Bilgisayarimi hizlandirmak istiyorum bi el atin

28_emre_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben bilgisayarımı 5 yıl önce almıştım ama biraz hurdalaştı yani yeni çıkan oyunları açtıktan sonra aşırı derecede kasıyor mesela euro truck similator de oyunu açınca kasmaya başlıyor bilgisayarımın hangi parçasını ve ya parçalarını deyiştirmeliyim bi yardım ederseniz sevinirim

:biggrin:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
arkadaşlar ben bilgisayarımı 5 yıl önce almıştım ama biraz hurdalaştı yani yeni çıkan oyunları açtıktan sonra aşırı derecede kasıyor mesela euro truck similator de oyunu açınca kasmaya başlıyor bilgisayarımın hangi parçasını ve ya parçalarını deyiştirmeliyim bi yardım ederseniz sevinirim

:biggrin:

işlemci, anakart, ram, ekran kartı ve güç kaynağını değiştirmek zorundasınız. Parçalar eski olduğu için birini değiştirdiğinizde ötekinide değiştirmek zorunda kalacaksınız.

Parçaların hepsini değiştirmeden, Biraz daha iyi işlemci ram takviyesi yapabilirsiniz ama önerilecek işlemci eski olacağı için piyasa da bulmanız zor olacaktır. Ekran kartı değişikliğinde de güç kaynağına ihtiyaç olacak. Bu durumda anakartı değiştirmeden, işlemci ram, ekran kartı ve güç kaynağı değiştirilebilir.

Bütçenizi yazın ona göre tavsiye de bulunalım.

28_emre_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman çok pahalıya geliyo ben vatan computeri gezerken 100-200 tl lik bilgisayar kasaları görmüştüm onlardan alsam yani o kadar ucuz görünce şaşırdım

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
o zaman çok pahalıya geliyo ben vatan computeri gezerken 100-200 tl lik bilgisayar kasaları görmüştüm onlardan alsam yani o kadar ucuz görünce şaşırdım

Keşke dediğiniz gibi 100-200 TL'Lik olsa ama maalesef onlar boş kasa, içerisinde ya güç kaynağı var ya da yok..

28_emre_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bn sadece 2 ya da 3 oyunu kasmadan oynayabilmek için bir adet rem alsam 2gb lik kasma ortadan kalkarmı bütçem en fazla 100 tl öğrenciyim:biggrin:

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
peki bn sadece 2 ya da 3 oyunu kasmadan oynayabilmek için bir adet rem alsam 2gb lik kasma ortadan kalkarmı bütçem en fazla 100 tl öğrenciyim:biggrin:

kasmalar biraz olsun azalır ama tamamiyle geçmez..

28_emre_28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki max 100 tl lik iyi bir ram önerirmisiniz bile kamloda sorun yok ama ekrana görüntü gelmiyor biraz fazla sordum ama kusura bakmayın eski ekran kartımın üzerinde ddr2 1gb yazıyo yeni alırken ddr2 mi almam gerekiyo:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
peki max 100 tl lik iyi bir ram önerirmisiniz bile kamloda sorun yok ama ekrana görüntü gelmiyor biraz fazla sordum ama kusura bakmayın eski ekran kartımın üzerinde ddr2 1gb yazıyo yeni alırken ddr2 mi almam gerekiyo:biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin::biggrin:

Yukarıda da söyledim, Mevcut sisteminizde ki parçaları bilmeden birşey öneremeyiz. Sadece ram değişimi yapacaksanız, Anakartınızı yazın, Ona göre tavsiye de bulunalım.