Bios Ram i görmüyor

maxmax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar Gigabyte GA-EP35C-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, 2 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN) model ana kart kullanıyorum üzerinde ddr2 ram vardı. ramleri yükseltmek istedim. anakart DDR3 remleri desteklediği için ilki yane DDR3 ram aldım kingston marka. Ana kartta 2 tane DDR slotu var. Remleri taktım bilgisayar kapanmamaya başladı. bilgisayarı kapat dediğimde bilgisayar kapanıyor ancak tüm fanlar yeniden çalışmaya başlıyor pc nin elektirigi bir türlü kesilmiyor.Acaba ramlerde arıza mı var diye düşündüm. Tek tek remleri denedim 1 slota taktığımda her iki ramde çalışıyor. ancak ikinci sloata taktığımda hangi remi takarsam takayım bilgisayar çalışıyor fakat kapanmıyor. Everest programı ile baktığımda bir şey fark ettim 1.slot ramı görüyor ve karşısında şöylle ramin marka ve modeli yazıyor DIMM1: Kingston 99U5471-028.A00LF 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) ikinici slotta ise tek te taksam çift de taksam rem TİRAL VERSİON Olorak gözüküyor. Ögrenmek istediğim acaba remi bios ayarlarından göstermemiz mümkün mü biraz uzun bir yazı oldu ama kusra bakmayın artık