Bimeks'e ne oldu?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Merhaba arkadaşlar,
Bimeks hakkında bir takım araştırmalar yaptım ve 2016 yılında çöküşe geçtiği ve 2019'da tamamen kapandığını öğrendim. Asıl sorum Bimeks'e ne oldu da bu hale geldi? Bunu bilen arkadaşlar var mı?

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
Battı hatta domainini bile satmıştı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Diğer kazıkçı teknoloji mağazalarının sonu da bence böyle olacak.

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
Eskiden oturduğum ilçedeki bir alışveriş merkezinde mağazası vardı. Adeta sinek avlıyordu hiç müşteri gitmiyordu neredeyse. Oradan tablet kılıfı almıştım 2015 yılında.

2016 yılındada mağazası kapandı.

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
Aslında 4-5 sene öncesine kadar çok iyiydi ama batış 3 senede mi oldu, anlam veremiyorum.
Belki Gold'u da bilirsin o da Bimeks gibi dışarıdan mağazaları vs. açık olduğundan iyi gibi görünüyordu ancak onlar da battı.

Kalan teknoloji mağazaları da kapanacak bir adım atmazlarsa ileride.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Eskiden oturduğum ilçedeki bir alışveriş merkezinde mağazası vardı. Adeta sinek avlıyordu hiç müşteri gitmiyordu neredeyse. Oradan tablet kılıfı almıştım 2015 yılında.

2016 yılındada mağazası kapandı.
En net hatırladığım şey şu,
Trabzon Forum AVM'de bir mağazası vardı, yanlış hatırlamıyorsam 2017'de gitmiştim. İçeriye gittiğimde satılan şeyler ev telefonu, ceviz kıracağı, pil ve birkaç tuşlu telefondu. Adeta züccaciyeye dönmüştü. Şu anda yanlış hatırlamıyorsam oradaki Bimeks'in yerinde Vestel var. Bir sonraki mağazaya gidişimde mağaza kapanıyordu.
Belki Gold'u da bilirsin o da Bimeks gibi dışarıdan mağazaları vs. açık olduğundan iyi gibi görünüyordu ancak onlar da battı.

Kalan teknoloji mağazaları da kapanacak bir adım atmazlarsa ileride.
Gold'dan birşey aldığımı çok hatırlamıyorum ama ilk tabletimi Bimeks'den almıştım, bugün faturasını bulunca bir araştırayım dedim, çoktan kapanmış. Şaşırdım açıkçası, tuhafıma gitmedi değil. Çok yaygındı eskiden Bimeks çünkü.

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
En net hatırladığım şey şu,
Trabzon Forum AVM'de bir mağazası vardı, yanlış hatırlamıyorsam 2017'de gitmiştim. İçeriye gittiğimde satılan şeyler ev telefonu, ceviz kıracağı, pil ve birkaç tuşlu telefondu. Adeta züccaciyeye dönmüştü. Şu anda yanlış hatırlamıyorsam oradaki Bimeks'in yerinde Vestel var. Bir sonraki mağazaya gidişimde mağaza kapanıyordu.

Gold'dan birşey aldığımı çok hatırlamıyorum ama ilk tabletimi Bimeks'den almıştım, bugün faturasını bulunca bir araştırayım dedim, çoktan kapanmış. Şaşırdım açıkçası, tuhafıma gitmedi değil. Çok yaygındı eskiden Bimeks çünkü.
Ben Gold'tan silikon kulak içi kulaklık almıştım 20 TL'ye doğum günü hediyesi olarak. İlk laptobımı da Bimeks'e almaya gitmiştik ama bilgisayardan hiç anlamama rağmen Dell bir bilgisayar göstermişlerdi hiç ısınmıyor demişlerdi bi ellemiştim bilgisayarı bayağı sıcak. Bir de bilgisayar çok kalın gelmişti 2012'de:) Sonra Teknosa'dan Toshiba almıştık 6 sene kullandım 999 TL'likti. Anılarım geldi aklıma be:D

