Bilgisayarın kendi kendine resetlenmesi ve açılırken zorlanması (Acil)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Windows açıldığında mı resetliyor yoksa açılırken mi?
Reset sorunu RAM kaynaklıdır. Floppy Fail yazadıysa BIOS ayarında Floppy arama seçeneği aktiftir ve bulamadığında hata verir.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Evet 2 tane 1 Gblık ram olmasına rağmen şuan 1 gb olarak gösteriyor. Windows çalışırken resetliyordu. Yarım saattir iyi gidiyor ama :) Bir sonraki pc'yi açışımda Floppy'i kapatmam mı gerekir?

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Şu an internette sörf halindeyim bile :D Normal şekilde de başlayabiliyor şu an olduğu gibi. Kapatılacak bir şey yoktur herhalde az çok biliyorum o ayarları. Idm, Airties vs bir çok programın açılışı deaktif.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Evet 2 tane 1 Gblık ram olmasına rağmen şuan 1 gb olarak gösteriyor. Windows çalışırken resetliyordu. Yarım saattir iyi gidiyor ama :) Bir sonraki pc'yi açışımda Floppy'i kapatmam mı gerekir?
BIOS ayarlarından düzenleyebilirsin. Tahminimce Floppy disket sürücün yok.
Bilgisayarının Eventlog Viewer- Olay Görüntüleyicisine bak. Muhtemelen hata hakkında bir bilgi vardır. Bir de çakışan donanım olup olmadığını kontrol et.

adabay

Asistan
Reaksiyon puanı
19
Ram ler birbiriyle uyuşmuyor olabilir. aynı marka ve model olması stabil çalışması için gereklidir.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim.

Ramlar aynı Infinity 1 Gb 667 mhz iki adet. Ama en son temizleyip taktığımdan beri 1 gb olarak görünüyor.

Sorun devam ediyor. Dırrt diye bi ses çıkarıp kapanıyor. Bu resetleme sorunu yüzünde Vista ve Se7en kullanamadım zaten xp'de sorunsuzdu ama çoğalmaya başladı?

Affınıza sığınarak anlayabileceğim şekilde ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? Teşekkürler..

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Başlıkta da dediğim gibi. Bir kezde Floppy fail gibi bir şey yazdı başlarken. Resetlenince bazen açılmıyor kapatıp 20 dk falan sonra deneyince açılıyor. Sorun harddisk'den midir arkadaşlar?
Arkadaşım dediğin gibi bi olay başıma geldi daha önceki bilgisayarımda.Bazen açılmıyordu yada tam çalışırken küt diye kapanıyordu.önce bende ramlerden şüphelendim değiştirip denedim fakat sonra sorunun power supply yani güç kaynağından olduğunu çözdüm.değiştirdim ve sorunum çözüldü.

Bir kerede işyerindeki makinemde herhangi bi uygulama açtığımda cihaz kendi kendine kapanıp açılıyordu onuda rami değiştirerek çözdüm bilgine.
kolay gelsin.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Haklısın Power Suppy olabilir dimi. Düşük geliyor sanırsam teşekkürler fiyatlarına bir bakayım.

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
işlemciden kaynaklanıyor zannedersem.senin yapabilicein fazla bise varmı bilmiyorum ama yetkiliye gitmeni öneririm.daha yüksek voltajda fan takıcktır.

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Arkadaşlar disk gözden geçirme nasıl yapılıyordu. Tuneup ile yada windowun kendi araçları ile Acil cevap gelirse sevinirim..

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Ramlar aynı Infinity 1 Gb 667 mhz iki adet. Ama en son temizleyip taktığımdan beri 1 gb olarak görünüyor.
atladığın nokta bu olabilir mi
yani temizleyip yerine taktın ama 1 gb ı gördü sadece
tam yerine oturtmamış olabilirsin
ama rest olayını bilmiyorum

---------- saat 10:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 10:41 eklenmişti ----------

çalıştır/cmd/chkdsk

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sağol vandetta, bugün kasayı açtım ramleri yine söktüm taktım, hâlâ 1 gb. ve format attım diski yavaş ve ntfs olarak biçimlendirdim. Yinede deniyicem gözden geçirmeyi eline sağlık :D

