Bios hatası - 1 uzun 2 kısa bip - nsgnc'nin bilgisayarı bozuldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nsgnc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Merhaba arkadaşlar

Yeni aldığım Asus S-Presso sistemi 2 gündür kullanıyorum. CPU RAM HDD ve CD-ROM'u ben topladım. İki günden beri geçici olarak P4 2.4 işlemci ile çalışıyordum. Bu akşam temin ettiğim P4 3Ghz prescott çekirdekli işlemciyi takıp sorunsuzca tekrar çalıştırdım. Üzerindeki XP Pro işlemciyi tanıdı. Yeniden başlattım. Bu seferde sorunsuz açıldı. CPU-Z GPU-Z gibi programlarla işlemcinin ve ekran kartının özelliklerine falan baktım. İnternete de bağlandım. Yani bir sorun yaşamadım.

Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda fanlar yüksek hızda çalışmaya başladılar. Herhangi bir görüntü alamadım. Biraz bekledikten sonra power düğmesine basılı tutarak kapattım. Elektrik kablosunu çıkartıp taktım. Bilgisayarı açtığımda 1 kısa 2 uzun bip sesinden başka bir tepki alamıyorum. Biosu sıfırladım yine aynı hata devam etti. Daha önceki P4 2.4 işlemciyi taktım. Yine olmadı.

İnternetten baktığımda şöyle bir bilgi buldum:

1 uzun 2 kisa: Görüntü hatasi. BIOS ekran kartina ulasamiyor olabilir. Ekran Kartinin yerine oturup oturmadigini kontrol etmek gerekebilir.Ekran Karti, Ekran Karti bellegi hatasi veya anakart ile ilgili bir problem de olabilir.
Ekran kartım tam olarak ne hatırlarmıyorum fakat Intel onboard bir kart.
Tek parça 1 gb kingston ram var.

Önerilerinizi bekliyorum.

Edit:
Hata vermeye başladığı zaman ön panelde bulunan dokunmatik tuş ile açmıştım. Instant on adında bir yazılımı çalıştıracaktı fakat bios ekranına bile gelemedi.
Anakartın fotoğrafı:
anakartg.jpg

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar

Yeni aldığım Asus S-Presso sistemi 2 gündür kullanıyorum. CPU RAM HDD ve CD-ROM'u ben topladım. İki günden beri geçici olarak P4 2.4 işlemci ile çalışıyordum. Bu akşam temin ettiğim P4 3Ghz prescott çekirdekli işlemciyi takıp sorunsuzca tekrar çalıştırdım. Üzerindeki XP Pro işlemciyi tanıdı. Yeniden başlattım. Bu seferde sorunsuz açıldı. CPU-Z GPU-Z gibi programlarla işlemcinin ve ekran kartının özelliklerine falan baktım. İnternete de bağlandım. Yani bir sorun yaşamadım.

Bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda fanlar yüksek hızda çalışmaya başladılar. Herhangi bir görüntü alamadım. Biraz bekledikten sonra power düğmesine basılı tutarak kapattım. Elektrik kablosunu çıkartıp taktım. Bilgisayarı açtığımda 1 kısa 2 uzun bip sesinden başka bir tepki alamıyorum. Biosu sıfırladım yine aynı hata devam etti. Daha önceki P4 2.4 işlemciyi taktım. Yine olmadı.

İnternetten baktığımda şöyle bir bilgi buldum:

Ekran kartım tam olarak ne hatırlarmıyorum fakat Intel onboard bir kart.
Tek parça 1 gb kingston ram var.

Önerilerinizi bekliyorum.

Butun fisleri cikartip bios pilini sok, 15-20 sn bekledikten sonra pili geri tak
ayni hatayi verirse buraya yaz.
senin sorunun islemci.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Denedim. Sorun devam ediyor. Zaten bios'u resetlemiştim.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Denedim. Sorun devam ediyor. Zaten bios'u resetlemiştim.

Simdi senden istediklerimi yazabilirmisin?
  • Tam anakart modeli.
  • Kullandigin bellek(ler) modeli
  • Islemci tam modeli
  • Kullandigin harddisk ve optik suruculer.