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Ben Gold'tan silikon kulak içi kulaklık almıştım 20 TL'ye doğum günü hediyesi olarak. İlk laptobımı da Bimeks'e almaya gitmiştik ama bilgisayardan hiç anlamama rağmen Dell bir bilgisayar göstermişlerdi hiç ısınmıyor demişlerdi bi ellemiştim bilgisayarı bayağı sıcak. Bir de bilgisayar çok kalın gelmişti 2012'de:) Sonra Teknosa'dan Toshiba almıştık 6 sene kullandım 999 TL'likti. Anılarım geldi aklıma be:D
Aynı şekilde Gold'dan bir yakınımız iPhone 6 almıştı 2015'de. Ne günlerdi, zamanının efsane telefonları. :)

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Bimeks, 1990 yılında Kadıköy Mühürdar'daki küçük bir dükkanda ticari faaliyetlerine başlayan, Türkiye'nin ilk teknoloji ürünleri perakende şirketi. 2019'da konkordato bildirimi yaparak iflas etmiştir.Vikipedi

Electro World’u hatırlayan (g)old.

Mars!

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
439
Bimeks, 1990 yılında Kadıköy Mühürdar'daki küçük bir dükkanda ticari faaliyetlerine başlayan, Türkiye'nin ilk teknoloji ürünleri perakende şirketi. 2019'da konkordato bildirimi yaparak iflas etmiştir.Vikipedi

Electro World’u hatırlayan (g)old.
Electro World TR'den çekilmiş miydi öyle bir şey olmuştu di mi malları bayağı ucuza gitmişti.

NickChicken

Profesör
Reaksiyon puanı
2,590
Electro World TR'den çekilmiş miydi öyle bir şey olmuştu di mi malları bayağı ucuza gitmişti.
Electro World, Dixons Retail'e bağlı olarak Avrupa'da faaliyet gösteren elektronik ürün satış firması. Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Yunanistan'da şubeleri bulunmaktadır. Türkiye'deki şubeleri Eylül 2013'te Bimeks tarafından satın alınmış ve bu ülkedeki faaliyetlerine son vermiştir.Vikipedi

Bimeks iflas ettiği için o da iflas etti.

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,827
Electro World de şu an Bimeks'in düştüğü duruma düşmüştü ama o batmamıştı, şu an Çek Cumhuriyetinde hala faaliyetlerini sürdürüyor. Bimeks ise battı. Electro World Türkiye'den çekilmeden önce ise son stoklarını çok ucuza satmıştı, öyle hatırlıyorum. Electro World'ün gitmesinin sebebi ise pahalı fiyat politikasıydı. Bimeks'e devredildikten sonra Electro World mağazalarına Bimeks tabelası kondu ve stoklar Bimeks'e devredildi. Benim bildiğim kadarı ile Yunanistan ve Çek'de devam ediyor.

Bir hatırladığım diğer ürün ise 2013 yılında bilgisayar için aldığımız Xigmatek marka fandı, hala sağlam, çalışıyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,648
Bimeks son senelerde gereksiz şekilde reklam için ayırdığı bütçe miktarı büyümeye başlayınca ve karşılığında satışlarda düşünce daha fazla dayanamadı. Pahalı fiyatlandırma yerine uygun fiyatlandırma politikası izleselerdi kolay kolay batmazlardı.

darkstar

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,499
Merhaba arkadaşlar,
Bimeks hakkında bir takım araştırmalar yaptım ve 2016 yılında çöküşe geçtiği ve 2019'da tamamen kapandığını öğrendim. Asıl sorum Bimeks'e ne oldu da bu hale geldi? Bunu bilen arkadaşlar var mı?
Aslında cevap basit, online satışlar.
Millet mağaza mağaza gezeceğine 3-5 dakikada internetten aradığına ulaşıyor anında sipariş verebiliyor. Buna ayak uyduramayan firmalar da haliyle müşteri kaybediyor, üstüne kur patlaması da yaşarsa ayakta kalması haliyle zor.

Resmi distribütorler de zaten alış veriş siteleri üzerinden doğrudan satış ve kampanya yapıyor. Uzun vadede hiçbir elektronik mağazası buna dayanamaz, üretici-distribütörle rekabet edemezsiniz malum.

pixpix

Doçent
Reaksiyon puanı
290
Batmaya yakın çekilirler hemen zaten Bimeks gereksiz zorladı