Bilgisayarla İlgili Üniversite

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar iyi akşamlar

Benim AÖF de okuyabileceğim bilgisayarla ilgili bölüm var mı?Maalesef üniversite okumamın tek yolu AÖF kazanmam?Bilgisayarla ilgili bölüm var mı AÖF'de?

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Evet ama 2 yıllık var. Eski ad ile ÖSS'ye girip barajı geçip bölüm seçiyorsun ve kaydoluyorsun. Bilgisayar bölümleri ama web tasarım, ağ işletmenliği vs. gibi bölümler. Değişmediyse geçen sene böyleydi.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
AÖF de gerek yok artık Büyükşehir Belediyeleri kurs verip üstüne de para veriyorlar :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
AÖF haricinde uzaktan eğitim sistemi de var. Türkiye 'de yanlış bilmiyorsam 2 üniversite uyguluyor bunu: Sakarya Üniversitesi ve ODTÜ.

Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi --> Burdan Sakarya Üniversitesi açtığı bölümleri görebilirsin. Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği bile var :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
AÖF haricinde uzaktan eğitim sistemi de var. Türkiye 'de yanlış bilmiyorsam 2 üniversite uyguluyor bunu: Sakarya Üniversitesi ve ODTÜ.

Sakarya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi --> Burdan Sakarya Üniversitesi açtığı bölümleri görebilirsin. Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği bile var :)

Kardeşim peki sınavlara girmem için oraya mı gitmem gerek?Eğer öyle değil ise tutmayın beni mühendis olucamm:)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Senede 1 veya 2 defa (tam hatırlamıyorum) üniversitede sınava girmeniz gerekiyor. Diğer sınavlar internet üzerinden. Üniversiteye sınava geldiğinizde ise devlet kalcak yeri falan ayarlıyor.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Senede 1 veya 2 defa (tam hatırlamıyorum) üniversitede sınava girmeniz gerekiyor. Diğer sınavlar internet üzerinden. Üniversiteye sınava geldiğinizde ise devlet kalcak yeri falan ayarlıyor.

Bu kötü ya :(Benim gitme imkanım olsa fırat üniversitesine giderim:( O sınavları da acaba bilgisayardan yapamazlar mı?Acaba sorsam mı?Eğer öyle olursa kimse tutamaz beni:)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bu kötü ya :(Benim gitme imkanım olsa fırat üniversitesine giderim:( O sınavları da acaba bilgisayardan yapamazlar mı?Acaba sorsam mı?Eğer öyle olursa kimse tutamaz beni:)

Valla 2-3 sene önce sistem bu şekildeydi. Belki değişiklik olmuştur. Ama şunu da söyliyim. Senin durumunu biliyorum. Senin durumundaki kişiler bile gelmişti. Ailecek gelmişler hemde. Anne-baba-çocuk.

Başta da dediğim kalacak yer sıkıntısı olmuyordu. Ailenle gelirsen ailene bile yer ayarlıyorlar.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Valla 2-3 sene önce sistem bu şekildeydi. Belki değişiklik olmuştur. Ama şunu da söyliyim. Senin durumunu biliyorum. Senin durumundaki kişiler bile gelmişti. Ailecek gelmişler hemde. Anne-baba-çocuk.

Başta da dediğim kalacak yer sıkıntısı olmuyordu. Ailenle gelirsen ailene bile yer ayarlıyorlar.

İyi güzel de ,Aynı hastalıktan iki çocuğunuz olunca misafirlik dahi sıkıntı oluyor.Bir mail attım bakalım.Kendi ilimde sınavım olsaydı rahat olurdu:)İletişimdeki bölüm başkanına mail attım bakalım inşALLAH cevap verir de yol gösterir:)Acaba kaberdey'in bu konuda fikri yok mu? Üniversitede bu konuyla ilgili bir kolaylık yapamazlar mı
?

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Hımm kardeşinin durumunu bilmiyordum.

ERL

Asistan
Reaksiyon puanı
24
İyi güzel de ,Aynı hastalıktan iki çocuğunuz olunca misafirlik dahi sıkıntı oluyor.Bir mail attım bakalım.Kendi ilimde sınavım olsaydı rahat olurdu:)İletişimdeki bölüm başkanına mail attım bakalım inşALLAH cevap verir de yol gösterir:)Acaba kaberdey'in bu konuda fikri yok mu? Üniversitede bu konuyla ilgili bir kolaylık yapamazlar mı
?

Allah şifa versin.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Mesajını cevapladım ama buraya da yazayım, Ankara uzaktan eğitim merkezinde arkadaşım var ona sordum, YÖK sınavların yüzyüze olması konusunda zorunluluk koymuş, online sınav yapılamıyormuş, online sınavların sadece %20'sini değerlendirmeye katabiliyolarmış. Yani Açıköğretimdeki gibi biryerlere gidip sınava girmek zorunlu hale gelmiş...

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63

ben okuyorum uzaktan egıtım bılgısayar muhendıslıgı ama benımkı yuksek lısans. tabı lısans bolumu de var ama devam zorunlulugu ıstıyorlar bellı bır mıktar