir şey kardeşim.Bootloader kilidi denen bir olay var. Boot olayı windows gibi o cihazlardada var. Sadece Bios şeklinde değil.Boot edilebilir şekilde kod komut sistemi ve yeniden yüklenebilirlik aynen geçerli.Lakin sadece bunu yapmak için biraz tecrübe gerek.Bir 5 sene önceki format gibi düşünün birkaç sene içinde bu olaylar da oturacak.Onun yerine bu işi garantili yapan arkadaşlar var 50 lira civara. İnternetten araştırıp bu firmalara da yaptırabilirsiniz.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
iyide neden başkasına yaptırmak zorundayız evde bilgisayarımıza format atabiliyoruz tablete gelince niye servisten başka çaremiz kalmıyor

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Bencede sonuna kadar haklısın. Telefon neysede, tablette basit bir bios olabilir.Aslında olmayacak bir şey değil, nasıl ki sonradan rom kurabiliyoruz, bir defaya mahsus bios kurulabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
BIOS üzerinden işletim sistemi (windows-linux-mac-vs) kurulmaz ve BIOS un işletim sistemi ile doğrudan bir ilişkisi yoktur ama iletişim içindedirler. Bknz : h t t p:// t r . w i k i p e d i a . o r g / w i k i / B I O S
Yeteri kadar bilişim bilginiz ve gerekliliğiniz yok ise zaten costum rom yüklemeyiniz. Çöken/çalışmayan vs gibi cihazlarınızı da teknik servislere götürünüz. Ayrıca, Custom Rom ları ahmette mehmette gördünüz hoşunuza gitti hadi bende kuruyum şeklinde cihazların kalbiyle oynanmaz. Bu konuda muzdarip olmamanız için yüklemek istediğiniz cihazınız için o custom Rom destek veriyor mu bunu araştırmak lazım.