Binaya internet ağı için ne kurmam gerekiyor

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
mikrotik cihaz alırsan hat sınırılaması yapabiliyorsun fakat kurulumu ayarlaması biraz uzmanlık istiyor. mikrotik cihazını switch ile modem arasına yerleştirmen yetiyor.

-efe-

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=194661]eSa[/MENTION] son bir sorum olacak switchin yönetilebilir veya yönetilemez olması arasında ki fark nedir acaba?

mayten

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sen oyle san suphelendıgımız her seyı kontrol ediyoruz :) anladın sen :) kestigimiz cezaları duysan hıc denemezdın :)

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Gayet yararlı bir konu olmuş, 4 dairelik bir apartmanda apartman sahibi tarafından her daireye internet erişimi isteniyor. tp link'in TL-SG3210 (L2) yönetilebilir switchini kullanıp her daireye cat6 kablo ile internet vermek istiyorum. trafik sınırlması ile interneti daire başına 2mbit olacak. isteyen dairelere de ap takarak 2 mbit hızlı interneti kablosuza çevirerek kullanma imkanı vermek istiyorum. Önerileriniz var mıdır?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Arkadaş aile apartmanı dedi, aile apartmanı dışında da bu yaptığı yapılmaz zaten: Çünkü: http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.5651.pdf

Bu yüzden Türkiye'de Free VPN de artık neredeyse yok... 1984'ü mutlaka okuyun.

Bu arada evden eve Internet paylaşmanın suç olduğunu zannetmiyorum (devlet büyüklerimize bir forumda güzel sözler söylenmediği sürece), ama bir apartmanda Internet'i paylaşmak ve daire başı ücret almak sözleşmeye aykırıdır ve cezai müeyyidesi vardır mutlaka...

Kardeşimle yan yana oturuyoruz, benim trafiğimle onun trafiğini aynı hatta yüklemeyi uzun vadede ikimizin de sinir sistemini bozacağı için hiç düşünmedik.

Technohero

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Biraz konu disi olucak ama teknolojiyle ilgili biriyim boyle seyleri nasil ogrenebilirim?

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Biraz konu disi olucak ama teknolojiyle ilgili biriyim boyle seyleri nasil ogrenebilirim?
Okuyarak, araştırarak. Modemi alacaksın 2 katta bir Access point ile dağıtacaksın. Aradaki bağlantılar da kablolu olursa çok iyi olur. Ama mevzuata göre bu yasak. Ayrıca biri torrent'a dayar ve senin hızın düşerse bu da bir problem.

Yapılabilir, ama yasal değil ve orta ve uzun vadede başın ağrır.