Bill Gates Kendini Hayırseverliğe Adadı!

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Microsoft'un Genel Başkanı görevinden ayrıldığından beri, eşiyle kurduğu yardım kurumunda çalışan Gates, şimdi de kütüphane kuruyor.

Kurucusu olduğu Microsoft'tan geçtiğimiz sene emekli olan, fakat halen daha başkanı olarak gözüken Bill Gates, eşiyle kurduğu Bill & Melinda Gates Organizasyonu'nda önemli işlere imza atıyor. Servetini har vurup harman savurmaktansa insanlığa yararlı olmaya harcayan Gates, son olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde çeşitli kütüphanelere yardım etmeye karar verdi. Eşiyle birlikte bu işi yapan Gates, bu iş için 3.4 Milyon Dolar ödenek ayırdı.

bg96emmb1259743853.jpg

Kütüphanelerin internet konusunda çağ atlamasını isteyen Bill ve Melinda Gates ikilisi, Amerikan Kütüphaneler Birliği'nin açıklamalarının ardından bu kararı vermiş. Birliğin yaptığı açıklamaya göre, ABD'de bulunan kütüphanelerin %60'ı, yetersiz internet hızından dert yanıyor. Arkansas, Massachusetts, Kansas, New York ve Virginia'da bulunan kütüphanelere, 367.789 Dolar'dan 977.468 Dolar'a kadar yardım yapan Bill & Melinda Organizasyonu, bundan sonra 14 eyalette daha kütüphanelere yardım edeceğini açıkladı.

:: Bill Gates hakkındaki yorumlarınızı bizimle paylaşın

Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Bizim içinde hayırlı bir iş yapsında şu yazılım patentleri saçmalığına karşı savaş açsın. Böylece görece küçük yazılım firmaları daha yola çıkar çıkmaz iflas bayrağı çekmiş olmasın. O zaman gerçekten hayırlı işleri yapmaya başladığını düşünmeye başlayabilirim. Allah'ın gölünde balık avlama yasağı getirip te, sonra balığı olmayanlara balık dağıtmak yerine, gölde herkese balık avlama serbestliği getirilsin. İşte gerçek hayır ve iyilik anlayışı bu olmalı bana göre.

Kirk Lee

Asistan
Reaksiyon puanı
2
win7 fiyatlarını yarı yarıya düşürse de bize hayrı dokunsa...

@penguin'in desiği gibi millete balık dağıtacağına balık tutmayı öğretsin...

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Türkiyedeki internete de bir el atsa süper olacak galiba gerci adam hayatı anlamış diger tarafa malı mülkü gönderemeyecek yardım yaparak harcıyor gayet mantık lı

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bill amca paranın 10 d a birini bana ver :D bende bana verdiğin paranın 10 da 9'unu dağatayim :D

O bana yeter :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Türkiyedeki internete de bir el atsa süper olacak galiba gerci adam hayatı anlamış diger tarafa malı mülkü gönderemeyecek yardım yaparak harcıyor gayet mantık lı

Yine kurtarmaz.Müslüman olması gerekiyor yoksa yine cehenneme gider:tt2:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Evet Smiley. Bize biraz para versin ona İslam'ı anlatırız :D

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Michael Jackson bile gitmeden önce müslüman oldu. Bill Gates'ten de aynı hamleyi bekliyoruz. :)

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
hayırseverlik mi ? zaten bunların zenginliği ülkece olarak diyorum başka insanları sömürerek olmadı mıı....boş işler bunlar...afrika amerika yüzünden fakirdir..

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bendede Okadar Para Olsa Sokak SOkak Gezer Ne kadar Gariban Varsa Yardım Ederim Genede Gates İ Tebrik Ediyorum.

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Adam yardım ayağına reklam yapıyor işte :)
Hem muhabbet, hem ticaret.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
bizim içinde hayırlı bir iş yapsında şu yazılım patentleri saçmalığına karşı savaş açsın. Böylece görece küçük yazılım firmaları daha yola çıkar çıkmaz iflas bayrağı çekmiş olmasın. O zaman gerçekten hayırlı işleri yapmaya başladığını düşünmeye başlayabilirim. Allah'ın gölünde balık avlama yasağı getirip te, sonra balığı olmayanlara balık dağıtmak yerine, gölde herkese balık avlama serbestliği getirilsin. Işte gerçek hayır ve iyilik anlayışı bu olmalı bana göre.

+9.10. :)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Doğru yolu bulmuş bil amca..:)

toraman53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en dogrusunu yapmıs bizim de zenginlerimiz petrol krallarımız tutuyorlar ingiltereden takım satın alıyorlar e yapsınlar ya böle bir iş dimi ya adam gercekten de mükemmel bir iş yapmıss ee nede olsa suan u pcnin basındaysak ALLAH-U TEALA'nın onaa verdigi üstün zeka sayesinde tesekkurler Bill Gates Amcam ALLAH razı olsun senden ve daima böle düşünenlerden İNŞALLAH

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
en dogrusunu yapmıs bizim de zenginlerimiz petrol krallarımız tutuyorlar ingiltereden takım satın alıyorlar e yapsınlar ya böle bir iş dimi ya adam gercekten de mükemmel bir iş yapmıss ee nede olsa suan u pcnin basındaysak ALLAH-U TEALA'nın onaa verdigi üstün zeka sayesinde tesekkurler Bill Gates Amcam ALLAH razı olsun senden ve daima böle düşünenlerden İNŞALLAH

Hangi Türk petrol zengini, üstelik Premiere Lig'ten takım satın aldı? :)