Bir de kısa pardus macerası oldu ki çok güzeldi arkadaşlar :D pardus da linuxdu galiba ilgili bölüme konu açıcam :D :)

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Sağol vandetta, bugün kasayı açtım ramleri yine söktüm taktım, hâlâ 1 gb. ve format attım diski yavaş ve ntfs olarak biçimlendirdim. Yinede deniyicem gözden geçirmeyi eline sağlık :D

Bir de kısa pardus macerası oldu ki çok güzeldi arkadaşlar :D pardus da linuxdu galiba ilgili bölüme konu açıcam :D :)
pardus linuxdu ya da ulusal işletim sistemi pardus fln deme jeaqın gazabına uğrarsın :D
söze başlarkern Linuxun bir dağıtımı (paket vs. herneyse) olan pardusu kurdum beğendim
diye başlarsan kavga çıkmaz :D

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Gardaşlar disk gözden geçirme nasıl oluyordu pc yeniden başlarken mavi bi ekrandan yapılan bu nasıldı?

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Onu demiyorum sağolasın yaptım o zaman adı disk gözden geçirme değil pc açılmadan önce mavi ekranda yapılanı sormuştum

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Gardaşlar disk gözden geçirme nasıl oluyordu pc yeniden başlarken mavi bi ekrandan yapılan bu nasıldı?

TuneUp Utilities yazılımındaki Disc Doctor aracını diyorsun sanırım..
Disc Doctor'u açıp hatalara karşı tara diyorsun tarıyor şimdi yeniden başlat diyorsun res atıp hataları düzeltiyor..

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Sağol Cloakengaged, Tuneup yüklü olmasına ve daha önce kullanmama rağmen bulamadım koca kafama so.ayım

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Flood yaptığım için özür dilerim sanırım sorun D bölümünde gözden geçirme 5e ayrılmış ilk 3ünü yapıyor ama 4de dosya verilerini doğrularken %0 da kalıyor ve ilerlemiyor.
Ve asıl önemli konu rardan bir kalıp dosyasının üç saatte çıkarılacağını gösteriyor imgburn de bellik midir ara bellekmidir bulamadığı için dvdleri yakıyor. Dvdlere çekmeden temiz format atamam lütfen yardım edin. İndirdiğim oyunlar birikiyor ama pc çok güçsüz 2 gb ram ayrı ayrı ne kadar denesemde 1 gösteriyor açılması uzun sürüyor aynı anda işlem yaparken çok zorlanıyor ve bilgileri dvdlere çekmezsem çok kötü olur...

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Sürücüde hataları denetleme

Bazı bilgisayar sorunlarını sürücü veya sürücülerde hataları denetleyerek çözebilirsiniz. Örneğin, bazı performans sorunlarını düzeltmek için bilgisayarınızın ana sabit diskini denetleyebilir veya bir dış sabit diskin düzgün çalışıp çalışmadığını denetleyebilirsiniz.
  1. Denetlemek istediğiniz sürücüyü sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
  2. Araçlar sekmesini ve sonra da Hata Denetimi'nin altında Şimdi denetle'yi tıklatın.
    GetContent.aspx
    Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
  3. Tarama işleminin algıladığı dosya ve klasörlerle ilgili sorunları otomatik olarak onarmak için Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt seçeneğini belirleyin. Aksi durumda, disk denetimi sorunları bildirir ama onarmaz.
    Kapsamlı bir disk denetimi gerçekleştirmek için Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış seçeneğini belirleyin. Tarama işlemi, sürücüdeki fiziksel hataları bulup onarmaya çalışır ve tamamlanması uzun zaman alabilir.
    Dosya hatalarını ve fiziksel hataları birlikte denetlemek için, hem Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt seçeneğini hem de Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış seçeneğini işaretleyin.
  4. Başlat'ı tıklatın.
Sürücünüzün boyutuna bağlı olarak, bu işlem birkaç dakika sürebilir. En iyi sonuç için, hataların denetlendiği sırada bilgisayarınızı başka görevler için kullanmayın.
Not

• Kullanılmakta olan bir sürücü (örneğin, Windows'u içeren bölüm) için Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt seçeneğini belirlerseniz, bilgisayarınızı bir sonraki yeniden başlatışınızda denetimi yeniden zamanlamanız istenir.