Bilinçsizce klavyemi temizlemeye çalıştım ve olan oldu. Nasıl düzeltebilirim ?

kralkaro41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar elimde everest km-8320 bi klavye var. cvb ve space tuşlarına bastığımda sertleşiyordu bu durum beni rahatsız etti arka tarafını açtım .Açtığım gibi plastik küçük şeyler düştü sonra ben bunları bu şekilde koydum http://p1308.hizliresim.com/1d/n/rqkn0.jpg bu sefer tüm tuşlar sertleşti sonra ters şu şekilde yaptım http://p1308.hizliresim.com/1d/n/rqkn0.jpg bu seferde eski yumuşaklığına geri döndü ama bu seferde klavye çalışmadı.Nasıl eski yumuşak ve çalışır haline döndüre bilirim yardımlarını bekliyorum.

Reaksiyon puanı
16,128
yeni klavye alman için ilahi ışık lazım? zaten en dandik marka everest kurtulduğun için şükret a4 gibi bir maka bak logitech te olabilir.

kralkaro41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
alacaktım zaten ama oncan önce maus umu yenilemeyi düşünüyordum. hem artık hayır gelmez mi ?

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
valla ben benim klavyeyi belki 10 kez açıp temizledim. her temizlemede içinden bir yıllık erzak çıktı :P
klavyeyi bozmamışşsın. sadece sökmüşsün ama tekrar takamamışsın. o küçük ğarçalardan hiçbirini kaybetme. bilen birine götür taksın.
yada para bol bende diorsan yeni bir tane al ama a4 vs al yada logitech. everest ler arkadaşlarında dediği gibi biraz dandik olur. ben mouse umdan biliyorum.

ve bir tuş çalıömıyorsa yada sertleşiyorsa klavyeyi komple sökmene gerek yok.
o tuşu çıkar. o küçük delikten altındaki silikon plaskiti ucu bir şeyle ıkar temizle tekrar tak. bu kadar. kalvyeyi asla alttaki vidalardan vs sökme. sonra takamazsın. bozulan tuşu çıkar sadece.

Reaksiyon puanı
16,128

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
valla ben benim klavyeyi belki 10 kez açıp temizledim. her temizlemede içinden bir yıllık erzak çıktı :P
klavyeyi bozmamışşsın. sadece sökmüşsün ama tekrar takamamışsın. o küçük ğarçalardan hiçbirini kaybetme. bilen birine götür taksın.
yada para bol bende diorsan yeni bir tane al ama a4 vs al yada logitech. everest ler arkadaşlarında dediği gibi biraz dandik olur. ben mouse umdan biliyorum.

ve bir tuş çalıömıyorsa yada sertleşiyorsa klavyeyi komple sökmene gerek yok.
o tuşu çıkar. o küçük delikten altındaki silikon plaskiti ucu bir şeyle ıkar temizle tekrar tak. bu kadar. kalvyeyi asla alttaki vidalardan vs sökme. sonra takamazsın. bozulan tuşu çıkar sadece.
arkadaşında dediği gibi bozmamışsın, büyük bir ihtimal bişeyleri yanlış takmışsındır. bende çok kez açar temizlerim. senin yaptığın gibi slikonlarını falan çıkarırım ama bozulmuyor. anlayan birine götür taksın. boşuna para harcama bence......

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Klavye sökülerek temizlenmez.

Elektrikli süpürgenin sopasının ucuna eski bir çorap geçirip iyice ger.Sonra süpürgeyi çalıştırıp klavyenin tuşları üzerinde iyice gezdir.En sonunda süpürgenin ucundaki çoraba bak ve içinden neler çıktığını gör.

En son olarakda güzel bi ıslak mendil ile iyice sil.Klavyen hem tozdan, kirden, pislikten, yemek artıklarından temizlenmiş oldu hemde dezenfekte oldu.Güle güle kullan.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Evde buna yakın var bir tane ama tuşları çok sert :)
benim 6 7 ay önceki klavyem bunun gini birşeydi desem herhalde inanmazsın :D şimdiki siyah, tuşları gayet iyi basan bir klavye :)
eski klavyemin tuşlarından basınca tak tuk çat pat diye sesler geliyordu :) gece oyun oynarken herkes uyanırdı :D

sumeyrademirci

Asistan
Reaksiyon puanı
1
a4tech ve logitech ürünlerini tavsiye ederim ben memnunum açıkcası logitech kullanıyorum

kralkaro41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşında dediği gibi bozmamışsın, büyük bir ihtimal bişeyleri yanlış takmışsındır. bende çok kez açar temizlerim. senin yaptığın gibi slikonlarını falan çıkarırım ama bozulmuyor. anlayan birine götür taksın. boşuna para harcama bence......
aaa takmayı bilen birini tanımıyorum bana nasıl takacağımı anlatabilir misin ?

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
aaa takmayı bilen birini tanımıyorum bana nasıl takacağımı anlatabilir misin ?
kardeşim bende iki çeşit klavye vardı. ikisinide sana göstermek için açtım temizledim ve slikonlarının falan nasıl takıldığının resimlerini çektim. benim resimlerde taktığım gibi sende tak. umarım yardımcı olurum......
rrp9b.jpg
rrp9s.jpg
rrpbc.jpg
rrpbv.jpg
rrpc3.jpg
rrpcx.jpg
rrpd9.jpg
rrpdy.jpg
rrpfq.jpg
rrpgb.jpg
rrpgt.jpg
rrphl.jpg
rrphy.jpg
rrpjk.jpg
rrpk7.jpg

kralkaro41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim bende iki çeşit klavye vardı. ikisinide sana göstermek için açtım temizledim ve slikonlarının falan nasıl takıldığının resimlerini çektim. benim resimlerde taktığım gibi sende tak. umarım yardımcı olurum......
rrp9b.jpg
rrp9s.jpg
rrpbc.jpg
rrpbv.jpg
rrpc3.jpg
rrpcx.jpg
rrpd9.jpg
rrpdy.jpg
rrpfq.jpg
rrpgb.jpg
rrpgt.jpg
rrphl.jpg
rrphy.jpg
rrpjk.jpg
rrpk7.jpg
senin yaptıgın gibi yaptığım zaman çalışmıyo ama yumuşak oluyo anlamıyorum

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
senin yaptıgın gibi yaptığım zaman çalışmıyo ama yumuşak oluyo anlamıyorum
istersen kargo parasını karşılarım dersen beyaz olanı sana hediye olarak göndereyim. pek kaliteli birşey değil ama multimedia klavye seni bi 6-7 ay belki daha fazla idare eder:laugh:

kralkaro41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
istersen kargo parasını karşılarım dersen beyaz olanı sana hediye olarak göndereyim. pek kaliteli birşey değil ama multimedia klavye seni bi 6-7 ay belki daha fazla idare eder:laugh:
yok ya ilgin için teşekkür ederim ama 2. bi klavyem var ama diğerini daha çok seviyordum ve boşuna gitmesini de pek istemem :D