Bios UEFI sorunu

BaGerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamun Aleyküm arkadaşlar Sony Vaio cihazımı aldığımda windows 8 yüklü olarak geldi ve bios üzerinden UEFI olarak yüklüydü hard diskim bad sector oldu ve yeni bir hdd aldım sorunum şu ki bir türlü UEFI üzerinden yükleme yapamıyorum Bios üzerinden UEFI aktif ettiğimde şöyle bir hata alıyorum "Operation System Not Found" geliyor siyah ekranda çok araştırma yapmama rağmen bi türlü yapamadığım şu anda legacy modda kurdum windowsu şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Selamun Aleyküm arkadaşlar Sony Vaio cihazımı aldığımda windows 8 yüklü olarak geldi ve bios üzerinden UEFI olarak yüklüydü hard diskim bad sector oldu ve yeni bir hdd aldım sorunum şu ki bir türlü UEFI üzerinden yükleme yapamıyorum Bios üzerinden UEFI aktif ettiğimde şöyle bir hata alıyorum "Operation System Not Found" geliyor siyah ekranda çok araştırma yapmama rağmen bi türlü yapamadığım şu anda legacy modda kurdum windowsu şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Bana biosun tüm fotoğraflarını atarsan sana düzeltmen gereken seçenekleri söylerim. Şimdi hatırlayamadım o bios sürümünü

BaGerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bana biosun tüm fotoğraflarını atarsan sana düzeltmen gereken seçenekleri söylerim. Şimdi hatırlayamadım o bios sürümünü

Buyrun Hocam Resimler
sLKiBS.jpg
M7PjC8.jpg
PuG2TK.jpg
nPF5zL.jpg
NMJhVh.jpg

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bios tan uefi seçerseniz uefi destekli bir win7 iso sundan kurmanız sistemi ki bilgisayar açılsın. legacy moddan standart bir win7 kurduysanız uefi modda başlatamazsanız.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bios tan uefi seçerseniz uefi destekli bir win7 iso sundan kurmanız sistemi ki bilgisayar açılsın. legacy moddan standart bir win7 kurduysanız uefi modda başlatamazsanız.

Hocam beni tam anlayamamışsınız sanırım uefi den kurulum yapamadığım için legacy moddan yükleme yaptım win 8.1 yüklü şuan ama uefi den kurulum yapmayı başarırsam win8 yükleyeceğim tekrar

BaGerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Hocam beni tam anlayamaşsınız sanırım uefi den yükleme yapamadığım için legacy moddan yükleme yaptım uefi den başlattığımda operation system not found hatası alıyorum

batuhance

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslında siz beni anlayamazdınız galiba, uefi aktif ettğiniz zaman "win7 uefi" destekli bir disk ile başlatmanız lazım bilgisayarı.

BaGerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben usb belleği uefi nin göreceği şekilde hazırladım win 8 yaptım biostan uefi aktif ediyorum ama hala operation system not found diyor dvd den de yüklemeye çalışınca aynı hatayı alıyorum operating system not found iyice canımı sıktı bu

- - - Mesaj Güncellendi - - -

hdd yi nasıl yapacam onu bilemiyorum ordan herhangi bir ayarlama yapılıyormu yapılmıyor mu onu bilmiyorum işte

BaGerR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hdd ye herhangi bir işlem uygulayacakmıyım bilgisi olanlar yardım etsin lütfen