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
çıkarttığı sensin anlamı bios markasına göre değişir. çoğu markada faklı anlamları vardır. bu yüzden baştan bios markasnı öğrenmen gerek. daha sonra web sayfasından bu sesin ne anlatmak istediğini öğrenebilirsin.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
bir uzun 2 kısa bir sesi ekran kartı ile ilgili arızadır.Aynı durum 2 kere basıma geldi.Ama benim laptoptı.Sanırım kuzey köprüsü değiştirildi sorun düzeldi ama aynı sorun 2 gere geldi basıma.Biraz pahalıyada patlamadı değil.Demek istediğim pil cıkarmakla falan olcak iş değil o.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bir uzun 2 kısa bir sesi ekran kartı ile ilgili arızadır.Aynı durum 2 kere basıma geldi.Ama benim laptoptı.Sanırım kuzey köprüsü değiştirildi sorun düzeldi ama aynı sorun 2 gere geldi basıma.Biraz pahalıyada patlamadı değil.Demek istediğim pil cıkarmakla falan olcak iş değil o.
Daha yeni aldım bilgisayarı. Garantisi yok malesef. Aldığım yer ile konuşmam gerekecek galiba.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Olasi sorunlar ve olasi cozumler:
1- DDR Dimm bellekler tek kullanimda Dimm_A yazan slot'a takilmalidir diyor kullanim klavuzu.
2- Onceki taktigin islemcinin FSB'si buyuk ihtimalle 533'tur verdigin resimdeki islemci FSB 800 gorunuyor eger eski islemcini taktiginda calisiyor simdi calismiyorsa eski islemciyi takip bellek hizini 333'e indirmeyi dene.

Kullandigin bellekte 1 gb ve bu tek tarafli bellek ise buda sorun yapabilir.

Onerebileceklerim bunlar deneyebilirsin.

Bu arada bunlari denerken hdd ve optik suruculerin baglantilarini sok.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Olasi sorunlar ve olasi cozumler:
1- DDR Dimm bellekler tek kullanimda Dimm_A yazan slot'a takilmalidir diyor kullanim klavuzu.
2- Onceki taktigin islemcinin FSB'si buyuk ihtimalle 533'tur verdigin resimdeki islemci FSB 800 gorunuyor eger eski islemcini taktiginda calisiyor simdi calismiyorsa eski islemciyi takip bellek hizini 333'e indirmeyi dene.

Kullandigin bellekte 1 gb ve bu tek tarafli bellek ise buda sorun yapabilir.

Onerebileceklerim bunlar deneyebilirsin.

Bu arada bunlari denerken hdd ve optik suruculerin baglantilarini sok.

Eski işlemciyle de aynı hatayı aldım. Dediğin gibi fsb 533. bellek tek taraflı değil. sürücüerin bağlantılarını da söküp deneyecem. elimde fsb'si 400 olan bir celeron var. onu da deneyeceğim. açabilirsem bildiririm.

Anlamadığım nokta neden iki defa normal olarak açıldı?

Edit: bellek tek taraflı değilmiş. Bakmadan yazmıştım.

3 CPU'da da sorun düzelmedi. Bellek takılı değilken de aynı hatayı veriyor.
Şunu da ekleyeyim: Bu bip sesleri sürekli devam ediyor.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
biraz önce bahsettiğim gibi basıma 2 kere geldi bu olay ama bilgisayar arada bir calıstırdımda acılmıyorda değil ama dediğim gibi bir ödünc ekran kartı bul dene.Buda sorunu cözmezse sorun anakart üzerinde grafik işlemlerle ilgili olan çiptedir.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Eski işlemciyle de aynı hatayı aldım. Dediğin gibi fsb 533. bellek tek taraflı. sürücüerin bağlantılarını da söküp deneyecem. elimde fsb'si 400 olan bir celeron var. onu da deneyeceğim. açabilirsem bildiririm.

Anlamadığım nokta neden iki defa normal olarak açıldı?

