Bilgisayarimda uyumsuzluk var yardim

devour231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Bilgisayarımı kendim topladım parçalarını tek tek aldım ama bir türlü uyum sağlatamadım.. Oyun oynarken veya başka bişey yaparken sorun yok yanlız bi oyuna defalarca girip çıkmam gerekiyo öyle olduğu anda görüntü gidiyor altta müzik çalıyosa oda 3-5 saniye arasında çalıyor sonra bilgisayar kendini kitliyor. garantiye gönderdim işlemci sıfır geldi ekran kartı sıfır geldi ram ve anakartta sıkıntı yok dediler. anakartı 2 kez gönderdim sorunsuz dediler.Bilgisayar Özellikleri:Gigabyte 990fx ud-3 anakart, Amd fx 8120 3.10 ghz işlemci, 4x2 Corsair ddr3 1600 mhz ram, asus eah6850 1gb 256 bit ddr5 ekran kartı, aero cool 550 watt x-strike oyun kasası, 160 gb hdd.. Parçalarda sorun yoksa neyse sorun var artık çok sıkıldım yardımcı olurmusunuz...Teşekkürler

CastingDamage

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bence o hatayı yapmasının sebebi yetersiz güç kaynağı olabilir.

devour231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ekran kartı 500 watt power supply istiyor niye yetmesin 550 watt.. ve ayrıca ekran kartı sıfırdı ama sıkıntı olabilir diye düşünüyordum diğer bilgisayarımda powercolor hd3850 1 gb 256 bit ddr2 ekran kartını taktım o daha az güç tüketimi istiyor ondada aynı hatayı verdi daha ne yapabilirim... Ben hala anakarttan şüpheleniyorum...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sorun'un güc kaynagindan oldugunu sanmiyorum.

"ondada aynı hatayı verdi" demissin.. ne gibi bir hata bilmekte fayda var.

Ram'lerin iki tanesini cikar, deneme olarak 2x2 tak. Bazi anakartlarin slotlarini full doldurdumu böyle sorunlar ortaya cikiyor. 2X2 sorunsuz calisiyorsa ozmn 2X4 GB KIT takarsin.

Müzik calinca kitleniyorsa ozmn ses kartinin sürücülerinde sorun olabilir. Sürücüyü yenilemeni tavsiye ederim.

Ekran kartinida güncellemeni öneriyorum.

lokman686868

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Win8 De uyumluluğu giderme var ama heralde yazılımsal bi sorun seninki Donanımsal değil .s

devour231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
RAM de sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü bilgisayar aniden kapanıyor.. durumu anlatim kısaca : online bi oyunum var farklı karakterlere girmek için oyuna girip çıkmam gerekiyor bunu ard arda 4 ile 5 kez yaptıgımda ise alt planda radyo dinliorum radyo çalıyo birden görüntü gidiyor out of range yazısı beliriyo ekranda alt planda çalışan radyonun sesi geliyor ve yaklaşık 5-10 sn arasında oda kitliyor billgisayar kendini komple kitliyor reset atana kadarda görüntü gelmiyor...

NOT: win 7 kullanıyordum yaklaşık 5 aydır win 8 kullanıyorum..

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
ram ler anakartinla uyumsuz olabilir. bazi anakartlar ram seciyor ram ustunde cl9 yaziyorsa. cl7 olan bir ram kullan yada daha kaliteli bir cl9 olan baska bir marka kullan

birde . ses surucusunu guncel versiyon kullan. yoksa sesi disable yapip oyun u oynamaya devam et. sorun yoksa usb ses karti alip onunla devam edebilirsin

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorunun win 8 işletim sisteminden kaynaklı cıkalı biraz oldu akma halen tabil olarak calısmaya bir işletim sistemi oldugunu klabul etmemiz gerekiyor. sana tavsiyem bilgisayara win 7 yükleyerek denemen eminim bu saorun ortadan kalkacaktır.

devour231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Benim ses kartımla bi sorunum yok ses gayet net ve dolby destekli benim sorunum oyuna girip çıkınca ekran kartının kendini kitlemesi.. Zaten bilgisayar öyle bir sistem ki bir donanım kendini kitlerse sonra bilgisayar komple kendini kitliyor hasar görmemesi için.. Win7 yle alakası yok 6 aya yakın win 7 kullandım aynı sorun vardı.. Bence Ram den olsa ram hatası veri mavi ekran hatası yani onuda vermiyor birde son 2 haftadır bilgisayar direk kendi kendine kapanıyor galiba power supply güç yetersiz geliyor.. 550 watt az mı acaba bu sisteme??

erasier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartını cıkartıp öyle test et biraz ekran kartsız min ayarlarda oynayabileceğin oyunlar varsa o sekilde test et eğer power yetersizse bu sekilde anlamıs olursun.

devour231

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
malesef onboard yok onu deniyemiyecem fakat üstündeki ddr5 1 gb 256 bit ekran kartı yerine ddr2 1 gb 256 bit ekran kartı denedim ondada aynı hatayı verdi..

rdilbaz990

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun bariz belli asus gibi markada 6850 vga almışsın seviyenin en iyisi ama böle bir kartı çok düşük bir voltajda kullanıyorsun güç kaynağını değiştirirsen sorunu ortadan kaldırabilirsin öneri olarak 80 plus destekli 600-700w işini görür

sadberg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilk önce hangi oyunu oynuyorsun ayrıca out of range ram yetmezliğinden kaynaklanıyor