BIOS UPDATE.daha nasıl bilgi vereyim artık!

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Beyler bu benim BIOS bilgilerim...biosagentplus.com sitesi sayesinde öğrendim...bilgiler aşağıda

BIOS Type: Phoenix
BIOS Date: March 6th 2008
BIOS ID: SROSA001.86C.0030.D.0803061640 -None
BIOS OEM: R3.02
Chipset: Intel 2A00 rev 3
SuperIO: Unknown
Manufacturer: Intel Corporation
Motherboard: Crestline & ICH8M Chipset

bunu nasıl güncelleyebiliriz..:hammer:

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
harbi usta
stabil çalışıyorsa kalsın
ben 2 kez güncelledim
nokta kadar hız farkı görmedim
ve 1 kez bilgisayarım yandı

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hocam biraz heyecan olsun dedik yaw. :D varsa fikri olan paylaşabilir

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Zaten sorunların çoğu biostan olmuyor "biosu güncelle birde öyle dene" lafı çözüm bulamayan adam lafı .

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
işlemci vs bileşenleri modelinin tanınmaması yada hatalı sürüm bios yüklü olması (ki çok çok nadirdir) durumları dışında bios update çok da fazla gerekli değil. en azından ehil olmayan insanlar için sorun çıkabilir..

ayrıca anakartın modelini de yazar mısın?? eğer gigabyte ise bios update çok basit , diğerlerini bilemicem.. gigabyte ise, @Bios adlı bir program var, interneetten güncelliyor en son sürümü (bios dosyası o kadar büyük değil, gözün korkmasın, ~ 1 mb)

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Bugün ultimate 64bit sp2 yükledim....tabikide msdn'den.Arkadaş yardım etti onun sayesinde bulduk virussuz vista.......30 gün süre verdi aktifleştirmeye..bakalım 30 gün içinde çözeriz :D home premium orjinal var ama 32 bit...4 gb ram olduğu için 64 bit kurduk.hehe

Reaksiyon puanı
189
Bugün ultimate 64bit sp2 yükledim....tabikide msdn'den.Arkadaş yardım etti onun sayesinde bulduk virussuz vista.......30 gün süre verdi aktifleştirmeye..bakalım 30 gün içinde çözeriz :D home premium orjinal var ama 32 bit...4 gb ram olduğu için 64 bit kurduk.hehe
nette crackler geziyo. patlat bi crack istediğin kadar kullan :D:D

hoot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
e-eyup dedi ki:
bunu bios update den değilde anakartın sitesinden bakmalısın. yoksa bios update programı nasıl satacak mesele bu. anakartın sitesinde yoksa gerek yok telaşa.

neden aynı konuyu farklı forumlara yazıyorsun ki?

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
89
neden aynı konuyu farklı forumlara yazıyorsun ki?

bi sorunun olduğunda tek bir kişiden yardım almayımı tercih edersin yoksa farklı kişilerin görüşlerinden yararlanmak daha mı mantıklı olur ?

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
amacım BIOS update değil aslında..Bilgisayarımın BIOS dosyasını bulmak ve onunla bir kaç işlem yapmam gerekiyor..benim Bilgiasayarım exper karizma laptop..ama modeli üreticisi MITAC 8252D imiş..experi aradım sordum..TABİ bu arada EXPER ne işe yarıyorsa :D ( galiba görevi: malı TAİWANdan ucuza al sonra türklere kakala ) .

Neyse bugün taiwana (MITAC) mail attım..8252D modelinin BIOS update modelini istiyorum dedim..bana onlar BIOSUN dosyalarını mail ile attılar (1 mb bişey ) .şimdi ben korkuyorum..acaba bu bios update dosyaları en son sürüm mü..yoksa biosu önceye alırız allah korusun.

yusher

Profesör
Reaksiyon puanı
12
anakartının sitesinden indirip güncelleyebilirsin :D

kaya23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
hocam bilgisayar açılırken post işlemi bitip işletim sistemi yüklenmeye başlayana kadar gecen zamanda herhangi bir hata vermiyor veya sistemin genelini etkileyen mavi ekranlarla cok sık karşılaşmıyorsan bios update işine girme