BIOS ROM Checksum Error

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnLT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Arkadaşlar bugün bilgisayarı açtığımda böyle bir yazı geldi karşıma

Award BootBlock BIOS v1.0
BIOS ROM checksum error
Detecting floppy drive A media...

Driver A error. System halt.
Reset attım bilgisayara ve bu seferde;
Floppy disk(s) fail (40)
CMOS checksum error - Defaults loaded.

Birşeyler oluyor bu hatalardan sonra. Kendi kendine gidiyor bilgisayar. Ekranda No Signal yazısı geliyor. Kapatıp açıyorum yine aynı yazı. Biraz dinlendiriyorum bilgisayarı öyle açılıyor.:sneaky2: Sorun ne olabilir, ne yapmam gerekiyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

---------- saat 10:44 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:39 eklenmişti ----------

BIOS pili mi bitiyor. :crying:

NoquitgamE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BİOS'u Defaults Yapacaksın .. Load Defaults Yazar Ztn Sağ Tarafta..Floppy Devre Dışı Bırakmayı Unutma. En Başta Ztn 1.44 Yazar Onu None Yapacaksın.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Çok teşekkür ederim. İlk karşıma bu hata çıkınca deniyeceğim. Sonucu bildiririm.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
BIOS ROM checksum error

bu hata genelde bios çökmelerinden oluyor bir tane başlangıç disketi hazırlayacaksın ve bios rom dosyası ve bios yazdırma aracını diskete kopyalayacaksın daha sonra biosu tekrardan yazdıracaksın. Floppy ile ilgisi yok gibi duruyor yani :)

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
BIOS ROM checksum error

bu hata genelde bios çökmelerinden oluyor bir tane başlangıç disketi hazırlayacaksın ve bios rom dosyası ve bios yazdırma aracını diskete kopyalayacaksın daha sonra biosu tekrardan yazdıracaksın. Floppy ile ilgisi yok gibi duruyor yani :)
Disket mi? :huh: biosu yeniden mi kuracağım yani. Şu anda bilgisayar güzel bir şekilde çalışıyor :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
arkadaşım sistemin çalışıyorsa neden bunları yazıyorsun eğer sadece Floppy disk(s) fail (40) yazsaydın disket sürücde derdik ama senin cihaz system halted demiş bios doğrulanamıyor demiş.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Şu anda çalışıyor. Kapattım açtım sistemi. F1 e basarak devam ediyorum şu anda çalışıyor. İleride açılmama gibi sorun yapar mı?

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
load default yap sonra floppy arkadaşın dediği gibi kaldır. ve biosun güncel değilse güncelle bilgisayarın 10 a yakın yıllıksa pilini kontrol et bitmiş olabilir.

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Pilin bitip bitmediğini nasıl kontrol edebilirim?