Soru Bilgisayarımdan beklediğim performansı alamıyorum

Calyq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba iyi günler bilgisayarımın youtubedaki oyun testlerini izlediğim zaman valorant düşük ayarlarda 400-500 fps aldığını görürken kendim test ettiğimde 200-300 aldığı gördüm yardım edebilir misiniz?Nasıl performansı arttırabilirim?

ASUS DUAL GEFORCE RTX 4060 8 GB
RYZEN 5 5600G
16 GB RAM
1 TB SSD(daha 500 gbdan fazla yer vardır)

ve şöyle bir durum var ki bilgisayara fazlasıyla yüklenmeme rağmen(1 den fazla uygulama açıp arka planda çalıştırmak , discordda yayın açmak gibi ) hala 200-300 arası fps alıyorum bu bana pek normal gelmedi oyunda fps kısıtlamalar kapalı

huzeyfecetin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba iyi günler bilgisayarımın youtubedaki oyun testlerini izlediğim zaman valorant düşük ayarlarda 400-500 fps aldığını görürken kendim test ettiğimde 200-300 aldığı gördüm yardım edebilir misiniz?Nasıl performansı arttırabilirim?

ASUS DUAL GEFORCE RTX 4060 8 GB
RYZEN 5 5600G
16 GB RAM
1 TB SSD(daha 500 gbdan fazla yer vardır)

ve şöyle bir durum var ki bilgisayara fazlasıyla yüklenmeme rağmen(1 den fazla uygulama açıp arka planda çalıştırmak , discordda yayın açmak gibi ) hala 200-300 arası fps alıyorum bu bana pek normal gelmedi oyunda fps kısıtlamalar kapalı
Öncelikle sistemin güzel.Sana o testlerde neden fazla gözüktüğünü söyleyeyim:
-Oyun dışında herşey kapalı Performans için tüm ayarlar aktif ve Oyun modu açık
eğer oyun modunu açmadıysan Ayarlar>Oyun>Oyun Modu
Düzenleme:Ekran kartının rami 8gb bu yüzden youtubedaki videolarında ekran kartındaki ram değerinin 8gb olduğuna dikkat et bu kart çok güçlü olduğu için ekran kartı rami darboğaz yapabiliyor.