Bellek Dimm_A'da takili kesin degilmi?
Baktigim kaynaklarda ve anakart incelemelerinde bellekten kaynaklanabilecegini soyluyor ama bu tip sistemlerin anakartlari hakkinda pek detay bulunmaz.
Elinde hic baska bellek yokmu?
128/256 falan birde onlarla denesen.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
biraz önce bahsettiğim gibi basıma 2 kere geldi bu olay ama bilgisayar arada bir calıstırdımda acılmıyorda değil ama dediğim gibi bir ödünc ekran kartı bul dene.Buda sorunu cözmezse sorun anakart üzerinde grafik işlemlerle ilgili olan çiptedir.

Bu gece bulamam yarın sabah bir agp kart bulup denemem lazım. Elimde bir PCI ekran kartı vardı onu denedim olmadı.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bu sorunun video kart'tan kaynaklandigini sanmiyorum.
Senin sorunun bellekler yada islemci uyumsuzlugu ikisinden birinden supheleniyorum.
Yanliz eger sorun belleklerde ise O/B video kart'ta bu video bellegi olarak normal bellegi kullandigi icin sorun cikabilir.
ama dahili kartlar ozellikle intel olanlara kolay kolay birsey olmaz.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Kasadaki bütün kabloları ve anakart üzerindeki bütün kabloları çıkartıp 2 dk. bekledin mi hiç?
2 dk. sonra Klavye-mouse gibi zorunlu şeyleri tak.
RAM i yerine al.
Anakart a başka hiç birşey bağlamadan açınca sonucu yazar nısın?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu sorunun video kart'tan kaynaklandigini sanmiyorum.
Senin sorunun bellekler yada islemci uyumsuzlugu ikisinden birinden supheleniyorum.
Yanliz eger sorun belleklerde ise O/B video kart'ta bu video bellegi olarak normal bellegi kullandigi icin sorun cikabilir.
ama dahili kartlar ozellikle intel olanlara kolay kolay birsey olmaz.

Elimde başka ddr bellek yok şu anda. Yarın sabah arkadaştan alır denerim. Dahili kartım intel. İnşallah birşey olmaz.

Kasadaki bütün kabloları ve anakart üzerindeki bütün kabloları çıkartıp 2 dk. bekledin mi hiç?
2 dk. sonra Klavye-mouse gibi zorunlu şeyleri tak.
RAM i yerine al.
Anakart a başka hiç birşey bağlamadan açınca sonucu yazar nısın?
5 dakika bekleyeyim. Her şeyi çıkarıp denemedim. Her şeyi çıkarıp beklemeyi deneyeyim bakalım. zaten hdd cdrom takılı değil.

ön usb bağlantılarını dokunmatik panelin bağlantılarını söküp ayrıyeten deneyeyim bir sefer daha.

Bir ayrıntı daha vereyim: RAM takılı değilken de aynı hatayı alıyorum.

Edit:

Bu mesajı görmemişim.
Bellek Dimm_A'da takili kesin degilmi?
Baktigim kaynaklarda ve anakart incelemelerinde bellekten kaynaklanabilecegini soyluyor ama bu tip sistemlerin anakartlari hakkinda pek detay bulunmaz.
Elinde hic baska bellek yokmu?
128/256 falan birde onlarla denesen.
Anakartı inceledim Dimm_A diye bir yer yok. Elimde başka bellek şu anda yok. Sabah olacak.

Bir sorum daha olacak. İşlemci takılı değilken bios hatası verir mi? İşlemciyi çıkarınca sadece fanlar çalışmaya başlıyor. Ses çıkmıyor. Zannedersem işlemciyi çıkarınca bios çalışmaya başlamıyor.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Anakartinda Clear Bios Jumper'i vardir onu reset konumuna getirip 1 dk bekle hic bir sey yapma ( elektrikten cikar ) daha sonra jumper'i eski haline getir ve FSB 533 olan islemcini tak bu eski islemcini kullanmani saglar.
Bellek Dimm_A da sorun yapip yapmadigini ancak baska bellekle deneyebilirsin.

