Lenovo g50-30 Win 8.1 laptopumun Güncellemelerini yapmak için Lenovo'nun sitesine girdim, ürünün adını/seri numarasını doğrulayıp güncellemelere geçtim
herşey iyi hoş giderken sıra bios güncellemeye geldi, otomatik kurulum olacağını açıklıyor du setup da, gerekli bilgileri yazmışlar
-Kişisel bilgisayarınızı kapatmayın
-her hangi bir cihaz takıp çıkarmayın
vb.
herşeyi okudum, sonra kuruluma geçtim yüklemeye başladı, kısa süre sonra
EFI Network 0 for ipv4 (28-D1-44-E4-A0-DD) boot failed
hatası aldım - imggs
ok tuşuna bastıktan sonra siyah ekran gelip sol üstte Checking media_ yazıyor du sonra o yazı gidip bu
EFI Network 0 for ipv6 (28-D1-44-E4-A0-DD) boot failed
hata yazısı geliyor du
başka bir uyarı daha aldım - IMG 20201011 185734
ve beni boot manager menüsüne attı
orda
EFI Network 0 for ipv4 boot ile
EFI Network 0 for ipv6 boot vardı
2 sinden birini seçmemi istiyordu 2 seçeneği de denedim ama sürekli aynı hata, ben de tekrardan sitesine girip çözümü var mı diye baktım,
BIOS setup da yapılacak ayarlamalar vardı hepsini yaptım, youtube da yabancı kaynaklara baktım, yaşadığım sorunla ilgili videolar buldum, herşeyi eksiksiz yaptım ama başkalarında olurken ve açılırken bende sürekli Otomatik onarım yapmaya başladı ve başarısız oldu.
fakat izlediğim çoğu video da USB kullanmadan yapıyorlardı ama bi tanesinde diğerlerine göre yaptığı ekstra bişey vardı, Bios setup da herkes Boot sekmesine gelip
Boot Mode <Legacy Support>
Boot Priority <Legacy First>
USB Boot <Enabled>
PXE Boot to LAN <Enabled>
şeklinde ayarladıktan sonra kaydedip çıkıyorlardı ve laptop açılıyor du, bu son izlediğim de adam USB kullanıyordu ve ekstra olarak
Configuration sekmesine gelip
USB Legacy <Enabled>
yaptı, sonra
böyle bir ekran geldi ama USB de ki dosyayı bilmiyorum.
artık bios falan güncellemek istemiyorum sadece eski haline döndürme gayretindeyim,saatlerdir uğraşıyorum lütfen yardım edin ne yapabilirim başka ?
laptopun BIOS daki information bilgileri:
herşey iyi hoş giderken sıra bios güncellemeye geldi, otomatik kurulum olacağını açıklıyor du setup da, gerekli bilgileri yazmışlar
-Kişisel bilgisayarınızı kapatmayın
-her hangi bir cihaz takıp çıkarmayın
vb.
herşeyi okudum, sonra kuruluma geçtim yüklemeye başladı, kısa süre sonra
EFI Network 0 for ipv4 (28-D1-44-E4-A0-DD) boot failed
hatası aldım - imggs
ok tuşuna bastıktan sonra siyah ekran gelip sol üstte Checking media_ yazıyor du sonra o yazı gidip bu
EFI Network 0 for ipv6 (28-D1-44-E4-A0-DD) boot failed
hata yazısı geliyor du
başka bir uyarı daha aldım - IMG 20201011 185734
ve beni boot manager menüsüne attı
orda
EFI Network 0 for ipv4 boot ile
EFI Network 0 for ipv6 boot vardı
2 sinden birini seçmemi istiyordu 2 seçeneği de denedim ama sürekli aynı hata, ben de tekrardan sitesine girip çözümü var mı diye baktım,
BIOS setup da yapılacak ayarlamalar vardı hepsini yaptım, youtube da yabancı kaynaklara baktım, yaşadığım sorunla ilgili videolar buldum, herşeyi eksiksiz yaptım ama başkalarında olurken ve açılırken bende sürekli Otomatik onarım yapmaya başladı ve başarısız oldu.
fakat izlediğim çoğu video da USB kullanmadan yapıyorlardı ama bi tanesinde diğerlerine göre yaptığı ekstra bişey vardı, Bios setup da herkes Boot sekmesine gelip
Boot Mode <Legacy Support>
Boot Priority <Legacy First>
USB Boot <Enabled>
PXE Boot to LAN <Enabled>
şeklinde ayarladıktan sonra kaydedip çıkıyorlardı ve laptop açılıyor du, bu son izlediğim de adam USB kullanıyordu ve ekstra olarak
Configuration sekmesine gelip
USB Legacy <Enabled>
yaptı, sonra
Screenshot 20201011 184219
Resim Screenshot 20201011 184219 kaydedildi Resim Yükle - Hızlı Resim
imgyukle.com
böyle bir ekran geldi ama USB de ki dosyayı bilmiyorum.
artık bios falan güncellemek istemiyorum sadece eski haline döndürme gayretindeyim,saatlerdir uğraşıyorum lütfen yardım edin ne yapabilirim başka ?
laptopun BIOS daki information bilgileri: