Bilim Kurulu Üyesi Uyardı Vaka Sayıları Dahada Artacak

Bu konuyu okuyanlar

bordex4221

Öğrenci
Katılım
2 Haziran 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
7
Puanları
3
Gün geçmiyor ki bir yetkiliden Corona Virüs uyarısı gelmesin. Bu kez bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü uyardı : Bunun ikinci dalgası olacak, Vaka sayılarının daha da yükseleceğini düşünüyorum.

bilim-kurulu-%C3%BCyesi-prof.-tevfik-%C3%B6zl%C3%BC-uyard%C4%B1-vaka-say%C4%B1lar%C4%B1-daha-da-artacak..jpg

Gerek TV ekranlarından gerek gazetelerden gerek İnternet haber sitelerinden uzmanlar uyarılarına devam ediyor. Ancak bazı vatandaşlarımız işin ciddiyetini anlamak istemiyor. Sağlık Bakanı her gün sosyal medya dan günlük corona virüs tablosunu açıklıyor, ardından uyarılarına devam ediyor. TV ekranlarından, gazetelerden ve haber sitelerinden uzmanlar halka ulaşabileceği her yerden uyarılarını yapıyorlar. Ancak ne var ki bazı vatandaşlar bu uyarıları duymuyor ya da duymak istemiyor. Doğal olarak Türkiye de Corona Virüs Vakaları Artıyor.

Bir uyarıda bilim kurulu üyesi Prof. Tevfik Özlüden geldi. Tevfik Özlü Global Haber de önemli açıklamalar da bulundu. Ve Corona Vaka rakamlarının artacağını belirti.

Prof. Tevfik Özlü : Corona Virüste İkinci Dalga Olacak
Prof. Tevfik Özlü yaptığı açıklamalar da corona virüsün ikinci dalgası olacak. Bazı vatandaşlar risk yokmuş gibi süreci yaşıyorlar. Bunun ikinci dalgası olacak vaka sayılarının daha da yükseleceğini göreceğiz. şeklinde açıklamalar da bulundu. Tevfik Özlü katıldığı programda corona virüs ile ilgili önemli ve dikkat çekçi açıklamalar da bulundu. Açıklamalarında daha çok corona virüsün ikinci dalgası üzerinde durdu. Bayram tatili sonrası vakaların artacağını belirtiklerini ve şimdi artışları gördüklerini dile getiren Özlü Bayram tatilinde ki görüntülerde olduğu gibi büyük şehirlerden küçük şehirlere gidenlerin virüsü bulaştırdığını onalar döndükten sonra bu şehirlerde hastalananların olacağını belirti.

Bilim-kurulu-%C3%BCyesi-%C3%96zl%C3%BC-okullar%C4%B1n-a%C3%A7%C4%B1lmas%C4%B1-konusunda-%C3%B6nemli-a%C3%A7%C4%B1klamlarda-bulundu..jpg

Ayrıca 200 binlik kasabalar da 1-2 milyon bulaş oluştu. Onlarda virüsü kendi çevrelerine yayacaklar diye konuştu. Doğal olarak Corona Virüste ikinci dalganın geleceğini vurgulayan Prof. Tevfik Özlü böyle olmasını istemezdik ama maalesef bir yerde kontrollü sağlayamadık dedi.

Prof. Tevfik Özlü Okulların Açılmasıyla İlgili Önemli Açıklamalar Yaptı
Prof. Tevfik Özlü okulların açılmasıyla ilgili de önemli açıklamalar da bulundu. Ve bu gri bir alan siyah yada beyaz değil okullar açılmadığında 26 milyon insanın hayatından bir yılın çalınması olacak dedi. Bu konuyu kendi aramızda konuşuyoruz. Okullar açılsın ya da açılmasın demek çok zor bir konu diye konuşan bilim kurulu üyesi Özlü okulların açılması halinde 26 milyon insan 5-6 saat haftanın 5 günü bir araya gelecek.

Okullar-a%C3%A7%C4%B1lacak-m%C4%B1-bilim-kurulu-%C3%BCyesinden-%C3%B6nemli-a%C3%A7%C4%B1klamlar.jpg

Okullarda ki risk diğer alanlarda ki riske benzemez dedi. Ayrıca öğrencilerin sadece okullar da risk altında olmadığını , park bahçe sokakta virüsün bulaşma riskini olduğunu söyleyen Tevfik Özlü okulların açılmaması halinde risk ortadan kalkıyor anlamına gelmez diye açıklamalarını sürdürdü.

SAĞLIK
 
Katılım
6 Eylül 2018
Mesajlar
2,095
Reaksiyon puanı
3,027
Puanları
113
Okulların açılması gerçekten vahşet olur. Bahane aramak için söylemiyorum, her gün gezdiğim de yok işim bile evden yürüyor. Sınıflarda 2 metre sosyal mesafe nasıl olacak? Liseler bu yıl %30 daha dolu olacak. Bu şartlarda vakaların artması kaçınılmaz.
 

Toprak Kokusu

⛓️
Katılım
8 Ağustos 2019
Mesajlar
2,055
Reaksiyon puanı
6,027
Puanları
113
Yaş
20
Kimse dikkat etmiyor ki, korona sanki ülkemizde yok gibi, hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorlar. Vakalar artmasın da napsın? Artacak olmasini duymak şaşırtmadı. Bir de okullar açılacak, Vay anam vay..
 

023

Profesör
Katılım
26 Mart 2020
Mesajlar
3,968
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
4,593
Puanları
113
Yaş
16
beyler bende kuru öksürük var bugün dışarı çıkmıştım bir de dün baş ağrısı vardı hasta olma ihtimalim var mı?
Not: Kuru Öksürük Sadece Bir Kere Oldu Ama Öksürmeye Çalışınca Kuru Çıkıyor.
 
Katılım
1 Mayıs 2017
Mesajlar
5,996
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
10,560
Puanları
113
Sadece ilkokul 1 2 , lise 1, universite 1 ler icin açılmalı. Yoksa yeni nesil hapı yutar.
Kalan öğrencilerde uzaktan egitime imkani olmayanlari okul yetkilileri belirleyip karma bir sınıf olusturulabilir veya çıktı alıp konulari temin etmeli.

Sebebi ise; ilkokulda okuma yazmayı düzgünce öğrenip online kurslara katılabilecek düzeyde olmayan çocuklar için. İmkanı olan velilerde cocuklarinin yanına oturup derslere girebilir.
Lise ve üniversite icin ise genclerin yeni ortamlarına, sınıflarına adepte olup tanışabilmeleri için.
Digerlerinin ise bu seneyi de uzaktan eğitimle geçirmesi iyi olacaktır.

1 Sınıf 2 3 e ayrılır.
Hem okullarda yer açılmış olur sosyal mesafe icin.

Tek sorun öğretmen sayısı yeterli gelmeyebilir. Bu durumdada ücretli öğretmenlere kapı açılmış olur. Veya ortaokulda bulunan boşta kalanlardan takviye yapılır. Girdigi saat başından ek ücret alırlar. Buda devlete ayrı bir masraf olmaz. Yanlis hatirlamiyorsam 18 saat ders zorunlu, fazlası ek ders parası olarak alınıyor.

Milli eğitim bakanlığına adayım..
 
Son düzenleme:

Zxcvbm

Asistan
Katılım
21 Temmuz 2020
Mesajlar
328
Reaksiyon puanı
140
Puanları
43
Yaş
32
Okulların açılmasında bir şey olmaz asıl sorun, düğünlere gidipte hiç bir şey’e dikkat etmeyip oynamak için kendisini piste atanlar, asker uğurlaması diyip dip dibe olanlar, sıra kuyruğunda sosyal mesafeye uymayıp dip dibe olup, siz uzaklaşsanızda sıra ilerliyor sanıp yanınıza daha çok yaklaşanlar, toplu taşımada eskiden araçların aşırı dolu gitmesine sebep olan şöförler halen öyle olacağını sanıp müşteriyi dolduranlar, herkesin bu konularda en çok çektiği türü belli olmayan “bana bir şey olmaz” diyen cins varlıklar. Artıyor ise bu yüzden artmaya devam ediyor bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı. Böyle olunca sayıda düşmez, rakamlarda azalmaz hep artmaya devam eder
 

Szayel

Profesör
Katılım
14 Ağustos 2019
Mesajlar
2,018
Reaksiyon puanı
1,147
Puanları
113
Vakalar azalmadı ki ?Artması da gayet doğal. Ben 25 kilo aldım, tüm millet denizde. Düğüncüler, kahveciler ohoooo.
 
Üst