Bios Güncelleme Hatası

hasanemen28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar biosum baya eski bi sürüm bunu güncellemek istiyorum. Lenovo bilgisayarım var bios güncellerken ERROR 216 - Failed to read BIOS from ROM! Status = 2. şu hatayı alıyorum cmd kısmında bunu nasıl düzeltebilirim lütfen cevaplayın

H1ÇK1R1K

Doçent
Reaksiyon puanı
386
Arkadaşlar biosum baya eski bi sürüm bunu güncellemek istiyorum. Lenovo bilgisayarım var bios güncellerken ERROR 216 - Failed to read BIOS from ROM! Status = 2. şu hatayı alıyorum cmd kısmında bunu nasıl düzeltebilirim lütfen cevaplayın
Hocam aldığınız hatanın Türkçesi;
"ROM'dan BIOS okunamadı! Durum 2"
Yani, buradan anladığınız sürüm eski. (Windows sürümü)

hasanemen28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Güncellemeyi bir kontrol edin hocam.
Bilgisayarın güncellemeleri yok fakat Windows Modül Yükleyicisin kapatmıştım belki onu açarsam gerekli güncellemeleri indirir. Daha bugün windows 10 kurdumda bilgisayarda hiçbirşey yok
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisayarın güncellemeleri yok fakat Windows Modül Yükleyicisin kapatmıştım belki onu açarsam gerekli güncellemeleri indirir. Daha bugün windows 10 kurdumda bilgisayarda hiçbirşey yok
Windows modül yükleyicisi açıkmış Windows updatede güncelleme yok başka nerden bakabilirim

Adsız.png

Şurdaki işaret ne anlama geliyor sürücü güncel

Biri yardım edebilirmi lütfen bios güncelleyememin sorununun bundan kaynaklı olduğunu sanıyorum bu şey başlatılamadığı için bios güncellenmiyor bence

Son düzenleme:

aimnil

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
961
Dotum eski bir bilgisayar kullanıyorsan zaten normal çalışıyor demektir ki bu zamana kadar kullanmışsın. Bios güncelleme hele ki eski sistemlerde sorunlara yol açar, bios çipini yakabilir ya da bozabilirsin. Yani anakartına veda et gibi düşün :) uğraşma bırak bence son pişmanlık fayda vermez.