Bilgisayarimin isisi 36 derece fakat otomatik kapaniyor

kkucuk16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İyi günler;
Bilgisayarımın özelliklerini öncelikle sıralayayım;
Cpu 3.00 gHz
1 GB Ram
128 MB Dahili ekran kartı
Ana kartımın modeli GIGABYTE-GA8I945GZM-RH
ESET Nod32 Tam sürümünü kullanıyorum.
Sorunum şu İnternette gezerken hiç bilgisayarımın kapandığına rastlamadım fakat gta san andreas gibi oyunlara girdiğim zaman veya online bir oyuna bilgisayarım 10 dakika geçmeden kapanıyor.İlk olarak cpunun biostan ısısına baktım 36 derece gözüküyor macununu geçen yıl yenilemiştim.Aslında bazen kendime soruyorum acaba ekran kartımdan dolayımı diye fakat emin değilim.cpu ısısı 36 derece internetten araştırma yaptım gayet normalmiş acaba sorun donanım veya yazılımdanmı kaynaklı nedenini söyleyebilirmisiniz ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
cevap vericek kimse yokmu ?

CoreTemp programini indir, ac ve oyuna gir. Yaklasik 5 dkk oynadiktan sonra desktop'a dönerek derecelere göz at.

Dahili ekran karti dedigine göre bilgisayarda baska ekran karti bulunmuyor? Bunun yani sira hangi islemciyi kullandigini tam olarak belirtmemissin.

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Bilgisayarın her parçasının ısısını kontrol etmeniz gerekiyor.

kkucuk16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcim intel petium d her parçanın ısısı derken daha açık olurmusunuz nasıl acaba bulabilirim her parçanın ısısını o dediğiniz programlamı

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu sorun 2 gün önce yaklasık 10 12 saat oturduğum zaman ortaya çıktı yani daha öncede oturuyordum ama bir sorun olmuyordu fakat o gün fazla zorladım galiba

bu arada dahili demekle onu kast ettim daha önceki 2 ekran kartımda yandı amd türü ekran kartlarına artık güvenmiyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hdd ısısı olmasın o 36 derece olan diğer değerlerede bakın bence

kkucuk16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biostan baktım eminim cpu ısısı zaten macun süreli çok olmadı yani yaklasık bir 9 ay oldu markase termaltake mi ne öyle bir şey :) bu arada ölçtüm 5 dk ka oynayınca değerler 0 ı gösteriyordu

bu arada hdd arada kafa atıyor yani bazen geçiyor bazen atıyor anlamıyorum :D belki ondandır :D

tyfr1234

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İyi günler;
Bilgisayarımın özelliklerini öncelikle sıralayayım;
Cpu 3.00 gHz
1 GB Ram
128 MB Dahili ekran kartı
Ana kartımın modeli GIGABYTE-GA8I945GZM-RH
ESET Nod32 Tam sürümünü kullanıyorum.
Sorunum şu İnternette gezerken hiç bilgisayarımın kapandığına rastlamadım fakat gta san andreas gibi oyunlara girdiğim zaman veya online bir oyuna bilgisayarım 10 dakika geçmeden kapanıyor.İlk olarak cpunun biostan ısısına baktım 36 derece gözüküyor macununu geçen yıl yenilemiştim.Aslında bazen kendime soruyorum acaba ekran kartımdan dolayımı diye fakat emin değilim.cpu ısısı 36 derece internetten araştırma yaptım gayet normalmiş acaba sorun donanım veya yazılımdanmı kaynaklı nedenini söyleyebilirmisiniz ?
Sorunun büyük ihtimal hdd kaynaklı olabilri. kısaca herşey olabilir sadece örnek veriyorum. Ram yetmediğinde hdd nin virtual memory dedigimiz ram gorevi goren kısmı var. ramin boyunutu aşan kısım buraya gönderilir ve burdan devam ettırılır. Bu şekilde hdd zorlanır ve türüne göre bazen kilitler bazen kapanır vs vs. İşlemciden kaynaklansa kapanmaz direk donar yani kilitlenir. Ekran kartı veya hdd diyebilirim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hdd kafa atıyorsa içindekileri kaybetmeden yedek alıp hdd yi değiştirin muhemelen sorununuz da çözülmüş olur.

kkucuk16

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani şimdi ekran kartı alsam bu sorun düzelirmi veya hddyi değiştirsem karmaşık araştırmalarıma devam etmeliyim sanırım yardımcı olduğunuz için teşekkürler

sanırım belirtmeliyim bir kaç dakika baktıktan sonra ara ara fanın hızına şoklamalar geliyor gibi bir ara 1420 rpm falan oluyor bazen 0 oluyor anlamadım sorun bu olabilirmi

Biostan bakıyorum bilginize