Bilgisayarın açılması neden uzun sürüyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan catli42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam sayin arkadaslar benim bir sorum olacakdi söyle yeni format attimbilgisayara hersey normal calisiyor yanliz acilisda 2 dakiyi buluyornedenini bilmiyorum yanliz bende 2 tane dvd sürücüsü var birisi dvd lglaufwerk ötekiside sony dvd laufwerk biosda danmi ayar yapilcak acabaacilirken winwosun logusu cikiyorya wista yani böyle cizgiler ilerliyororada bazen cok bekliyor yani iki üc sefer gittimi bayagi 30 saniyeöyle bekliyor ondan sonrada devam ediyor bilgisayar daha yeni yani 1senelik felan yani önceden böyle yapmiyordu normal 1 dakikadaaciliyordu bana bu konuda yardimci olurmusunuz

aufzeichnenpi.jpg

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Vista'nın 2 Dakikada Açılması Pek Bir Anorlam Durum değil Ama

DVD sürücüsünü Taktıktan Sonra Açılma Süresi Uzadıysa sorun Belli BIOS tan bi Ayar yapmana Gerek Yok Ama Vista Başlangıç Yöneticisinden Lüzumsuz Programları Kapat Hatta Lüzumsuz servisleride O zaman Açılış hızın gözle Görülür Derecede Artacaktır.!

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Vista'nın 2 Dakikada Açılması Pek Bir Anorlam Durum değil Ama

DVD sürücüsünü Taktıktan Sonra Açılma Süresi Uzadıysa sorun Belli BIOS tan bi Ayar yapmana Gerek Yok Ama Vista Başlangıç Yöneticisinden Lüzumsuz Programları Kapat Hatta Lüzumsuz servisleride O zaman Açılış hızın gözle Görülür Derecede Artacaktır.!

evet doğru söylüyor. Açılışta çalışan windows ve diğer programları sonlandır. Hızında yükselme olabilr

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok öyle degil yani ikiside takili idi öncedende yanliz bilgisayari kendimiz topladik yani sifirdan hepsini yeni aldik kurmusduk öncen böyle yapmiyordu simdi sorun bence bios dan olabilirmi bencede olabilir ama nasil tam bilmiyorum sorun orada
sonra cd yada dvd laufwerk takmadim yani

aufzeichnen01.jpg

saten önceden asagi yukari böyle calisiyordu bunun nesini sonlandiracagimki

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Aynı sorun bende de vardı. İki gün önce Bios ta başlarken hep reset atıyordu donuyordu. Ben de BİOS pilni çıkarıp biraz bekledikten sonra taktım ve sorun kalmadı.

İkincisi gereksiz program yok diyorsun orada dolu gereksiz program var.Bir de Windows defender ve avast görünüyor: defender yanlışl bilmiyorsam virüs programı gibi bir şey oınun da çalışması yavaşlatabilr.

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yok kardes onlarda felan degil cünkü önceden daha cokdu calisan program böyle degildi yani ben vir video cekeyim buraya ekleme calisayim

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Sende Avast Yüklü Zaten Bu Başlı Başına Bir Geç Açılma Sorunu Zaten

+ Windows Defenderide Kapat

Çalıştır/Services.msc Windows defender Hizmet Devre Dışı !1

catli42

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selam sorun halloldu gibi seylerin yerini degistirdi arkadas sata Ide yerlerini simdi normal eskisi gibi oldu bende anlamadim neden oldu anlamadim ama suan oluyor arkadas kaplolari cikardi takdi simdi oluyor sag olasin

Miroğlu_80

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Çok program yüklü olmasından dolayı açılış programları yüzünden geç açılıyor özellikle antivirüs norton yada kaspersky ise birde ağ taraması yapıyor...