Yardım Bilgisayarımın işlemcisini tam ghz de kullanamıyorum

Mafretiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Merhabalar elimdeki bilgisayarın işlemcisinin ghzsini tam olarak kullanamıyorum hep sabit kalıyor (0.80 ghzde) halbuki 1.70 ghz işlemci, bilgisi olan yardımcı olabilcek varmı teşekkürler

Ek Açıklama 2022-11-13 121946.png

Abrek Mashadov

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
işlemciyi 100%100 kullanabilmek için bilgisayarınızı zorlamanız gerekir. aynı anda tarayıcı açın, oyun açın, bilgisayarı zorlayarak işlem yapın bilgisayar işleme göre cpu devreye sokar. boş vaziyette tabikide işlemci tam performansta çalışmaz yoksa sürekli yük altında çalışmaktan kısa bir süre içerisinde yanmaya başlar. şuan normal. ve 1.70 ghz güçteki bir işlemcinin tam performansda çalışması sisteminize zarar verir.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Güç seçeneklerinden işlemci ayarı var.
Minimum değeri 100% olarak ayarla bak birde.

Genelde 10% oluyordur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama batarya kullanım süresini düşürte bilir bu seçenek.

Mafretiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
işlemciyi 100%100 kullanabilmek için bilgisayarınızı zorlamanız gerekir. aynı anda tarayıcı açın, oyun açın, bilgisayarı zorlayarak işlem yapın bilgisayar işleme göre cpu devreye sokar. boş vaziyette tabikide işlemci tam performansta çalışmaz yoksa sürekli yük altında çalışmaktan kısa bir süre içerisinde yanmaya başlar. şuan normal. ve 1.70 ghz güçteki bir işlemcinin tam performansda çalışması sisteminize zarar verir.
Şöyle söyleyeyim işlemci eski tip zaten fark etmişsinizdir oynadığım oyunlarda ufak tefek oyunlar oluyor oyunda kasma olduğuda oluyor tam o sırada işlemciye bakıyorum işlemciye yük biniyor ama anladığım kadarıyla binen yük 0.80 ghz kısmına biniyor 1.70 ghz olarak tam deil

Güç seçeneklerinden işlemci ayarı var.
Minimum değeri 100% olarak ayarla bak birde.

Genelde 10% oluyordur.

Ama batarya kullanım süresini düşürte bilir bu seçenek.
Size zahmet nasıl yapabilirim detaylı anlatabilirmisiniz?