Bilgisayarınızı yedeklemenin 5 kolay ve etkili yolu

Bu konuyu okuyanlar

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Dijital bir dünyada yaşamak bizim için büyük bir kolaylıktır, ancak çok dikkatli bir şekilde oluşturduğunuz dosyalarınızı kaybettiğinizde ne olur? Fotoğraflarınız artık albümlerde tutulmuyor ve oyunlarınızı keyif ile oynayamazsınız. Bir bilgisayarı bir virüsten kurtarmak veya tam bir sürücü arızası ile ilgili eğer gerekli önlemleri almadıysanız, sonuçlar çok acı verici olabilir.

Dosyaları bir sabit sürücüye sürükleyip bırakmak bazı insanlar için yeterli olabilir, ancak bazılarının daha düzenli bir yedeklemeye ihtiyacı var; biri her şeyi düzenli ve güncel tutan ya da işletim sisteminizi içeren bir yedeklemeye ihtiyaç duyuyordur. İki ayrı yere yedekleme yapmak iyi bir uygula olarak görülebilir; örneğin, bulut depolama ve harici bir sürücüye yedekleme. Bu, sizi yerel deponuzda bir numara yapacak yangın veya sel gibi birçok tehditten korur. Nereden başlayacağınızı merak ediyorsanız, Bilgisayarınızdaki verileri yedeklemenin altı harika yolu sizleri bekliyor.

Dosyalarınızı OneDrive'a yedekleyin

65572

Microsoft hesabı olan herkes otomatik olarak ücretsiz 5 GB OneDrive bulut depolama alanı kazanır ve bilgisayarınızdaki Dosya Gezgini ile entegrasyonu sayesinde, dosyaları çevrimiçi ve PC depolama arasında taşımak ve eşitlemek kolaydır.

Bu yöntem, hangi dosyaların yedeklendiğini ve ne zaman yedekleneceğini seçmek isteyen kullanıcılar için uygundur. Senkronizasyonun gerçekleşmesi için internet erişiminin sabit kalması gerektiğini unutmayın. Çevrimdışıyken senkronize edilmiş dosyalarda değişiklik yapmanız durumunda, İnternet'e geri döndüğünüzde senkronizasyon gerçekleşir.

5 GB depolama alanı yeterli değilse, 1 TB OneDrive depolama ile birlikte sevdiğiniz tüm Office uygulamalarıyla birlikte gelen bir Office 365 paketini kapabilirsiniz. Bizim ülkemizde bu tarz şeylere para yatırılmaz ancak alacak olursanız aşağıda ki sayfa üzerinden alabilirsiniz.

Özel bir yedekleme servisi kullanın

IDrive veya CrashPlan gibi bir çevrimiçi yedekleme servisini kullanmak, harici bir sabit disk sürücüsünden çok daha uzun vadede size daha pahalıya mal olur, ancak bu servisler yangın, sel veya diğer durumlarda da size gönül rahatlığı sağlar yedekleriniz tamamen tahrip olabilir.

Bu hizmetler genellikle bilgisayarınızda yüklü bir uygulamaya sahiptir; Korunması gereken dosyaları tarar (örneğin sistem dosyaları ve önemli belgeler gibi), onları şifreler ve ardından koruma için buluta gönderir. Tamamen bir arıza durumunda güvenliğiniz için genellikle sisteminizin görüntülerini de oluşturabilirsiniz.

Pek çok çevrimiçi yedekleme şirketi, bir sabit sürücü arızası durumunda size şifrelenmiş verilerinizi içeren bir sabit sürücüyü size postayla gönderir, ancak çevrimiçi olduğunda dosyalara erişebilir ve eşitleyebilirsiniz - hatta bazıları Dosya Gezgini entegrasyonuna sahiptir. Bilgisayarınızın yedeklerini bozan dış koşullar hakkında endişeleniyorsanız, çevrimiçi bir yedekleme servisine göz atmanız iyi bir fikir olabilir.

Sabit sürücünüzün bir klonunu oluşturun

65573

Macrium Reflect programının görselidir.
Sabit sürücünüzün bir klonunu oluşturmak, sürücünüzü görüntülemeye benzer, ancak bazı önemli farklılıklar vardır. Klonlanmış bir sürücü, bir bilgisayarı önyüklemek için kullanılabilecek orijinal sürücünün tam bir kopyasıdır - sıkıştırma yok. Örneğin, dahili sabit sürücünüzü bir USB harici sürücüye klonlarsanız, prize takabilir, USB'den BIOS üzerinden önyüklemeyi seçebilir ve Windows'u harici sürücüden çalıştırabilirsiniz.

