Bilgisayarımdan kaldırdığım Noqot.app virüsü sonrası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yagzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yagzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
İyi akşamlar herkese, 7 8 ay önce link geçmekte problem yaşadığım için bilgisayarıma virüs bulaştı ve bilgisayarıma uzaktan erişiliyor. Geçen günlerde noqot.app virüsünün indirildiğini ve 6.5 GB da defter kaydının olduğunu gördüm ve bir şekilde kaydıyla beraber kaldırdım. Bugün birkaç kez bilgisayarıma uzaktan bağlanılmaya çalışıldı. Format dışında veya yerine bir çözüm var mıdır, forumun fikrini merak ediyorum.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Kaspersky Free kullan.
Sadece Email ile aktifleşiyor ve sistemde ne kadar zararlı yazılımlar var temizliyor.

Düzgün çalışmayan sistemi bile onarıyor o kadar profesyönel.

yagzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Kaspersky Free kullan.
Sadece Email ile aktifleşiyor ve sistemde ne kadar zararlı yazılımlar var temizliyor.

Düzgün çalışmayan sistemi bile onarıyor o kadar profesyönel.
Hocam zaten kullanıyorum ama bulamıyor maalesef. Tam tarama yapıyorum, aktif olarak koruması da açık. Free versiyonda yapabileceğim başka bir şey var mı?

yagzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ekran görüntüsü 2025-05-15 225601.png
Defender kısmı bu şekilde hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran görüntüsü 2025-05-15 225601.png
Defender kısmı bu şekilde hocam

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Ekli dosyayı görüntüle 197108Defender kısmı bu şekilde hocam

Ekli dosyayı görüntüle 197108Defender kısmı bu şekilde hocam
Valla sana bişey önereyim de kökten çöz.
Eğer ki oyunlarla felan işin yoksa ve sadece internet yada günlük işlerle uğraşıyorsan yazı yazmak çıktı almak felan hiç Windows ile uğraşmaya değmez.

Ve laptop kullanıyorsan hiç ama hiç değmez.

Bir defa Linux Mint kur kullan sonsuza dek. Ne virüs görürsün nede Windowsun tribini çekersin.

Benim kullandığım Minte baksana ne kadar ferah :D Dert yok tasa yok. Update yapıyor sistemi, ne kapanıp açılıyor ne mavi ekran veriyor ohhh mis

Kullanımı Windowstan basit daha ne isterim?

screenshot-from-2025-01-04-19-52-41-png.767418

screenshot-from-2025-01-04-19-53-30-png.767419

Windows 11 ile tanıttığı Recall özelliğini duyurunca dedim buraya kadar. Bir devin de sonuna geldik.

Her 5 - 10 saniyede 1 ekran resimini alıp bilmediğim bir kaynağa yollamakta nedir?

Yok abi güya aradığımız geçmişi daha hızlı bulacağımızı garanti ediyormuş muş muş

Son düzenleme:

yagzz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Valla sana bişey önereyim de kökten çöz.
Eğer ki oyunlarla felan işin yoksa ve sadece internet yada günlük işlerle uğraşıyorsan yazı yazmak çıktı almak felan hiç Windows ile uğraşmaya değmez.

Ve laptop kullanıyorsan hiç ama hiç değmez.

Bir defa Linux Mint kur kullan sonsuza dek. Ne virüs görürsün nede Windowsun tribini çekersin.

Benim kullandığım Minte baksana ne kadar ferah :D Dert yok tasa yok. Update yapıyor sistemi, ne kapanıp açılıyor ne mavi ekran veriyor ohhh mis

Kullanımı Windowstan basit daha ne isterim?

screenshot-from-2025-01-04-19-52-41-png.767418

screenshot-from-2025-01-04-19-53-30-png.767419

Windows 11 ile tanıttığı Recall özelliğini duyurunca dedim buraya kadar. Bir devin de sonuna geldik.

Her 5 - 10 saniyede 1 ekran resimini alıp bilmediğim bir kaynağa yollamakta nedir?

Yok abi güya aradığımız geçmişi daha hızlı bulacağımızı garanti ediyormuş muş muş
Maalesef hocam bilgisayarı neredeyse tamamen oyun için kullanıyorum. Başka öneriniz varsa duymayı çok isterim.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Format vs düşünmüyorsan malesef tek seçeneğin var.
Lan kabloyu kopar öyle kullan windowsu.
Bu zamanda windowsu internete bağlamak hata.

Sonra Telefonla araştırma yap casus dosyaları silen programlar indir telefona. Onları indir teker teker hepsini kur PC'yi güvenli modda çalıştır tam tarama yap

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,319
2.el bilgisayar al onunla internete takıl,oyunuda asıl bilgisayarınla doyasıya oyna

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,319
Para mı var hocam, bu bilgisayar bile lise giriş hediyesi. Keşke o linkten hiçbir şey indirmeye çalışmasaydım diyorum hep.
maddi yönden bilgim olmadığı için özür dilerim,ama artık tek yol var ,format atmak,veya regedit dahil heryeri temizlemek,ayrıca virüs açılışta yeniden kendini kuruyormu yada isim değiştiriyorsa bunu bulman gerekir,modemi kapatıp bilgisayarı takip et ,arka planda kafasına göre çalışan program varmı,ping atıp mesaj göndermeye çalışacaktır,o zaman bulma şansın olabilir
tabi bunlar olasılıklar ama denemek gerek,ayrıca HijackThis isminde program var açılışta çalışan bütün programları görüp yabancı olanları silme/pasife etme yapabiliyorsun
bunu deneyin isterseniz,kaybedecek önemli veriniz yoksa

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,575
Para mı var hocam, bu bilgisayar bile lise giriş hediyesi. Keşke o linkten hiçbir şey indirmeye çalışmasaydım diyorum hep.
Ben 2-3 adet ssd aldım bu yüzden.

Birine Linux yazdım internet işlerim için diğerlerine internetsiz işler 3d tasarım ve oyunlar için windows yazdım kullanıyorum.

İnternette işim mi var? Pc yi kapatıyorum Lan kabloyu ve Linux SSD yi takıp windows ssd yi çıkarıyorum tamamdır.

Hem kasamın resimi de var profilimde. Önden rahatça ssd hdd takıp çıkarmalık yer açtım. Bide kim Kasanın yan kapağını açıcak bellek değişmek için? öyle değilmi