Yardım Bilgisayarımı nasıl yedeklerim?

Reaksiyon puanı
0
Buluta yedek almak istiyorum, param yok bu yüzden bana en çok uyanın mega.nz olduğunu düşünüyorum. Ücretsizi 20gb veriyor bu nedenle yedeği parça parça almam gerekiyor. Bilgisayarda takılı bir hdd var, başka hiçbir diskim yok ve C: diski neredeyse dolu (yaklaşık 6 gb boş alan var). Başka bir disk oluşturamıyorum. Flash belleğim vs. yok. Bilgisayarımın tamamının (olmuyorsa mümkün olduğu kadar çoğunun) yedeğini nasıl alabilirim?
Bilgisayarım;
image 728

image 729

Teşekkürler. Hayırlı forumlar.

salihaktan_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
543
Eğer geçici bir yedek alacaksanız google one yedekleme paketlerinden almanızı öneririm. 100 GB ilk ay 2,89 lira daha sonraki aylar ayda 5,79 lira yani bir çay parası. Yıllık alırsanız daha ucuza gelir. Eğer geçiçi yedekleyecekseniz 1 aylık alın zaten çok ucuz sonra iptal edersiniz. Kalıcı bir yedeğe ihtiyacınız varsa yıllık alın ve bir yıl içinde bir disk alabileceğinizi düşünüyorum. Mega gibi yerlere pek güvenmiyorum tavsiye de etmiyorum. Google güvenli bir liman.

Reaksiyon puanı
0
Eğer geçici bir yedek alacaksanız google one yedekleme paketlerinden almanızı öneririm. 100 GB ilk ay 2,89 lira daha sonraki aylar ayda 5,79 lira yani bir çay parası. Yıllık alırsanız daha ucuza gelir. Eğer geçiçi yedekleyecekseniz 1 aylık alın zaten çok ucuz sonra iptal edersiniz. Kalıcı bir yedeğe ihtiyacınız varsa yıllık alın ve bir yıl içinde bir disk alabileceğinizi düşünüyorum. Mega gibi yerlere pek güvenmiyorum tavsiye de etmiyorum. Google güvenli bir liman.
Kalıcı yedek almak istiyorum ve dediğim gibi param yok.

mustaq120

Asistan
Reaksiyon puanı
47
birden fazla bulut hesabı açın masaüstü uygulamasını indirin böylece sürücü olarak gözükecektir
kısacası birden fazla platformda birden fazla hesap açarak ücretsi bir şekil kullanabilirsiniz

mustaq120

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Peki nasıl bilgisayarın yedeğini alırım?
ben google drive kullanıyorum basit bir anlatayım

şuradan indirdim *link*

kurduğunuz zaman google hesabıyla oturum açıyosunuz ve size bilgisayarınıza sürücü eklenmiş gibi
aşagıdaki gibi

explorer_X30Oeo2gGg.png

siz bunu ayarlarda masa üstüne kısa yol ekleyerek hızlıca erişebilirsiniz ve uygulama birden fazla hesabın eklenemesini kabul ediyor

sürükleyerek bıraktığınızda otomatik olarak buluta dosyalarınızı yedekliyor

ayarlardan internet hız limiti koyarak arka plandada yedekleyebilirsiniz

Reaksiyon puanı
0
ben google drive kullanıyorum basit bir anlatayım

şuradan indirdim *link*

kurduğunuz zaman google hesabıyla oturum açıyosunuz ve size bilgisayarınıza sürücü eklenmiş gibi
aşagıdaki gibi

Ekli dosyayı görüntüle 169783
siz bunu ayarlarda masa üstüne kısa yol ekleyerek hızlıca erişebilirsiniz ve uygulama birden fazla hesabın eklenemesini kabul ediyor

sürükleyerek bıraktığınızda otomatik olarak buluta dosyalarınızı yedekliyor

ayarlardan internet hız limiti koyarak arka plandada yedekleyebilirsiniz
Neden direkt google driveın sitesine yedeklemiyim, indirmek şart mı?

mustaq120

Asistan
Reaksiyon puanı
47
Neden direkt google driveın sitesine yedeklemiyim, indirmek şart mı?
sart değil ancak artıları var. sekronizyon olduğu için siteyi açarak elle yüklemektense otomatik olarak sekronizasyon yaptığından dolaya avantajlı ve tarayıcıdan yaparsanız fazla işlem gücü kulanır ve yüklemeyi indirme hızını belirleyebiliyorsunuz sizin anllatığınıza göre yüklü boyutta dosya yükleyeceksiniz arka planda yükleyebilirsiniz ve söz konusu program çok düşük boyutlu eklenti gibi