Resimdeki sistem senin sistemin pin ayni yerdedir.

ivg850.jpg

Eski haline getirmeden SAKIN BILGISAYARI ACMA

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Anakartinda Clear Bios Jumper'i vardir onu reset konumuna getirip 1 dk bekle hic bir sey yapma ( elektrikten cikar ) daha sonra jumper'i eski haline getir ve FSB 533 olan islemcini tak bu eski islemcini kullanmani saglar.
Bellek Dimm_A da sorun yapip yapmadigini ancak baska bellekle deneyebilirsin.

Resimdeki sistem senin sistemin pin ayni yerdedir.

ivg850.jpg

Eski haline getirmeden SAKIN BILGISAYARI ACMA

Bios'u resetledim. 533'lik işlemciyi taktım. DimmA nın nerede olduğunu buldum.(zaten oraya takılıymış.)

Daha önce 1 ile işaretlediğin konumda açıp açmadığım hatırlamıyorum. Açmış olabilirim.

Sen galiba bunun anakart kitapçığını buldun. Link gönderir misin?

Edit: Sonucu yazmamışım. Sonuç olumsuz... :(

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bios'u resetledim. 533'lik işlemciyi taktım. DimmA nın nerede olduğunu buldum.(zaten oraya takılıymış.)

Daha önce 1 ile işaretlediğin konumda açıp açmadığım hatırlamıyorum. Açmış olabilirim.

Sen galiba bunun anakart kitapçığını buldun. Link gönderir misin?

Edit: Sonucu yazmamışım. Sonuç olumsuz... :(

Asus-Tek
Burdan once Barebone Sonra Spresso sonra yine Spresso sececeksin Search diyeceksin.
Sonuc geldiginde +Manual e tikladiginda Turkce ve ingilizce kitapcik bulursun.

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
fotosunu koydugun ram tek parça halinde 1gb.

Eğer 512 lik bi ram bulursan bunu tek başına tak bakalım.Acaba toplamda 1gb destekliyor diye tek slota 1gb takınca mı bu sorunu verdi?

yani iki ayrı slota 512 takıp toplamda 1gb destekliyorsa sorun bundan olabilir.

Ya da parçaların hiçbirinde sorun görünmüyor diğer anakartlara takınca sorun vermiyorsa senin aldığın anakartın slotlarında bi problem var demektir.

Kullandığın işlemciden ekran kartına kadar başka bir makine de tecrübe etme imkanın varsa çok iyi olur.Eğer hepsi başka makinelerde normal çalışıyorsa anakartını tamir ettirmen şart.Ancak tamir edilen hiçbir zaman tam randımanlı olarak çalışmayacaktır.İllaki tekrar sorun çıkarır ve sahibini çılgına çevirir.(ben kendimden biliyorum)

Önceden normal çalışıyor muydu?

Yeni aldım dediğine göre bence ya sana sorunlu bir makine topladılar ya da montaj esnasında sıkıntılı bir durum oluştu.

Ayrıca bu kadar kurcalamadan sonra sen bile slotlara zarar verebilirsin.

Bence işin içinden çıkamıyorsan aldığın yere götürüp konuş derim.Eğer sorunu onlar da bulamıyorsa senin aldığın anakart tamamen üretiminden kaynaklı hata veriyor demektir.

Kolay gelsin.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
fotosunu koydugun ram tek parça halinde 1gb.

Eğer 512 lik bi ram bulursan bunu tek başına tak bakalım.Acaba toplamda 1gb destekliyor diye tek slota 1gb takınca mı bu sorunu verdi?

yani iki ayrı slota 512 takıp toplamda 1gb destekliyorsa sorun bundan olabilir.

Ya da parçaların hiçbirinde sorun görünmüyor diğer anakartlara takınca sorun vermiyorsa senin aldığın anakartın slotlarında bi problem var demektir.

Kullandığın işlemciden ekran kartına kadar başka bir makine de tecrübe etme imkanın varsa çok iyi olur.Eğer hepsi başka makinelerde normal çalışıyorsa anakartını tamir ettirmen şart.Ancak tamir edilen hiçbir zaman tam randımanlı olarak çalışmayacaktır.İllaki tekrar sorun çıkarır ve sahibini çılgına çevirir.(ben kendimden biliyorum)

Önceden normal çalışıyor muydu?