Klonlanmış sürücüler, özellikle doğrudan başka bir dahili sürücüye klonlarken, bir sabit sürücü yükseltme işlemi gerçekleştirirken harikadır.

Mükemmel bir yeni 2,5 inç dahili SATA yarı iletken sürücü (SSD) arıyorsanız, Samsung'un 860 EVO'yu almanızı öneririz. Aşağıdaki bağlantıdan göz atabilirsiniz.

Windows Dosya Geçmişi ile bir yedekleme oluşturun

1-jpg.50137

Windows 10'un görüntü yedekleme sistemi ile neredeyse aynı konumda, Dosya Geçmişi adlı bir şey de bulacaksınız. Dosya ve belgelerinizin yedeğini almanın en kolay yollarından biridir - ikincil bir dahili sürücüye yedekleyebilir veya harici bir sürücüye yedekleyebilirsiniz.

İnce ayar yapmak için pek çok yapılandırma seçeneği vardır, böylece yedeklemelerinizi istediğiniz sıklıkta veya seyrek olarak gerçekleştirebilirsiniz. İkincil bir sabit sürücü bağlı olduğu sürece, yedeklemeler otomatik olarak gerçekleşir. Dosya Yedekleme işletim sisteminizi içermez bunun için bir görüntü veya klon oluşturmalısınız, ancak hangi klasörleri ve dosyaları yedeklemek istediğinizi seçebilirsiniz. Aradığınız basit bir işlemse, Windows 10'un Dosya Geçmişi, yedeklemeler söz konusu olduğunda ilk tercihinizden biri olmalıdır.

Windows 10 Yedekleme için <burada> bulunan rehberimize göz atabilirsiniz.

Bir NAS sistemi kurun

Ağa Bağlı Depolama (NAS), ağ üzerinden bağlanmış bir grup sürücüdür (ayrıca tek sürücü NAS da bulabilirsiniz). Ağdaki herhangi bir kullanıcı NAS'a teknik olarak erişebilir ve bu nedenle birden fazla bilgisayarı aynı anda veya evlerinde bir medya sunucusu oluşturmak isteyen herkes için yedeklemek için mükemmeldir.

Birlikte kullandığınız NAS'a bağlı olarak, bir RAID 5 kurulumu söyleyin, PC'nizde ve NAS'ta bir sürücü arızası durumunda bile yedeklenmiş dosyalarınızı tutacak bir sistem oluşturabilirsiniz. Bu yöntemle devam etmek, evinizde kendi bulut deponuzu oluşturmak gibi bir şeydir, ancak uzun vadede genellikle daha ucuz olacaktır.

NAS Sistemi hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız @MrtAltg arkadaşımız ile iletişime geçebilirsiniz.

NAS'a yeni başlıyorsanız, bütçe seçeneği hiçbir zaman kötü bir fikir değildir. Bu durumda, Synology DS119j'yi öneririz.
 
Son düzenleme:

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
Bulut candır gerisi heyecandır. Düşmez kırılmaz...
 

BJKolik

Dekan
Katılım
31 Aralık 2016
Mesajlar
6,419
Reaksiyon puanı
6,757
Puanları
113
One Drive' ye yüklediğimizde verilerimiz Microsoft tarafından görülebiliyor mu?
 

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
Ben Google Drive kullanıyorum. İster atsın ister satsın verilerimi. :D
Çok önemliyse verileriniz taşınabilir bir harddisk iş görür.
 

Mtn S

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Ocak 2017
Mesajlar
23,310
Reaksiyon puanı
15,299
Puanları
113
Aylık 48TL'lik ödeyerek Office 365 paketinde onedrive 1tb veriliyordu. Fiyatı keşke biraz daha mâkul olaymış.


One Drive' ye yüklediğimizde verilerimiz Microsoft tarafından görülebiliyor mu?
İzlenir, virüs kontrolü yapılır.
 
Son düzenleme:

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
Gmail 15 gb veriyor.
10 tane açsan 150gb. ;)
 
Üst