Yeni aldım dediğine göre bence ya sana sorunlu bir makine topladılar ya da montaj esnasında sıkıntılı bir durum oluştu.

Ayrıca bu kadar kurcalamadan sonra sen bile slotlara zarar verebilirsin.

Bence işin içinden çıkamıyorsan aldığın yere götürüp konuş derim.Eğer sorunu onlar da bulamıyorsa senin aldığın anakart tamamen üretiminden kaynaklı hata veriyor demektir.

Kolay gelsin.

Sorunu kısmen çözdüm. TNT2 64MB agp ekran kartı ve 256MB ram taktım. normal açıldı.
Ben de tüm kombinasyonları denedim. 1gb ram kullanmadığım kombinasyonlarda hata vermiyor.
1 gb ram kullandığım kombinasyonlarda hata alıyorum.

Makineyi ramsiz açtığımdada aynı hatayı veriyor. "1 uzun 2 kısa bip" RAM hatası galiba.

Ram tek parça halinde 1 gb. Anakart toplamda 2 gb ram destekliyor.

Kullandığım işlemciler 3 tane hepsinde hata verdi. sorun işlemci değil. Anakart veya ram.

Önceden normal çalışıyordu. Normal çalışması ve hata vermesi arasında montaj ile ilgili bir işlem olmadı. Ve ben bu işi yıllardır yapıyorum. Yaptığım montaj ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Aldığım yer ile konuşacam. Ram yada anakart ile ilgili bir problem var. Bu ram anakart ile uyumsuzluk yapıyor yada ikisinden biri bozuk.

Yardımlarınız için teşekkürler...

Şimdi Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını çözmeye çalışacam.

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sorunu kısmen çözdüm. TNT2 64MB agp ekran kartı ve 256MB ram taktım. normal açıldı.
Ben de tüm kombinasyonları denedim. 1gb ram kullanmadığım kombinasyonlarda hata vermiyor.
1 gb ram kullandığım kombinasyonlarda hata alıyorum.

Makineyi ramsiz açtığımdada aynı hatayı veriyor. "1 uzun 2 kısa bip" RAM hatası galiba.

Ram tek parça halinde 1 gb. Anakart toplamda 2 gb ram destekliyor.

Kullandığım işlemciler 3 tane hepsinde hata verdi. sorun işlemci değil. Anakart veya ram.

Önceden normal çalışıyordu. Normal çalışması ve hata vermesi arasında montaj ile ilgili bir işlem olmadı. Ve ben bu işi yıllardır yapıyorum. Yaptığım montaj ile ilgili olduğunu sanmıyorum.

Aldığım yer ile konuşacam. Ram yada anakart ile ilgili bir problem var. Bu ram anakart ile uyumsuzluk yapıyor yada ikisinden biri bozuk.

Yardımlarınız için teşekkürler...

Şimdi Sorunun tam olarak nereden kaynaklandığını çözmeye çalışacam.

O/B kartlar dahili bellegi kullanir, harici bir kart taktiginda calisiyorsa demekki VRam hatasi veriyor.
Sen o bellekleri cift tarafli almayi denedinmi?
en iyi cozumu 2 x 512 bellek ile bir denemen o zaman kesinlesir sorunun kaynagi.
Bu arada 256 mb bellegi kullanirken butun islemcilerde hata almiyorsan senin sorunun Bellek/FSB orani ve belleklerin tek tarafli olmasi olabilir.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
O/B kartlar dahili bellegi kullanir, harici bir kart taktiginda calisiyorsa demekki VRam hatasi veriyor.
Sen o bellekleri cift tarafli almayi denedinmi?
en iyi cozumu 2 x 512 bellek ile bir denemen o zaman kesinlesir sorunun kaynagi.
Bu arada 256 mb bellegi kullanirken butun islemcilerde hata almiyorsan senin sorunun Bellek/FSB orani ve belleklerin tek tarafli olmasi olabilir.

Bellek zaten çift taraflı. AGP kart takılıyken de aynı hatayı alıyorum.

AGP kart. 256MB ve 1GB RAM olabilecek bütün kombinasyonları düşün.
İki ram kullanılanları da

Bunlardan sadece 1GB ram kullanılan kombinasyonlarda hata alıyorum. Tekrar söylüyorum: 1GB kingston ram 2 taraflı.

Elimde başka 1GB ram yok. Olsa onunlada denerim.

RAM'de sorun var gibi görünüyor.
Anakartta sorun olabilir mi?

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bellek zaten çift taraflı. AGP kart takılıyken de aynı hatayı alıyorum.

AGP kart. 256MB ve 1GB RAM olabilecek bütün kombinasyonları düşün.
İki ram kullanılanları da

Bunlardan sadece 1GB ram kullanılan kombinasyonlarda hata alıyorum. Tekrar söylüyorum: 1GB kingston ram 2 taraflı.

Elimde başka 1GB ram yok. Olsa onunlada denerim.

RAM'de sorun var gibi görünüyor.
Anakartta sorun olabilir mi?

Sanmiyorum anakart sorunu olacagini.
Bellek sorunlu degildir ama FSB 800 icin PC2700 den yukari desteklemiyor olabilir.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Bu anakart

400 fsb > 266 ram çalışma hızı
533 fsb > 333 ve 266 ram çalışma hızı
800 fsb > 400 , 333 , 266 ram çalışma hızı destekliyor.

400 fsb ile 333 veya 400 ram desteklemiyor örnek olarak.

Edit:
Bu da tablosu:
ddr.png

Ek:
Sorunun kaynağını hala bulamadım. Anakartta taktığım 1 tane hariç bütün ram'ler arıza çıkardı. Arıza çıkaran ram'ler sis651 chipsetli başka bir makinada çalıştılar. Arıza çıkarmayan ram ise 256 mb tek yüzlü(8 chipli) oem bir ram.

Anakart arızası olduğunu düşünüyorum. Ayrıca arıza çıkaran ram'ler ilk seferde değil daha sonraki açılışlarda sorun çıkarmaya başladı.

Bu işin içinden çıkamadım...

Ek:

Kullandığım markasız Ram'ler sorun çıkarmazken Kingston Twinmos gibi markalı ram'ler her seferinde sorun çıkardı.

256MB Vdata ram (tek yüzlü)
1GB Markasız samsung chip'li ram (çift yüzlü) sorun çıkarmadı.

512 MB çift yüzlü twinmos
512 MB çift yüzlü kingston
1 GB çift yüzlü kingston sorun çıkardı.

Bu ram'leri denediğim Gigabayt marka anakart var. Maşallah Ram yerine taş taksan çalıştırıyor.
Yeni bilgisayarı aldığım yerde başka bir S-presso ile sorunlu ram'leri denediğimizde yine sorun çıktı. Hatta diğer anakartlarda bile sorun çıktı.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ekran kartına bak..
Ah ah neler yapmadım ki! Sorun ram'ler ile alakalı.

Hatta şöyle bir durum var:
Oem RAM kullandığımda sorun çıkmıyor. Kingston Twinmos benzeri markalı ram kullandığımda sorun çıkıyor. Hatta şöyle bir durum daha var. Belirttiğim markalı ram'ler ilk birkaç açılışta sorun çıkarmıyor. Daha sonra anakart ötmeye başlıyor....

Burada sorun çıkaran ram'ler başka anakartlarda sorunsuz çalışıyor.
Hâla 2x512 DDR 400 ram arıyorum...:D (oem olacak yoksa olmaz. Öyle 'benim ramler kaliteli' kingston'muş twinmos'muş consair'miş gibi şeyler kurtarmıyor beni... Her başka her marka dandik ram alabilirim.:D) Elinde olupta satmak isteyen varsa bana PM atabilir...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Vay be Enes abi bi ram yüzünden ne kadar sorun çıkmış xD Konuyu 15 dakkadır okuyom anca bitti tüm yorumları okumam :)

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Vay be Enes abi bi ram yüzünden ne kadar sorun çıkmış xD Konuyu 15 dakkadır okuyom anca bitti tüm yorumları okumam :)
Bir haftadır her gün Kadıköy'e gidiyorum. Neler çektim neler...